Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BN

LCypher

13. 12. 2011 11:56
Právo volby jen pro nekuřáky?

To je takové to velice "benevolentní" nekuřácké pořekadlo že si můžeme kouřit kde chceme, ale ne tam kde jsou nekuřáci, jinými slovy můžeme kouřit všude, ale vlastně nikde. Víte, vaše právo na nezakouřené prostředí není nadřazeno mému právu kouřit. Já respektuju místa kde je kouření zakázáno, vy laskavě vezměte na vědomí že jsou místa kde to zakázáno není a podřizovat se vám tam nikdo nebude. Vaše vidění je báječně černobílé - když vy musíte strpět zakouřené prostředí, je to šikana. Když si kuřák pod pohrůžkou sankce nemůže zapálit, je to dle vás správné.

Mimochodem argumentovat čísly kuřáků ze Švédska, to je opravdu zavádějící. Buď vám to uniklo, nebo to víte a použil jste Švédsko úmyslně jako příklad, protože procento kuřáků vám zde hraje do karet. Ještě tak zmínit že Švédové milují žvýkací tabák snuss, což se do kouření pochopitelně nepočítá. A protože ve zbytku EU bylo uživatelů snussu mizivé procento, tak byl zakázán...

0 0
možnosti
C

carolusI

12. 12. 2011 19:10
Musime vycházet ze základního principu

že normální je nevnucovat druhým svoje základní principy. ;-D

0 0
možnosti
P9

pavel 99

13. 12. 2011 10:11
Re: Musime vycházet ze základního principu

na tomto principu se s autorem článku evidentně neshodnete. On na jeho popření staví minimálně část své činnosti coby "ekologista".:-/

0 0
možnosti
L

laduk

12. 12. 2011 17:58
hm..

Já mám trošku problém se zákazem kuřáckých restaurací ale pokud  je možné se na kuřáky dívat jako na závislé, to jest ne úplně svéprávné, asi by se to dalo realizovat.

0 0
možnosti
BN

LCypher

13. 12. 2011 11:58
Re: hm..

To je velice šikovné zjednodušení, díky kterému můžete vybrané skupině lidí bez obav sáhnout na jejich práva a zcela bagatelizovat veškeré jejich námitky, protože oni jsou přece nemocní a neví co je pro ně dobré. Dost nebezpečné tendence...

0 0
možnosti
AP

AlesPresler

12. 12. 2011 16:18
Ach jo, už je to tu zase!

Nekuřáci by chtěli nekuřáckou hospodu i v té největší prdýlce. A když jsou stavebně oddělené prostory, tak se jim to také nelíbí a studují, zda tam kouř přeci jenom někudy neproniká. U nás v Poříčí nad Sázavou jsou teď v provozu tři hospody a i kdyby se jedna z nich stala nekuřáckou, mohl by si majitel hodit mašli, případně by mu šéfíci z hospod kuřáckých (stavebně rozdělených) mohli poděkovat za to, jak se lehce zbavili konkurence. Militantní nekuřáci, byť se na blozích prsí a natřásají, jak by chodili, kdyby a tak... Pěkné houby, kecají! Chtějí jen ničit malé živnostníky, kteří jsou vděčni, že jim do hospody vůbec někdo přijde.

3 0
možnosti

jarinka

12. 12. 2011 15:25
Kuřáci jsou sobci,

dělají binec a odporně smrdí. Ve městě zakázali popíjení na veřejnosti. Že si někdo vypije pivo před obchodem, to mi nikdy nevadilo. Ale když jdu po chodníku za cigaretou, to mi vadí. Vyštvali nás z hospod a říkají tomu svoboda.

0 0
možnosti
PO

Modrý a zelený blesk

12. 12. 2011 15:33
---

A ty jsi nevzdělaná, ošklivá, s malým hrudníkem a kulháš na pravý kopyto? Že tě vůbec neznám? To přece neva.

0 0
možnosti
KB

Kolokol

12. 12. 2011 15:09
Dobře, tak jinak

Co je podle vás víc?  Svoboda majitele podniku,  rozhodovat o tom JAKÝ bude jeho podnik, nebo VAŠE dožadovat se toho, co vám vyhovuje. On to není totiž rozpor mezi kuřáky a nekuřáky, ale mezi nekuřáky a vlastníky podniku po kterých chcete, aby se oni přizpůsobili vám.

Je to v podstatě stejné, jako byste se dožadoval, že tam a tam nechcete prodejnu masa ale zeleniny, protože jste vegerarián.

