Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BN

Zákaz kouření si podle té "studie" přeje ve skutečnosti jenom 28%, ale při troše hraní s čísly, sčítání hrušek a jablek a především té "správné" interpretaci je z toho náhle 78%. Pokud to číslo 35% vycházelo z podobné metodiky, pak se podpora zákazu kouření ve skutečnosti snížila, zajímavé, že?

http://libinst.cz/clanky-a-komentare/2936-Zakaz-koureni-v-restauracich-podporuje-jen-28-obyvatel-CR/

1 0
možnosti
MP

Kde kouření zakázali, tak většinou museli tyto restaurace zavřít, takže se zvýšila nezaměstnanost, snížil se výběr daní, zvýšilo se množství sociálních dávek. Dnes je zhruba 50% restaurací nekuřáckých. Představte si  nekuřáckou hospodu na venkově. A co alkohol a herny? Kolik už obě zničily rodin, kolik jednotlivců se stalo doslova ruinou a někteří kvůli alkoholu předčasně zemřeli. Nedojde taky na zákaz pití alkoholu? Nemělo by se zakázat podávání alkoholu v restauracích?

4 0
možnosti

29. 5. 2013 18:39

Naopak, ve Svedsku se navstevnost hospod zvysila. Zacali tam totiz chodit i ti, co se tomu driv vyhybali.

0 4
možnosti
JP

vsak si klidne nekurte, nech sa paci ... a tem, co jim koureni v JEJICH VLASTNICH podnicich nevadi, nechte moznost, at se zaridi podle sveho.

zaverem nekolik pripominek: ne, nekurak NEMUSI sedet v zakourenem prostredi, ani tam nemusi pracovat ... otroctvi bylo zruseno jiz pred peknou radkou let, a kdo v zakourenem prostredi byt NECHCE, tak tam byt proste a jednoduse ani nemusi. ne, hospoda neni ani tak verejny prostor, jako SOUKROMY podnik, ktery nekomu patri, a tento majitel holt stanovuje provozni podminky takove, jake uzna za vhodne. az bude nejaka hospoda patrit vam, klidne si tam nastavte podminky tak, jak uznate za vhodne ... ale nekecejte majitelum ostatnich hospod do toho, jakym zpusobem oni vedou svuj podnik. a ne, hospoda ani nema byt "primarne nekuracka" ... hospoda ma byt takova, jakou uzna za vhodne provozovat jeji majitel. nekdo sve podnikani zameri na myslivce, nekdo treba na cyklisty, nekdo na vegany, nekdo na spartany, nekdo na matky s detmi ... nu a nekdo holt na kurackou klientelu, no. proste se majitel rozhodl nalozit SE SVYM VLASTNIM majetkem jinak, nez se vam libi, a nez vy uznate za vhodne ... a je to jeho plne pravo.

10 1
možnosti
JV

J12i26ř32í 78V15i58m42r

29. 5. 2013 13:59

Nepochopí! Oni to nepochopí. Budou tak dlouho jásat nad postupným utahováním šroubů, až si jednoho dne nebudou smět ani doma pšouknout (napsal bych to expresivněji, ale asi by to neprošlo). Jenže víte co? Dneska se budou smát, že takový nesmysl nikdy nikdo nebude prosazovat, a kdyby, pak by se ti nahoře se zlou potázali atakdál atakdál. Jenže až to jednou postupně nastane, tak už jim to nepřijde divné a  budou to považovat za rozumný nápad. Svatá prostoto!

7 0
možnosti

29. 5. 2013 12:19

Pokud kurak pred zapalenim cigarety zachova pravidla slusnosti, necht si klidne kouri. To znamena, ze se kazdeho pritomneho zepta, zda si smi zapalit.

2 2
možnosti
JP

zcela postacuje zeptat se majitele objektu, ve kterem se nachazi ... to je totiz JEDINY clovek, ktery do toho ma co kecat.

10 1
možnosti
JK

souhlas!

kouření patří na smetiště dějin a všichni jeho propagátoři a odpůrci zákazu kouření s ním

1 10
možnosti
  • Počet článků 262
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1393x
Autor je  biolog, který se celou svou profesní dráhu věnuje ochraně přírody a to jak teoreticky (vyučování na dvou univeristách), tak i prakticky (prací v nevládní organizaci Veronica a v komisi životního prostředí města Brna). Ke koníčkům a zálibám patří lehká turistika (spíš vandrování), permakultura a hraní amatérského divadla.


Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte původ 4.0 Mezinárodní License