Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

Nevím, nevšimnul jsem si, že by z řad věřících křesťanů zaznívaly odsuzující výroky na adresu ochránců přírody ve větší míře než z řad jiných. Znám docela dost věřících, kteří např. volí Stranu zelených.. Možná máte na mysli lidi kolem Institutu sv. Josefa nebo P. Hájka, kteří mají blízko ke světonázoru V. Klause. To je ale spíš takový okrajový proud..(podobně jako věřící voliči zelených). Váš výklad desatera není přesný, nicméně v tom očividně nespočívá hlavní smysl vašeho blogu, takže to asi není třeba dál komentovat..

2 0
možnosti
Foto

M41a54r55t61i54n 22P65i52n89c

31. 10. 2013 15:24

Nevěřil jsem svým očím, pane Vlašíne, že při úrovni svých všeobecných znalostí vyučujete na vysoké škole. Nejen, že nevíte, že Desatero přikázání pochází ze Starého zákona a tedy bylo určeno Izraelitům, ale ani nejste schopen rozklíčovat smysl jednotlivých přikázání. To, že Kristus přinesl před dvěma tisíci lety přinesl celému světu nové přikázání (Nový zákon), se k vám dosud nedoneslo. Abych ale nepsal jen negativně: doporučuj vám obstarat si a přečíst např. knihu prof. J. Hellera "Hlubinné vrty" a v ní např. úvahy na téma "Člověk, pastýř stvoření". A to, že mnozí ekologičtí aktivisté byli a jsou zaměření protikřesťansky, je naprosto zřejmé - z šíření nového pohanství, které se projevuje kultem "matky země", v případě organizace Greenpeace až do takové míry, že se domnívají, že jsou vyplněním indiánské věštby o "duhových bojovnících". Přitom paradoxně mnozí křesťané jsou zastánci dobrovolné skromnosti a desítky let se angažují v různých ekologických iniciativách (byl mezi nimi i zmíněný prof. Heller).

3 0
možnosti
JC

To je dobře, že jste to napsal. Jen to šiřte dál, aby si i dosud zmatení křesťané jasněji uvědomili, že nejen ekoteroristi, ale i umírnění zelení jsou služebníky satanovými.

0 1
možnosti
Foto

Biblické Desatero jste zpřeházel, to je jedno - podstatné je, že se křesťanům za ty dvě tisíciletí tak nějak osvědčilo. Přijďte za alespoň tisíc let a promluvíme si o tom vašem.....ne že by mi něco bylo do sporů mezi náboženstvími.;-D

2 0
možnosti
JT

To desatero mate nejak napreskacku

1 0
možnosti
  • Počet článků 262
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1393x
Autor je  biolog, který se celou svou profesní dráhu věnuje ochraně přírody a to jak teoreticky (vyučování na dvou univeristách), tak i prakticky (prací v nevládní organizaci Veronica a v komisi životního prostředí města Brna). Ke koníčkům a zálibám patří lehká turistika (spíš vandrování), permakultura a hraní amatérského divadla.


Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte původ 4.0 Mezinárodní License