Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Lobo se (z)vrací

7. 7. 2010 8:47
Proč ne...

Ale pak bych očekával, že rodiče budou léčbu takových nemocí plně hraditR^

0 0
možnosti

fitzie

21. 5. 2010 23:06
bohužel, nejen stát

O blbosti Čechů jsou přesvědčeny samotné hygienické stanice, respektive jejich zaměstnanci. Absolvovala jsem úžasný rozhovor s MUDr. Hiršovou. "Ne, nejsem pro svobodnou volbu v očkování, protože to nejde. Jinde to jde, ano. (Namítám Francii a Německo s různými cizojazyčnými komunitami a výrazně vyšším rizikem nákazy.) Ale u nás ne, protože jsme Češi. Jsme zkrátka ze zásady proti všemu." Taková argumentace už jednoznačně  spadá do kategorie hanobení rasy a národa.

Momentálně je situace taková, že o mě a o mém dítěti rozhoduje osoba placená z mých daní, která je přesvědčena, že já jako občan tohoto státu jsem a priori blbá a nezodpovědná. Skvělé.  

Ostatně, od té doby, co se vrchní hygienik Vít "nestihl" nechat naočkovat proti prasečí chřipce, je to docela slušná fraška. Rv

0 0
možnosti

Městečko strašení

20. 5. 2010 17:20
Proti

Dýmějovému moru se neočkuje; zahynuly na něj ve středověku miliony lidí, skoro se dá říci že na něj Evropa skoro vymřela a v současné době se v Evropě toto onemocnění nevyskytuje. Proto je třeba hledat vysvětlení vymizení některých nemocí nikoli v očkování, ale spíše v mnohem lepších životních podmínkách lidí, lepší výživě.

0 0
možnosti

Vegan power

20. 5. 2010 17:14
Zkorumpované Ministerstvo zdravotnictví

Mimochodem, když imunolog doktor Šula, který působí v zahraničí varoval ve Snídani s Novou před hexavakcínou a že může způsobovat vážné vedlejší účinky v některých případech a mluvil o nějaké studii, co myslíte, že udělalo na druhý den Ministerstvo zdravotnictví??? Okamžitě se od jeho tvrzení distancovalo a vůbec je nezajímalo, o jakou studii jde, vůbec nechtěli ověřit, zda jsou jeho informace pravdivé. Ministerstvo pak přikazuje, čím děti budou očkovány a je samozřejmě ovlivňováno farmaceutickými korporacemi.

0 0
možnosti

Vegan power

20. 5. 2010 17:13
Nebezpečnost očkování

Pokud někdo souhlasí s lékaři a chce své dítě očkovat, tak je to jeho věc. Stejně tak je věc jiných rodičů, že do svého dítěte nechtějí vpravovat chemikálie a nebezpečné látky (kultivované na zvířecích buňkách a na rakovinotvorném bujení) a kteří jsou obezřetní a zajímají se o to, že očkování je spojováno s dnešním obrovským výskytem alergií, astmatu, diabetu, autismu (!), roztroušené sklerózy, náhlého úmrtí novorozenců a kdo ví, čeho všeho dalšího... Zkuste se obrátit na nějaké sdružení rodičů autistických dětí a zeptejte se jich.

0 0
možnosti

Vegan power

20. 5. 2010 17:09
Super

Super, že občas se někdo objeví s rozumným názorem.

Na co očkovat proti žloutence typu B, kde se novorozenec v normální rodině nakazí spermatem nebo krví?

Na co očkovat proti dětským nemocem, spalničky, zarděnky, příušnice, když jsou to normální běžné dětské nemoci, které je naopak zdravé přirozeně prodělat a udělat si imunitu na celý život?

Na co očkovat proti obrně, která se už prakticky nikde na světě nevyskytuje?

Proč by mělo být povinné očkovat se proti tetanu, když neočkováním jedinec nikoho neohrožuje, když to není přenosné na druhé?

