Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RP

Jinak přirozeně ten původní Haškův nápad je komunistický  blábol socialisty. Hašek se upnul k tomu, že LČR má na kontě volné peníze, které se jim povedlo nějakým způsobem nashromáždit. A tak je chce rozdělit nemajetným. Ale protože z ideologických důvodů nemůže ty peníze jen tak po komunisticku sebrat  a rozdělit těm dole,  vymyslel mírnou okliku.

LČR by z těch peněz měly zafinancovat ty lesní práce, které se normálně v tržním prostředí nevyplácejí.  Jako je třeba shromažďování klestu v členitém lesním terénu , kdy hodnota nashromážděného klestu, který je ten pracovník fyzicky schopen třeba za jeden den posbírat, je mnohem menší než hodnota, kterou podle našich mzdových předpisů takový pracovník firmu stojí. I kdyby dostával jen minimální mzdu.

No a Vlaším, hoden své podstaty ekologického fanatika, na Haškův blábol vyplodil zase svůj blábol. Respektive trošku pravdy obalenou svými bláboly.

1 0
možnosti
JT

Muzete mi, prosim, vysvetlit, jak prijde les spalenim klesti o ziviny ? Popel zustane na miste. Kour je vetsinou voda, ktera zase naprsi a oxid uhlicity, ktery je take v ovzdusi, podle ekologistu v nadbytku. Jine ziviny strom nepotrebuje.

3 3
možnosti
Foto

Hlavně trpí půda, na které se to spaluje. Ale spalování jen tak je sprosté plýtvání - když už tak ten klest se má spalovat ve výtopnách nebo elektrárnách.

2 1
možnosti
JH

ŠKODA, ŽE NEJDE DÁT ANTIKRMA, TEN ČLÁNEK BY SI JÍ ZASLOUŽIL. aBSOLUTNĚ BEZ ZNALOSTI PROBLEMTIKY A ARGUMENTŮ TO JEN A JEN KRTITIZUJETE NĚCO O ČEM NIC NEVÍTERv

5 4
možnosti
VR

V37á47c66l87a72v 97R95o86d

3. 4. 2013 20:32

Co byste čekal od ekofanatika jiného!:-/

0 1
možnosti
  • Počet článků 262
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1393x
Autor je  biolog, který se celou svou profesní dráhu věnuje ochraně přírody a to jak teoreticky (vyučování na dvou univeristách), tak i prakticky (prací v nevládní organizaci Veronica a v komisi životního prostředí města Brna). Ke koníčkům a zálibám patří lehká turistika (spíš vandrování), permakultura a hraní amatérského divadla.


Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte původ 4.0 Mezinárodní License