Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

pavel.61.

30. 3. 2012 19:12
přesně jde o miliardy za dřevo

to jistě vysvětléíte jak Hnutí tuha chtělo převzít Šumavu do své spravedlivé správy a jak to "neekologický" ředitel Žlábek zarazil a jak jste ho pak podrazem dostali ze sedla a Šumavu několik let drancovali a drancovali....

0 0
možnosti
MS

Michal007

29. 3. 2012 12:04
Z hlediska rozsahu těžby dřeva na Šumavě

je největším kmotrem M. Bursík, který po orkánu Kyrill v roce 2007 rozkázal ponechat v centrálních  částech Šumavy  nezpracovaného polomové dřevo. Následná kůrovcová kalamita v hospodářských částech Šumavy v dalších letech umožnila rozsah kácení, o kterém by se jinak ani nesnilo.

2 0
možnosti
M

mojmír

29. 3. 2012 13:22
Re: Z hlediska rozsahu těžby dřeva na Šumavě

Všechny lesy v NP Šumava jsou vyjmuty z hospodaření, ze zákona to nejsou hospodářské lesy - ukažte mi jeden jediný poros v hospodařském lese, kde se kácelo kvůli kůrovci jež vylétl z polomů způsobených Kyrilem. Pokud nevíte, co to je porost, udejte souřadnice. Možná máte na mysli lesy Kašperských hor - ale smůla- ty jsou taky v NP Šumava.

Zajímavá je teze, že "kmotr" Bursík, asi podplacen kůrovcem, "rozkázal" nechat nezpracované dřevo. Můžete mi ukázat někoho, kdo z toho "rozkazu" měl finanční prospěch?

0 0
možnosti
  • Počet článků 262
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1393x
Autor je  biolog, který se celou svou profesní dráhu věnuje ochraně přírody a to jak teoreticky (vyučování na dvou univeristách), tak i prakticky (prací v nevládní organizaci Veronica a v komisi životního prostředí města Brna). Ke koníčkům a zálibám patří lehká turistika (spíš vandrování), permakultura a hraní amatérského divadla.


Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte původ 4.0 Mezinárodní License