Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DK

Bertiik

27. 5. 2009 23:09
Atomová energie

je odpovědí na škodlivost spalování... :-)

0 0
možnosti
LP

Lukáš Pop

28. 5. 2009 17:41
Re: Atomová energie

Tady asi někdo nepochopil, že článek je o spalování obalů, a ne o výrobě energie.;-)

0 0
možnosti
HL

hobitek.h

27. 5. 2009 20:51
Já vám nechci brát iluze,

 ale spoustu škodlivých látek vzniká i při spalování dřeva a papíru... ( v domácích topeništích není dostatečná telota a přívod kyslíku, tudíž různéprodukty nedokonalého spalování-PAHs,...) a to nemluvím o uhlí a spol. Samozřejmě u halogenovaných látek vznikají většinou "horší" produkty, ale vaše idea napsat to na všechny "škodlivé" obaly je trochu mimo.

0 0
možnosti
SP

kiv

27. 5. 2009 15:12
Chybí mi informace

Chybí mi základní informace, kolik zplodin vytvoří výroba, distribuce a následní likvidace nádob na svoz tříděného odpadu, stejně jako vše s tím související ..  tzn. jejich vyvážení, výroba a amortizace svozových vozů, výroba, provoz a  likvidace třídící linky, to samé u spalovny, amortizace silniční sítě ... prostě úplně všechno. Mám nejasné tušení, zda-li celý tento systém se všemi procesy, náklady a dopady není nakonec ekologicky škodlivější, než když  vesničan jednou týdně prožene komínem pár PET flašek ....8-o    

0 0
možnosti
MB

buxus

27. 5. 2009 14:31
Zapomínáte, že i PE a PP

obsahují plnidla, přísady a barviva - ani jejich spalování nelze doporučit.

Ovšem bohužel máte typicky zeleně-fundamentalistickou představu, že vše vyřeší befél, zákaz a postihy. Nevyřeší. Dokud budou lidé na vesnici platit za vyvážení jedné popelnice ve čtrnáctidenních intervalech 1450.- Kč ročně, jako já na své chalupě, tak  ty obaly co se už do ní nevejdou budou prostě pálit, nebo odhazovat do lesa. Já naštěstí tolik odpadu neprodukuji, ale lidé co tam bydlí nastálo, tohle běžně dělají. Další popelnici si sotva budou pořizovat.

0 0
možnosti
JK

Terrurek

27. 5. 2009 13:29
LOL

tak nešvar jsem nalezl... lidi se*ou na vyhlášky... nechápu proč ty stejný lidi nebusou s*át i na vaší obecně závaznou vyhlášku kterou chcete s*aní na vyhlášku vyřešit :) Uvažujete i prakticky nebo jen tak sníte?

0 0
možnosti
  • Počet článků 262
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1393x
Autor je  biolog, který se celou svou profesní dráhu věnuje ochraně přírody a to jak teoreticky (vyučování na dvou univeristách), tak i prakticky (prací v nevládní organizaci Veronica a v komisi životního prostředí města Brna). Ke koníčkům a zálibám patří lehká turistika (spíš vandrování), permakultura a hraní amatérského divadla.


Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte původ 4.0 Mezinárodní License