Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
T

Taitoon

15. 4. 2011 15:00
Rakouské řešení boje s kůrovcem

Vážený pane, při svých cestách Šumavou, ve které také bydlím, se setkávám s ekoteroristickým řešením vědců na každém kroku. Ještě loni byl od našeho bydliště kůrovec více než 10 km. Dnes je již v dohledu. Udělejte si čas a vyšplhejte na vrchol Plechý pod Plešným jezerem. Uvidíte dvě řešení. To české přináší pohled na sežrané lesy směrem do vnitrozemí - lesní pohřebiště. Jejich plocha se neustále zvětšuje. Na to nepotřebuji vědecké mapy, které máte k dispozici Vy stačí se rozhlédnout. Jaký je pohled směrem do Rakouska. Uvidíte pláň podél hranice s NP širokou cca pět kilometrů bez jehličnatých stromů. Za tímto hraničním pásmem se rozkládají nedotčené rakouské šumavské lesy. Už i němci loni začali na Třístoličníku těžit stojící kůrovcem odkorněné smrky. Jen my se neustále bojíme. Je to kalamitní brouk, přiznávají strážci NP když se ujistí, že můj názor je nesouhlasný. Odlesněním se ze Šumavy ztrácí voda. Ekosystémy, které za více než 100 let příroda vytvořila jsou za 5 let fuč,díky vám!  

0 0
možnosti
PR

pá_ja

12. 4. 2011 13:32
Obilí nejdražší v historii,

všude řepka, solární panely, platíme všichni "ekologickou" energii.

to jsou důsledky zeleného šílenství.

Celá ekoligie je jen a jen byznys. Už se nevědělo na čem rejžovat, tak se vymyslí ekologické domy, auta a další ptákoviny.

Hlavně ty solární panely všude po republice, to je člověku z toho šoufl, místo krásnýho pole a přírody jsou hnusný solární panely, který platíme všichni.

0 0
možnosti
KB

Kolokol

12. 4. 2011 12:48
Jaké vědecké poznatky?

"Ředitel NP je skutečně obdivuhodný v tom, jak dokonale ignoruje všechny vědecké poznatky, které získalo MŽP, Akademie věd ČR, četné vysoké školy,"

Jak přistupovat k Šumavě není otázkou vědeckého přístupu. Jak má do budoucna vypadat Šumava není o diskusi vědců, ale o společenské dohodě. To je základní. Na jedné straně stojí názor, že je jedno jestli na Šumavě bude za pár let holina, hlavně že to je ponecháno na přírodě. Na druhé straně je názor, že Šumava je oblast, kde se má také žít, můžou tam turisté, atd.

0 0
možnosti

Tramp_007

12. 4. 2011 12:57
Re: Jaké vědecké poznatky?

Holina tam bude spis po zasazich hlupacku.

0 0
možnosti
MP

Martin V2

12. 4. 2011 12:29
Dotazy

Čím jsou ty kůrovcem napadené stromy tak vyjímečné, že je všechny ty zlé organizace chtějí kácet a vydělávat na tom?

Proč to v Německu kácet jde a u nás ne?

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

12. 4. 2011 13:03
Re: Dotazy

protože tam se EKO-tým vyblbne na elektrávnách....u nás mají za hřiště stromy;-D

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

12. 4. 2011 12:19
Proč mám pocit

..že zrovna na lidech, kteří tak horují pro přírodu....se příroda nejvíce pomstila?;-D

EKO trend je mrtvý.....pohřben pod slunečními panely, zasypán řepkou a přehlušen řevem proti obchvatům dusících se měst.;-D

Bude třeba nějakého nového boha, aby zase okradli miliony lidí bez hnutí prstem.;-)

0 0
možnosti
MM

venenum

12. 4. 2011 13:11
Re: Proč mám pocit

R^

0 0
možnosti
AJ

astrudina

12. 4. 2011 12:11
Pane Vlašíne, vy jste této republice zadarmo drahý!

Co už se na krávoviny, které jste inicioval vy a celá vaše banda, vyházelo peněz!;-€ A co máme? Suchou Šumavu, tisíce nepotřebných zákonů, která nám tahají peníze z kapes; zelené účení, které otravuje stejně jako komunistické bláboly - to nesmíš, to musíš, to je správně a to je špatně - abychom se nemuseli rozhodovat sami, - jděte už ... na permazahradu a dejte pokoj, to vyjde nejlaciněji.

0 0
možnosti
  • Počet článků 262
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1393x
Autor je  biolog, který se celou svou profesní dráhu věnuje ochraně přírody a to jak teoreticky (vyučování na dvou univeristách), tak i prakticky (prací v nevládní organizaci Veronica a v komisi životního prostředí města Brna). Ke koníčkům a zálibám patří lehká turistika (spíš vandrování), permakultura a hraní amatérského divadla.


Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte původ 4.0 Mezinárodní License