3 0
možnosti
MB

buxus

12. 12. 2011 15:13
Re: Dobře, tak jinak

V tomto případě by měla platit rovnost občanů a podnikatelů před zákonem. Jestliže má chemička limit na obsahy aromatických uhlovodíků a dýmových částic na pracovišti, proč by to neměla mít hospoda. Podnik jako podnik - a´t si to zajistí každý jak chce, ale vyhovět zákonu musí.

0 0
možnosti
PJ

bez_tolerance_hlouposti

12. 12. 2011 14:51
plosny zakaz koureni

Je stejne nalruseni svobody jednotlivce, stejne jako nekurakum zakazat vstup do kurackych restauraci. (protoze jsou zrejme nesvepravni a tudiz musi byt jejich zdravi ochraneno v zakone)

1 0
možnosti
MB

buxus

12. 12. 2011 15:10
Re: plosny zakaz koureni

Pracovníci v jakémkoliv podniku jsou takto chráněni zákonem před obsahem škodlivých látek v ovzduší na pracovišti, přestože jsou svéprávní. Váš argument je nesmyslný.

0 0
možnosti
P

parnassius

12. 12. 2011 14:38
V pátek jsem byl v restauraci Osíčko kousek od

Bystřice pod Hostýnem. Tamnější restaurace, nebo přesněji pizzerie je důkazem toho, že se nedodržují ani stávající předpisy. Pizzerka má totiž dvě místnosti neboli části, které jsou stavebně odděleny jen na oko, protože mezi nimi je "díra" jako vjezd do hradu a kouř z přední místnosti (kuřácká část) se do nekuřácké bez zábran dostane a také dostává. Restaurace je navíc nepříliš velká a není to rozhodně žádná nálevna, leží na důležité dopravní cestě v nevelké obci a jejím hlavním artiklem jsou obědy a večeře. Něco jako zákaz kouření v době obědů neexistuje.

Když jsem tam v pátek byl, tak v té místnosti vzadu v nekuřácké sedělo 20 malých dětí (nevím - škola, dětský domov), které přijely autobusem těsně před námi. Já sám kouřím, ale měl jsem s sebou nekuřáckou dvojici, tak jsem obsluhu při vstupu požádal o tři nekuřácká místa, protože hned po otevření dveří se vyvalil modrý dým, neboť u jednoho stolu seděla společnost šesti lidí a všichni čvaňháka v hubě.

0 0
možnosti
P

parnassius

12. 12. 2011 14:39
Re: V pátek jsem byl v restauraci Osíčko kousek od

Při vstupu do nekuřácké části plné dětí jsem okamžitě pochopil, že je to stejně jedno, kde se posadíme, protože kouře byla plná celá restaurace a nevím jestli mají klimatizaci, ale já ji nezaregistroval.

No a tomu se říká možnost volby po česku. Jak jsem psal výše, jsem kuřák, ale téhle restauraci se příště vyhnu už z principu.

0 0
možnosti
HZŽ

Honza ze Žižkova

12. 12. 2011 13:45
Svoboda volby

A já chci kupovat elektřinu bez fotovoltaiky a bez větrníků. To jsem si dovolil hodně.

3 0
možnosti
P9

pavel 99

12. 12. 2011 17:39
Re: Svoboda volby

no to by tedy nešlo, protože za Vás "zelení soudruzi" rozhodli, že kupovat elektřinu S fotovoltaikou a větrníky je pro Vás prospěšné tak ji tak budete kupovat. A "zelení soudruzi" vědí mnohem lépe než Vy, co je pro Vás prospěšné.:-/

1 0
možnosti
PO

Modrý a zelený blesk

12. 12. 2011 13:38
Argument typu "Chci konzumovat alkohol zdravě."

Pan autor má volbu nejít do hospody, kde se kouří, číšník má právo tam nepracovat, ostatně, může si ve vesnici otevřít čtvrtou knajpu, nekuřáckou, autor tam zajisté bude dělat super tržby.

Argument se Švédskem se snaží evokovat myšlenku, že zákaz kouření v knajpách snižuje počet kuřáků, hahaha.

0 0
možnosti
PO

Modrý a zelený blesk

12. 12. 2011 13:39
Re: Argument typu

A jako bonus: autor si zřejmě myslí, že v bazénech se nečůrá. Hahaha 2x.

0 0
možnosti
  • Počet článků 262
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1393x
Autor je  biolog, který se celou svou profesní dráhu věnuje ochraně přírody a to jak teoreticky (vyučování na dvou univeristách), tak i prakticky (prací v nevládní organizaci Veronica a v komisi životního prostředí města Brna). Ke koníčkům a zálibám patří lehká turistika (spíš vandrování), permakultura a hraní amatérského divadla.


Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte původ 4.0 Mezinárodní License