Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

K18a88r39e25l 64R75a63d15a

3. 6. 2013 14:11

Neoblíbenost ekologických hnutí je celkem pochopitelná. Spočívá hlavně v tom, že pořádají různé hurá akce bez domýšlení důsledků a tak ve výsledku tyto akce spíš uškodí. Flagrantní případ je fotovoltaika. To snad není třeba rozvádět. Za správné ekologické chování považuji třeba činnost sedláka, který mezi poli ponechá širší meze a třeba je i osází stromy. Používá minimum chemie a trpělivě odklízí odpadky, které mu na pozemky hází odjíždějící chataři či chalupáři. Ať si po nás ten vidlák uklidí, že. Jenže takový sedlák je za své chování trestán. Plocha, kterou takto vyřadí z produkční plochy a ponechá jí přírodě k regeneraci je mu odečtena z dotací. To si málokterý sedlák může dovolit. Navíc za odvoz posbíraných odpadků musí zaplatit. Takové věci ekologická hnutí příliš nezajímají. Hlavně, když se mohou zviditelnit nějakou nedomyšlenou pitomostí. Zákon o pozemkových úpravách také počítal s obnovením původních polních cest. Stalo se to málokde, jednak liknavostí starostů , jednak chováním Pozemkového fondu, který cesty prodal majitelům přilehlých pozemků a ti je následně rozorali. Další věc na kterou by se měli ekologové zaměřit, ale to by se asi dost nezviditelnili. Já si třeba udržuji menší mokřad s čolky a žábami. A musím dávat pozor, aby unikl pozornosti jak ekologů, tak úřadů. Obojí by mi zkomplikovali život. A tak říkám, ekologičtí aktivisti polibte mi šos.

1 0
možnosti
MS

Ekologie se projevuje na různých úrovních. Na vyšších patrech je věrohodný jen ten, kdo má takový přístup i v patrech nižších. Jinak je to s velkou pravděpodobností od reality odtržený ideolog.

http://petrkrejci.bigbloger.lidovky.cz/c/343042/Ochrana-prirody-svepomoci.html

0 0
možnosti
  • Počet článků 262
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1393x
Autor je  biolog, který se celou svou profesní dráhu věnuje ochraně přírody a to jak teoreticky (vyučování na dvou univeristách), tak i prakticky (prací v nevládní organizaci Veronica a v komisi životního prostředí města Brna). Ke koníčkům a zálibám patří lehká turistika (spíš vandrování), permakultura a hraní amatérského divadla.


Toto dílo podléhá licenci Creative Commons Uveďte původ 4.0 Mezinárodní License