Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Lidi je tu zbytecne moc. Kdyz nas bude polovina, jen dobre. Pred tim ovsem oplotit pred temi, co maji vice deti, treba deset potomku, aniz by je sami uzivili.

Priroda si zhluboka oddechne, trava se zazelena, ptaci zapeji a spolecenska atmosfera zridne.

1 1
možnosti

Když nás bude polovina, vrátíme se na úroveň ranného novověku.

Rozvoj civilisace je přímo úměrný populačnímu růst. A kdykoli v minulosti došlo k regresu populačnímu, došlo i k regresu civilisačnímu.

0 0
možnosti

Pan Vlašín žongluje, což není sympatické. Prognoza sice hovoří o Češích, ale nechápe je z hlediska čistě šovinisticko národnostního, ale jako obyvatele ČR, zřejmě s určitými výjimkami - stručně - kolik Romů se hlásí k romské národnosti? Také natalitní číslo 1,4 dítěte na ženu obsahuje i vyšší romskou populaci, protože oddělené hodnoty se nesmějí vykazovat. Vzít ještě "teplá" poválečná čísla 1918, kdy zpravidla po válce dojde k rychlému "dohnání" ztrát není seriozní. Ale v tomto prostoru žilo v r.1930 cca 10,7 mil. obyvatel - Čechy, Morava a Slezsko. Takže minimálně je to o hodně složitější než pan vědec uvádí.

0 1
možnosti

Uvědomuji si složitost - sudetští Němci, židé, smíšená manželství, odchody Čechů do emigrace 1948-1989, to nebyly jen desetitisíce. Když jsem byl malý tak jsem vyděsil učitele otázkou - soudruhu, a kdo byl ještě žid a když už nebyl - z hlediska předků.

0 0
možnosti

Vymírání je nadnesené slovo, jak už to mají bulvární novináři ve zvyku.

Ve skutečnosti jde o neodvratnou populační depresi - jistou pro dobu tří generací (kdyby se radikálně změnilo populační chování našeho národa, projevilo by se to až ve třetí generaci).

Problémem je ovšem železný zákon ekologie: každá volná nika musí být obsazena.

Pokud zde poklesne počet Čechů, nutně se zvýší počet nečechů. Tato země je schopna uživit nejméně trojnásobek počtu lidí, než jaký tu dnes máme. Takže nastupuje-li pokles počtu Čechů místo jeho růstu, je to jako pozvánka pro přistěhovalce. A oni samozřejmě přijdou - vždyť již přicházejí v počtech zcela nevídaných.

Podstatné je, jací přistěhovalci přijdou: ručníkáři z Blízkého Východu a severní Afriky, nebo šikmoocí pracanti z Dálného Východu či jihovýchodní Asie?

Je to dost důležité, protože naše děti a vnukové a pravnukové s nimi tady budou muset žít a jak se bude měnit početní poměr v prospěch přistěhovalců, budou se jim muset přizpůsobovat. Časem zřejmě dojde k úplné asimilaci zbytků Čechů do nového přistěhovalci vytvořeného národa (5.-6. generace) a přestože se toho nedožiji, považuji za dost významné, k jaké kultuře budou moji potomci patřit.

1 0
možnosti

P76a48v42e17l 76K90u95r14a57l

25. 7. 2013 22:30

Nikoli že "musí být obsazena"... ona obsazena prostě být nemusí pokud nebude nikde v jejím okolí druh schopný jí využívat tak do ní prostě nedojde.

A tato země zdaleka sama o sobě není schopna takový počet lidí uživit... hypoteticky to dokáže POKUD sem bude dovážena ropa, a ostatní suroviny které se tady na tom území prostě nenechazájí... bez tohoto dovozu uživí stěží polovinu současné populace.

A pozvánka pro přistěhovalce to být může... ale to jich chce hodit na hlavu pár atomovek... vlčí smečka taky musí ukázat drápy a říct "tyhle zdroje jsou naše a zabijem kohokoli kdo si je zkusí vzít"

0 0
možnosti

Podle me vymira nejvic cechu po 80. Tech umre rocne cca 20%

1 1
možnosti

Že to byl nesmysl si uvědomila myslím většina čtenářů, člověk nemusí být zrovna demograf ani ekolog, hlavně nesmí být redaktor.

2 0
možnosti
  • Počet článků 262
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1393x
Autor je  biolog, který se celou svou profesní dráhu věnuje ochraně přírody a to jak teoreticky (vyučování na dvou univeristách), tak i prakticky (prací v nevládní organizaci Veronica a v komisi životního prostředí města Brna). Ke koníčkům a zálibám patří lehká turistika (spíš vandrování), permakultura a hraní amatérského divadla.


Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte původ 4.0 Mezinárodní License