Ministerstvu velí kapitán Drobil !

Řídit ministerstvo, na které mám kvalifikaci (ministr zdravotnictví) a nebo aspoň nějaké zkušensti a kontakty (ministr zahraničí), to je brnkačka. Ale řídit rezort, o kterém naprosto, ale neprosto nic nevím, to musí být ale kádr!

Když jsem si četl Černé barony netušil jsem, že při své vojenské prezenční službě se dostanu do Tábora a mnohé vyprávěné příběhy zažiji na vlastní kůži, včetně různých reálii jako hotel Jordán apod. Vrcholem byla moje anabáze jako velitele spojovací čety na Pražské spartakiádě, o tom v Černých baronech nic není, ale některé postavy z knížky se mi tam opět zhmotnily před očima. Netušil jsem, že po sametovém převratu a po profesionalizaci armády můžu ještě někdy zažít takový pocit, že ke mně hovoří postavy z této knížky.

 

Až najednou, po nástupu odeesáckého ministra životního prostředí…

 

„Budu dýchat za český průmysl," prohlásil Pavel Drobil , když si ještě myslel, že bude šéfovat průmyslu a obchodu. Vystudoval práva a vypadalo to, že se bude živit advokacií.V roce 2000 ale vstoupil do ODS. Následně byl členem zastupitelstva Moravskoslezského kraje a členem rady kraje, kde pracoval jako náměstek hejtmana pro ekonomický rozvoj a evropské struktury. A zčistajasna ministr ŽP.

 

Na otázku, jaký má názor na globální oteplování, odpovídá : „Četl jsem několik statí z knihy Václava Klause Nikoliv zelená, ale modrá planeta…. Myslím, že to je chybná představa o resortu životního prostředí, že by ministr musel být odborníkem na takové věci.“

 

A najednou se mi vybavil kapitán Ořech, politruk z Černých baronů :

„Byl jsem pomocný dělník a nikdy jsem se za to nestyděl!… Když za mnou zítra soudruzi přijdou a řeknou: Je třeba, Pepíku, abys dělal generálního prokurátora, půjdu dělat generálního prokurátora! A až mě postaví na místo ředitele spojených oceláren, budu dělat ředitel spojených oceláren. Tak je to Klimeš!“

 

Takže: až za kapitánem Drobilem přijdou soudruzi z ODS a řeknou, je třeba povolit jezy na Labi, je třeba souhlasit s dálnicí přes České středohoří, je třeba zrušit národní parky, tak to jistě udělá, protože ví, kde je jeho místo. Straně věřte, soudruzi. Tak je to, Klimeš.

 

A kdo je to Klimeš?. To jsme my všichni, kteří na toto politické školení čučíme !

 

Autor: Mojmír Vlašín | pátek 10.9.2010 15:43 | karma článku: 30,99 | přečteno: 1795x
  • Další články autora

Mojmír Vlašín

Chvála bláznovství

27.12.2022 v 10:10 | Karma: 5,44

Mojmír Vlašín

Proč nechci ohňostroje

30.1.2019 v 9:22 | Karma: 22,83

Mojmír Vlašín

Větrné elektrárny a miliony

28.1.2019 v 22:59 | Karma: 21,32

Mojmír Vlašín

Sucho a zakopaný pes

6.10.2018 v 18:09 | Karma: 17,50

Mojmír Vlašín

Proč kandiduji za Zelené?

2.10.2018 v 21:18 | Karma: 15,13