Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

Mychal.B.

30. 11. 2011 11:47
Nemohu jinak, než dát z demagogie opět za 1

A proč?

Inu, jednak za ten opětovně použitý výraz lunapark  - to tam budou houpačky, střelnice a ruské kolo?

Ale tentokrát hlavně za ten závod na výrobu rezonančního dřeva. Protože, jak je všeobecně známo, rezonanční dřevo pochází ze stromů s malými a rovnoměrnými přírůstky a tak to lze chápat leda jako investici pro svá vnoučata. Ale vzhledem k tomu, že nás prý díky nestřídmé produkci ošklivého CO2 čekají spíše léta (ve smyslu roky) teplá než chladná, šlo by o investici silně pochybnou. Protože dřeva na stradivárky za těchto podmínek asi moc nenaroste...

0 0
možnosti
M

mubu

30. 11. 2011 12:00
Re: Nemohu jinak, než dát z demagogie opět za 1

Rezonanční dřevo se těžilo na Šumavě (na Modravsku) dříve, proč by se nemohlo těžit i v budoucnosti? Ale smrky musí mít svůj původní genofond.

0 0
možnosti
M

mubu

30. 11. 2011 11:29
Autore,

děkuji za příspěvek. Na Šumavu jezdíme každý rok už mnoho let a s radostí pozorujeme, jak tam v napadených oblastech rostou krásné, mladé stromky. S těmi developery máte naprosto pravdu. Bohužel, vědci jsou právě ti, kdo kazí jejich plány. Je také zajímavé, že na Modravsku provádí dřevařské práce němečtí dřevaři (mohu dodat čas a místo, kde jsme je viděli "podnikat").

Bylo by ale nespravedlivé, kdyby do 1. zón měli přístup jen místní obyvatelé, a ne pěší turisti, kteří jezdí na Šumavu kvůli její kráse a kteří k ní možná mají mnohem lepší vztah než místní, kterým Šumava slouží jen jako zdroj příjmu.

0 0
možnosti
A

ataknevím

30. 11. 2011 11:03
Biologu Vlašíne,

možná znáte všechny kytičky a jejich anatomii nazpaměť. Ostatně tak jako je na tom s lidským tělem každý dobrý lékař. Ale jemu je jasné, že biologický organizmus je něco živého - vám  ten marxismus vlez asi tvrdě pod kůži, že všecko chcete řídít podle své hlavy, navíc nahuštěné určitými představami-, a musí se coby živoucí tkáň opatrovat. Teď jdou do kriminálu nějací rodičové, co své děti sice živili, fyzicky netýrali, ale psychicky jim způsobili újmu. A totéž vy zamýšlíte, ovšem i s fyzickým týráním, s přírodou, notabene konkrétně se Šumavou. A navíc i s člověkem, že mu chcete vlastní krásy Šumavy odcizit, zmutovat podle svých až paranoiních představ .

3 0
možnosti
ZK

SID09

30. 11. 2011 11:11
Re: Biologu Vlašíne,

!!R^

0 0
možnosti
J

jendazmoravy

30. 11. 2011 10:55
Autore, díky za upozornění

To, že šíříte jedovatou slinu, je zpráva pro zákon jistě pozitivní.

0 0
možnosti