Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VS

Astaroth

2. 3. 2011 10:52
architektura

Za raneho komunismu v 50. letech byla jeste na urovni, protoze neovlivenena Corbuissierismem, kteryzto mor se drzi dodnes a v kombinaci s korporatnim stylem je to uplna destrukce mestskeho prostoru v cechach, viz Andel v Praze. Rv

0 0
možnosti
AA

abc

2. 3. 2011 10:50
Co je možné k takovému článku dodat ?

Snad jen to, že Váš přítel co tvrdí : "jestliže někdo říká, že je to teď horší než za komunistů, tak lže." má naprostou pravdu. A to je mi 65 let, vždy jsem se, alespoň pokud jde o mě a mou rodinu snažil chránit přírodu. Les, který vlastní naše rodina si nenecháme drancovat žádnými hordami z Lesů české republiky (mimochodem právě Lesy české republiky jsou nejhorším pohrobkem komunizmu, stejně jako zemědělská družstva) rozumný soukromník se tak nechová. Tvrdíte, že jste v zastupitelstvu a víte o mnohém co se děje, tak alespoň máte možnost se pokusit s tím něco dělat. Jakou možnost jste měl za komunizmu ? Ač člověk s vysokoškolským vzděláním srovnáváte jednotlivosti, přičemž jako celek jde o  věci nesrovnatelné. Trochu mi připomínáte intelektuály z první republiky. U nich to bylo ještě omluvitelné, nezažili komunizmus na vlastní kůži. U Vás to už omluvitelné není, snad je politováníhodné.

0 0
možnosti
AA

abc

2. 3. 2011 10:30
Co je možné k takovému článku dodat?

0 0
možnosti
J,

Josef ,Nedobík

2. 3. 2011 1:51
Za totáče bylo lepší

protože dnes už je postoj horší...;-)

0 0
možnosti
S

socbubák

1. 3. 2011 22:05
to je asi vtip...

před dvaceti lety nebyly změny klimatu ? tak to je pecka. myslel jsem, že třeba doba ledová jednou takovou malou proměnou klimatu byla, ale možná chodím málo do přírody. ono to tak nějak vysvětluje i to ostatní. "selhání režimu", neb je hodně typů lahví a válí se všude...člověče, to myslíte fakt vážně nebo je to legrace, kterou moc nechápu ?

0 0
možnosti
P

Polarnyk

27. 2. 2011 1:52
Nazyvejme veci pravymi jmeny

Nezlobte se pane autore, ale cele je to o nicem. Jiste - jak za komunisticke, tak za nacisticke diktatury byly nektere veci "lepsi", nebot autoritativni  rezimy si dokazou policejni moci vynutit co chcou, ale jinak to byla cesta do pekel.

I ta moc penez o ktere se zminujete je lepsi a demokratictejsi, nez bylo vecne podsouvani uplatku zelinarkam, reznikum a dalsi stovce profesi.

Cesi by meli prestat remcat a vzpominat na dobu poroby naroda (protoze nic jineho to nebylo) a pracovat tvrdeji na odstranovani skod, ktere zanechala zlocinna diktatura komunistu.

Zadnej totac, zadna vlada jedne strany. Komunisticka diktatura.

0 0
možnosti
K

kali.czz

28. 2. 2011 15:01
Re: Nazyvejme veci pravymi jmeny

asi tak nějak, například hitler postavil v německu prakticky silniční infrastrukturu a nikdo v Německu neřekne, že to byl lepší režim:-D dokonce ani nesmí

0 0
možnosti
V

Vikiš

26. 2. 2011 15:26
A bať!

Máte pravdu.

0 0
možnosti

Pančelka

26. 2. 2011 15:20
To se vydařilo

Hezký článek. Mně se osobně za K. žilo líp než dnes. Sice jsem nemohla nikam moc jezdit, ale teď můžu a ani se mi nechce, sice jsem neměla 25 druhů jogurtů, ale třeba jen dva, no a co.......uvedla bych znovu vše již nahoře v článku uvedené. Když se chci v práci ozvat, vyhodí mě.... ale ty věci, na kterých záleží mně, lepší byly. Především bezpečnost, lidi si vážili, toho co měli a nevyhazovali cokoli, existovala kultura, umění bylo taky o řemesle, jen se podívejte na starší české filmy. Myslím si, že lidi k nějaké demokracii moc nedospěli, ideální by byla osvícená tyranie. 

0 0
možnosti
JJ

konzerva

25. 2. 2011 17:26
Panu Vlašínovi

a jeho klikačům bych chtěl připomenout především jednu podstatnou věc. Že za toho minulého režimu, by tento, nebo podobný článek, u nás prakticky nespatřil světlo světa. V podobném duchu by si mohli,  milí reformátoři, vykládat někde doma, při kafi. Ale ani tam moc ne, protože by je mohl některý z těch jejich obětavých, levicových přátel, nabonzovat STB. No a pak už by pouze záleželo, v kterém období toho, často s nostalgií vzpomínaného režimu, by tse to stalo. V posledních letech pouze ty ty ty, soudruhu, pokud se to bude opakovat...!! Tak dva, tři roky nepodmíněně a konec kariéry do třetího kolene. Dříve, samozřejmě, minimálně deset, dvacet let lágru, ne li více. Nóó, ale důležité je, samozřejmě, že jsme měli ty vratné láhve...;-D;-D

0 0
možnosti

Tramp_007

26. 2. 2011 9:32
Re: Panu Vlašínovi

Vždyť to píše.

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

25. 2. 2011 12:36
Pokud jde o možnosti

jednotlivce, pak byl komunismus jednoznačně horší, komunisti používali k prosazování svých cílů holé násilí. Dnes, nechcete-li být "znásilňován", stačí odolat lákadlům. Tak jako za komunismu  můžete žít i dnes, dobrovolně, a skoro zadarmo.  Jen už k tomu nemůžete donutit všechny okolo. Konec socialismu nemá nic společného s idiotskými "změnami globálního klimatu", přívalové deště si pamatuju už z osmdesátých let. A ekologie? Nenechte se vysmát... kolem cementáren byly čtvereční kilometry krajiny zaprášené, barevné dýmy z metalurgických závodů na Oravě,

0 0
možnosti
R

rudaz

25. 2. 2011 23:02
Re: Pokud jde o možnosti

Ano, chceme žít, ale copak nás nechaj? Jedete svým autem, koupili jste si za své palivo, jedete kam chcete. Ale - musíte mít dětské sedačky(výrobce se směje), k lékárničce za chvíli budeme mít dých.přístroj(farmaceut.průmysl jásá), pneu zimní(gumárny slaví) atd., atd. Takže jak "skoro zadarmo" můžeme žít? Zdravý rozum zde chybí  a bude líp.

Možnosti jsou čím dál víc omezené, vláda nařízeními diktuje kde co. Za měsíc budeme posouvat hodiny a nikdo neví proč. Víte? Co z toho, že o hloupostech páchaných na nár.hospodářství můžeme psát. Toť vše.

Ale v příštím roce budou zase volby, to je možnost volby. Změnu chce každý, ale sám se při volbě změnit nechce. Jinak to ale nepůjde, takže "změňme své myšlení".R^V

0 0
možnosti
  • Počet článků 262
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1393x
Autor je  biolog, který se celou svou profesní dráhu věnuje ochraně přírody a to jak teoreticky (vyučování na dvou univeristách), tak i prakticky (prací v nevládní organizaci Veronica a v komisi životního prostředí města Brna). Ke koníčkům a zálibám patří lehká turistika (spíš vandrování), permakultura a hraní amatérského divadla.


Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte původ 4.0 Mezinárodní License