0 0
možnosti

Vegan power

20. 5. 2010 17:11
Re: Super

Na co očkovat proti černému kašli, když je to normálně léčitelná

nemoc, kterou když někdo prodělá, tak má proti ní imunitu na celý

život, narozdíl od umělého očkování?

0 0
možnosti

úplně nová Viktorka

20. 5. 2010 15:11
svatá prostoto

na toto téma před nějakým časem proběhla diskuze na našem, místním fóru (internetové bobkové listy...). Jedna přesvědčená bojovnice za svá práva psala, že očkování nikdy, protože ty vedlejší účinky jsou tak strašné, např. její dcera měla po očkování alergickou nebo jakou reakci. Zeptala jsem se, zdali zná vedlejší účinky těch nemocí, proti nimž bylo očkování.

Nevím-odpověď jsem nedostala.

0 0
možnosti

Sípomat

20. 5. 2010 15:02
Očkování je povinnost

Očkování musí být plošné,aby byla zajištěna jeho účinnost. Sice se nakrásně můžete ohánět svobodou,ale ve chvíli,kdy očkování odmítnete,ohrožujete všechny ostatní. A na to právo rozhodně nemáte.

0 0
možnosti

I.C.H. Tyl

21. 5. 2010 19:47
Re: Očkování je povinnost

Nechápu. Pokud jsou všichni očkovaní, jak by je mohl neočkovaný člověk nakazit? 

0 0
možnosti

Awathorn

20. 5. 2010 14:35
No potěš koště

Zelení půjdou příští týden na smetiště dějin a dobře tomu tak.Přednášíte ochranu přírody a v rámci svého povolání chráníte i ty bakterie?Jak může někdo kdo má biologické vzdělání hlásat takové nesmysly?Neočkované děti zvyšují riziko onemocnění (např. u spalniček) i u očkovaných dětí, a řeknu Vám,že stát se mojí dceři,že jí nakazí děcko nějakého takového pomateného alternativce tak mu okamžitě půjdu rozbít hubu.Uvědomte si proboha,že ačkoliv je osobní odpovědnost nepochybně základním principem naší společnosti tak to slovo osobní má své hranice.A to tam,kde začíná ohrožovat ostatní a to je přesně tenhle případ!

0 0
možnosti

buxus

20. 5. 2010 14:52
Re: No potěš koště

R^ Máme naprosto shodný názor. Jestli si dotyčný odmítne nechat vyoperovat slepáka a umře na sepsi, je to jeho tolik zbožńovaná svoboda a čert s ním. Jestliže však ohrožuje vlastní děti a vyžaduje či odmítá jejich léčení podle vlastního uvážení (ačkoliv tomu nerozumí) tak už to jeho věc není, protože se jeho vlastní děti nemohou proti pomatenému fotříkovi bránit a pokud přitom ohrožuje i ostatní, pak je to na kriminál či blázinec - nechal bych mu vybrat, ať se svobodně rozhodne.

0 0
možnosti

buxus

20. 5. 2010 14:12
Jen připomínku

Víte jak byly zlikvidovány (pravé) neštovice? Tak, že byli všichni plošně a bez výjimky očkováni. Dnes se vyskytují jen bio-trezorech ve zkumavkách pro výzkumné účely. Totéž platí o jiných zdravotnických opatřeních - např. karanténě. Když ji budou moci lidé dodržovat jen podle svého uvážení, nebude k ničemu. 

Svoboda kterou kážete se hodí ba pustý ostrov, kde budete žít sám, chcete-li žít ve společnosti ostatních, tak vaše svoboda končí např. u předávání nakažlivých chorob ostatním.

0 0
možnosti
  • Počet článků 262
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1393x
Autor je  biolog, který se celou svou profesní dráhu věnuje ochraně přírody a to jak teoreticky (vyučování na dvou univeristách), tak i prakticky (prací v nevládní organizaci Veronica a v komisi životního prostředí města Brna). Ke koníčkům a zálibám patří lehká turistika (spíš vandrování), permakultura a hraní amatérského divadla.


Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte původ 4.0 Mezinárodní License