Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
T

torong

11. 2. 2012 9:57
Zajímavé...

Pane Vlašíne, před nějakými třiceti lety, byly lesy v některých částech republiky zničeny exhalacemi z průmyslu. Tehdy to ekologové vnímali jako problém. Dnes činnost ekologů přináší stejný efekt, jenom jinými prostředy (místo oxidu síry kůrovec). Srovnejte si fotografie Krušných hor před třiceti lety a Šumavy dnes... Příroda si sama nakonec poradí sama v obou případech ( po vymření kůrovce, najetí čistých technologií průmyslu). Zajímavé je, že tehdy to byl problém, zatímco dnes je to tvorba divočiny...

0 0
možnosti
JB

Jan Borovička

10. 2. 2012 21:22
Podnikatelé?

Spíše agenti KGB, podnikatelé, co před rokem 1989 stříleli na hranicích do lidí a další svoloč, ta má "podnikatelské" zájmy na Šumavě - proč myslíte, že se agent Václav Václavovič Klausov tak angažuje? Jedná v zájmu svých sovětských soudruhů... :-/

0 0
možnosti
PM

petrik1960

11. 2. 2012 8:42
Re: Podnikatelé?

jenom rostete jen tak dál akademiku.

0 0
možnosti
PH

pethal

10. 2. 2012 11:49
Nechte si tu masaz

Nejsem podnikatel, na Sumavu jen rad jezdim. A jsem naprosto vydesen tim, co tam vidim. To co rozpoutali ekoteroriste je naproste zverstvo.  Ale jak rekl ministr zemedelstvi Bocklet: „Bavorsko je tak bohatý stát, že si může dovolit nechat zničit 1 % svých lesů.“ A v Bavorsku je vsechno v poradku? Proc lzete? Jak rekl E. Stoiber "Kdyby zakladatelé parku viděli jeho dnešní obraz, byli by také zděšeni. Pokud by pohled na tento les někým nepohnul, pak by to nebyl člověk. Před několika lety se věřilo, že se populace kůrovce zhroutí. Dnes víme, že tento názor nebyl jen mylný, ale že se situace ještě více zdramatizovala. Veškeré předpovědi týkající se lýkožrouta smrkového se ukázaly jako mylné, kalamita překročila rámec všech předpovědí a vyvíjí se podle nejpesimističtějšího scénáře."

 Ano, pohled na zpustoseny les by pohnul kazdym, krome ekologickych aktivistu, kteri z toho maji skvely business. http://www.sumava21.cz/docs/Referat_SR.pdf

5 0
možnosti
C

carolusI

10. 2. 2012 21:52
Re: Nechte si tu masaz

A proč si myslíte, že na Šumavě musí být smrková monokultůra?  Jde o to, co vlastně chceme jestli hospodářsky využívaný les, krajinu plnou hotelových komplexů osázenou sem tam nějakým stromem a nebo kousek divočiny, kam budeme muset pěkně po svých.  Já hlasuji pro tu třetí možnost.  Apoštolové zisku za každou cenu asi mají jiný názor.

0 0
možnosti
JN

Yesname

10. 2. 2012 11:27
Proč do sebe motáte

kůrovce s lanovkou a golfovým hřištěm? On snad někdo chce dělat golfové hřiště někde na Březníku? A bude se tam vozit lanovkou z Filipky přes Černou horu?

2 0
možnosti

debater

10. 2. 2012 11:06
Klidně bych vám dal

i za pravdu, kdyby ovšem mezi kůrovcem sežraným lesem a novým lesem nebylo 60-100 let. Nějak jste zapoměl těm lidem na Šumavě podnikajícím poradit, co těch pět generací mají dělat.

2 0
možnosti
M

MokMok

10. 2. 2012 11:13
Re: Klidně bych vám dal

správně...a ještě třeba vzít v úvahu, že těch 60 - 100 let je ideaální stav v případě zalesnění. a kde nic není ani brou nežere !!R^R^

0 0
možnosti
NK

Nina Krásná

10. 2. 2012 11:03
Kdo je ekologický aktivista?

člověk, který chce mít svůj les, ale nechce se mu dělat, aby si ho koupil. Tak si ho zprivatizuje za peníze daňových poplatníků. Ti pak musí ještě platit škody, které tam napáchá. No nekupte to!

3 0
možnosti
ZK

SID09

10. 2. 2012 11:28
Re: Kdo je ekologický aktivista?

Bohužel máte pravdu. Tito ekologisté podnikají za peníze jiných ( nejlépe státní kasy ) a sami se nechávají zaměstnávat ve správních radách, či nejrůznějších "poradenských" firmách. za tuto činnost mají stálý příjem, bez ohledu na to, jak poškozují vzrostlou biomasu ...... Konec konců autor to má už v Brně celkem obšláplý - a vynáší to.

;-D!!

2 0
možnosti
M

MokMok

10. 2. 2012 10:52
nechte podnikat kurovce

Zase jeden článek úplně mimo. Díky suchému lesu , holinám a bordelu, který na Šumavě vznikl díky politickým hrátkám Bursíka , Krejčího a dalších, ubývá velmi znatelně turistů neb je neláká koukat na devastatci přírody.

Dělat na Šumavě DisneyLand ala Lipno stačilo a je to hloupost, stejne jako čekat na bohatého turistu, který raděj peníze utratí nekde na Maledivách, ale jedna lanovka  z Nové Pece, notabene vedená po stávajících průsecích ničemu neuškodí a místním trochu pomůže k živobytí. autora se ptám...proč mají místní " za trest" platit víc za odpad, za dopravu, dostupnost k lékaři, úřadům  atd atd., ..Udělejte si vy, zeleni přirodovedci co znate prirodu akorat z knížek svuj park nebo lépe rezervaci a tam se odstěhujte a předveďte co umíte.

4 0
možnosti
M4

Míra 4.2

10. 2. 2012 10:32
To jste si trochu pod sebou podřízl větev, pane!

Tihle "podnikatelé" neboli "průvodci" jsou ukázkou těch hyen, které kořistí ze svého napojení na ekoteroristy a vydělávají na tom, že části Šumavy jsou nesmyslně uzavřeny normálním slušným turistům a milovníkům přírody - s výjimkou organizovaných tlup doprovázených za těžký peníz a komplikovanou rezervaci těmi samozvanými podnikavci! To je jeden z důvodů, proč zelené fundamentalisty normální slušná veřejnost nesnáší!

4 0
možnosti
MB

buxus

10. 2. 2012 10:43
Re: To jste si trochu pod sebou podřízl větev, pane!

R^ Snad jen doplním: "To je jen z VELMI MNOHA důvodů, proč zelené fundamentalisty normální slušná veřejnost nesnáší! Jinak naprostý souhlas. Na zelené fundamentalisty se lepí podobní podvodníci jako vosy na med - fotovoltaika, biopalivy, emisní povolenky, vydírání při výstavbě dálnic, atd.

2 0
možnosti
  • Počet článků 262
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1393x
Autor je  biolog, který se celou svou profesní dráhu věnuje ochraně přírody a to jak teoreticky (vyučování na dvou univeristách), tak i prakticky (prací v nevládní organizaci Veronica a v komisi životního prostředí města Brna). Ke koníčkům a zálibám patří lehká turistika (spíš vandrování), permakultura a hraní amatérského divadla.


Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte původ 4.0 Mezinárodní License