Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

pavel.61.

28. 12. 2010 9:06
jde 5x za rok do terénu a proto musí být celý rok

na úřadě v holinkách. Co takhle něco vážnějšího, co se týký ŽP. Nebo aspon jednou odpovědět v diskusi (pod Vašimi blogy je otázek dost)

0 0
možnosti
JV

jafava

21. 12. 2010 14:04
Oblečení na pracovišti si může zaměstnavatel nařídit.

Státní úředník reprezentuje stát a podle toho by měl být nejen znalý problematiky, ale měl by sei umět vyjadřovat, chovat a oblékat tak, aby nedělal ostudu.

No nevím, nevím, moc se mi nezdá, že by se ministerští úředníci, byť MŽP, osobně chodili brodit terénem, na to mají své podřízené agentury a detašovaná pracoviště, od nichž sbírají podklady a většinou je zpracovávají do všelijakých tabulek a grafů. A tak maximálně pořádají školení pro pracovníky těch detašovaných pracovišť, aby jim dodávali kvalitní podklady z místních šetření. Pak vytvářejí různé koncepce, více či méně povedené, až po ty naprosto šílené, které svému politicky dosazenému ministrovi, s problematikou pouze povrchně seznámenému, doporučí k realizaci.

A pokud náhodou člověk ministr je i inteligentní a tu lumpárnu prokoukne, tak ho ti úředníci co nejrychleji znemožní. To se možná stalo panu Drobilovi, kterého znemožnil jeho, dnes nezvěstný, poradce. I to je jedna z možných variant celé aféry.

0 0
možnosti
P

pavel.61.

28. 12. 2010 9:15
Re: Oblečení na pracovišti si může zaměstnavatel nařídit.

Drobil byl muj nejoblíbenější ministr, přesto mi přijde shanění stranických peněz pravděpodobnější než spiknutí zelených aktivistů. Ale komunisté se také neštítili kde jaké špinavosti, když se drali k moci. A zelená je dnes jen trošku jiná rudá - (ideologie vítězící nad rozumem, směřující ke světovládě - protože globální problémy se "musí řešít" globálně)

0 0
možnosti
PH

petrph

21. 12. 2010 12:05
hezzky napsáno

On si patrně Drobil ani neuvědomil na jaké ministerstvo nastupuje(teda kromě toho kudy tam tečou prachy).Jinak by mu snad docvaklo že spousta té pravé kontrolní   práce životního prostředí se uskutečňuje v terénu.Kdyby aspoň v té  úvodní směrnici stálo"při výkonu práce v prostorách ministerstva".Ale není to tam.

Čili,ze směrnice skutečně vyplývá že nejen paní  Kmitačová, ale i další pracovníci ministerstva při  kontrolách v terénu,na polích ve zrušených fabrikách, u znečistěných vodních toků,kalištích,na výsypkách,v prostředích hygienicky a  zdravotně nevyhovujícím(ano sem mají jít ty miliardové dotace na odstranění ekologických škod o které se chtěl ministr a jeho poradci tak starat),tady všude by pracovníci ministerstva měli nosit požadovaný společenský oblek,páni kravatu,dámy sukni přiměřené délky či kalhoty a halenku.

Smutné je že to nenapadlo ministra,ještě smutnější že ani nikoho z vedoucích pracovníků ministerstva,kteří mu ten úvodní počin odkývali

0 0
možnosti
  • Počet článků 262
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1393x
Autor je  biolog, který se celou svou profesní dráhu věnuje ochraně přírody a to jak teoreticky (vyučování na dvou univeristách), tak i prakticky (prací v nevládní organizaci Veronica a v komisi životního prostředí města Brna). Ke koníčkům a zálibám patří lehká turistika (spíš vandrování), permakultura a hraní amatérského divadla.


Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte původ 4.0 Mezinárodní License