Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Paeris Kiran

13. 9. 2012 15:33
Mohu se laskavě zeptat co je na smrkových monokulturách...

cenného nebo zajímavého? Kromě vrcholků několika hor (kde je to relikt poslední doby ledové který pomalu mizel) je to všechno zcela umělý les- plantáž na dřevo.

Přirozené smíšené lesy tam budou dorůstat tak 2000 let pokud nebudeme dělat nic.

Chránit Šumavu před těžbou je nesmysl. Naopak současné jehličnaté porosty by to chtělo aktivně vyměnit za smíšené lesy.

0 0
možnosti
JG

Borovanek

13. 9. 2012 17:14
Re: Mohu se laskavě zeptat co je na smrkových monokulturách...

Spor ale není o monokultury. "Přirozené" zastoupení roste s nadmořskou výškou (vliv klimatu), ale záleží i na podloží. Například u Ptačího potoka, tedy na jedné ze sporných lokalit (v nadmořské výřce kolem 1100 metrů), jsou přirozené podmáčené a rašelinné smrčiny s výraznou převahou smrku.

0 0
možnosti
J

jack095

12. 9. 2012 18:27
Já jsem hlasoval proti vstupu do EU.

0 0
možnosti
A

Asc

13. 9. 2012 0:14
Re: Já jsem hlasoval proti vstupu do EU.

Tak to máte smůlu, váš názor byl v menšině, tak se budete muset přizpůsobit. Já jsem zase ve volbách do poslanecké sněmovny nevolil vítěznou stranu, a taky mě to neopravňuje porušovat zákony, které tam teď schválí. To je demokracie.

0 0
možnosti
V

villík

12. 9. 2012 18:26
Má, říct, co si myslím:

Tak si myslím, že jste nejhorší nepřítel Šumavy.:-/

2 0
možnosti
AJ

astrudina

12. 9. 2012 19:42
Re: Má, říct, co si myslím:

spolu s Bláhou, Justem a spol. zničili husté a hluboké šumavské hvozdy, namísto toho tam je suchý les; odhalená půda, která vysýchá a podléhá erozi; stromky, které rostou pod uschlou monokulturou, jsou zase smrčky nebo nekvalitní nálet + buřina; každému stačí vidět to než jednou, pak už tam nepáchne...

A aby toho nebylo dost, tak nás tato partička kazisvětů ještě nahlašuje v Bruseli za neplnění nějakých dohod;-O, které nevládky stejně dohodly v roce samy, protože tehdy MŽP určitě netušilo, co se stane a nechalo je v roli poradců ministra řešit přístupové dohody....

2 0
možnosti
  • Počet článků 262
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1393x
Autor je  biolog, který se celou svou profesní dráhu věnuje ochraně přírody a to jak teoreticky (vyučování na dvou univeristách), tak i prakticky (prací v nevládní organizaci Veronica a v komisi životního prostředí města Brna). Ke koníčkům a zálibám patří lehká turistika (spíš vandrování), permakultura a hraní amatérského divadla.


Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte původ 4.0 Mezinárodní License