Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ČP

nemorose

22. 6. 2012 22:34
Mojmíre, co to píšeš. Vždyť Tys byl ňouma už na VŠ.

0 0
možnosti
JP

johnpeters

22. 6. 2012 13:07
Na bavorské straně

existuje studie ,kde se popisuje stav lesa a kúrovce ve více jak třicetileté bezsásahové zóně  ve velké části v Bavorském Parku.Lze najít i na rádiu Leonardo.PROČ se tímto výzkumem(vše tam funguje dle pravidel přírody a bezvadně!!!)prostě neřídí ti,co za Šumavu zodpovídají?! Ale i místní? O blogerech, nevědoucích nic, raději pomlčím....RvA mezi ně patří(bohužel)i Stránský,či jak se ten turista jmenuje!:-/Rv

0 0
možnosti
RP

radim36

22. 6. 2012 13:58
Re: Na bavorské straně

Co je mi známo, tak na bavorské straně připravovali les k bezzásahovosti postupnými lesnickými zásahy, místním kácením smrkových monokzultur a dosazováním jiných druhů stromů nebo ponecháním pasek , několik desítek let. Teprve potom vyhlásili tu bezzásahovost, o cca těch 30 let dříve než byla vyhlášena bezzásahovost na naší straně. A kůrovcové kalamity před těmi cca 20 lety nechávali bez zásahu, doku jejich intenzita nepřekročila určitou hranici, pak je zlikvidovali vykácením stejně jako nyní u nás. 

Kromě toho na bavorské straně, podle toho co jsem četl, povolují místním obyvatelům na území jejich Parku určité omezené hospodářské aktivity související s šetrnou agroturistikou a biochovy, které zároveň udržují příslušné chráněné biotopy.

Ovšem u nás ty postupné lesnické zásahy , jak se vedení NP zmocnili zastánci zelených ideologií, prostě vynechali a bezzásahovost vyhlásili rovnou na nepozměněné smrkové plantáže.

1 0
možnosti
V

villík

22. 6. 2012 13:02
Ve Španělsku byla "pátá kolona"...

.. v Norsku byli tou kolonou "quislingovci" a v Česku ji máme už taky, jak je mě potvrzeno tímhle blogem! :-(

0 0
možnosti
AJ

astrudina

22. 6. 2012 12:45
Vlašíne, přestaňte otravovat a ničit zbytky zeleně

v šumavských hvozdech.

Starý dědek a prachy tahá ze státu i za cenu likvidace nejcennějších částní přírody u nás. Bléé!

Klostermann se z vás a vám podobných obrací v hrobě.

1 0
možnosti
KD

katdub

26. 6. 2012 9:40
koho myslíte tím starým dědkem?

Třeba Schwarzenberga, který vlastní a spravuje nějakých pár stovek hektarů lesa a vyjadřuje se stejně jako Vlašín?http://www.novinky.cz/domaci/271481-schwarzenberg-se-postavil-za-eu-chce-zastavit-kaceni-na-sumave.html

Živě se představuji, že podobnými argumenty, které jsou použity v této diskusi, mávají ti, kteří přes nevůli tohoto světa kácí a kácí amazonské pralesy...

1 0
možnosti
RP

radim36

22. 6. 2012 11:58
Cirkus financovaný námi všemi.

Vysokoškolský pedagog neboli státní zaměstnanec, dozajista fasující na svou "výzkumnou" činnost státní granty funguje v zelené vyděračské organizaci, která pobírá na svou činnost další milióny od státu a tyto peníze jsou využívány na blokování a sabotování činnosti další státní organizace, Šumavského NP a na prosazování ničení státního bohatství, tady šumavských smrkových monokultur napadených kůrovcem.

Neboli stát financuje škodíky a sabotéry státního majetktu a státního bohatství a ještě dovoluje takovým lidem učit na škole naše děti a vtloukat jim do hlavy zvrácené zelené ideologie a socialistické přesvědčení o možnosti či snad dokonce o právu škodit společnosti ne výhradně za své peníze a na své triko, ale čistě jen za cizí peníze a bez své vlastní zodpovědnosti.

6 0
možnosti
V

villík

22. 6. 2012 12:20
Tak, tak, sousede, pěkně jste to popsal....

Navíc, je taková pěkná mapa s pitomým názvem

http://kontaminace.cenia.cz/

Když si tam člověk přepíná mezi roky 1960 a 2008..... je to zajímavé....

Zdravím.

0 0
možnosti
V

villík

22. 6. 2012 11:50
Hmmm. Aneb: Jak se dá taky manipulovaně psát....

..o obyčejných zásazích ve zplaněném hospodářském lese......;-)

2 0
možnosti
JR

Jan Ruzicka

22. 6. 2012 11:31
Práskač cituje nějakého ouřadu z brusele.

To se máme.

0 0
možnosti
  • Počet článků 262
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1393x
Autor je  biolog, který se celou svou profesní dráhu věnuje ochraně přírody a to jak teoreticky (vyučování na dvou univeristách), tak i prakticky (prací v nevládní organizaci Veronica a v komisi životního prostředí města Brna). Ke koníčkům a zálibám patří lehká turistika (spíš vandrování), permakultura a hraní amatérského divadla.


Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte původ 4.0 Mezinárodní License