Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Zasloužená karma.

2 0
možnosti
JH

Velmi zajímavý popis tehdejší situace až na ty pravopisné chyby. Měl byste na tom trochu zapracovat. R^

1 1
možnosti
JN

Trochu hnidopišsky se musím zeptat pane kolego, jak lze dobít Vilnius a Minsk, na druhou stranu coby milovník novodobé historie, velké plus za sice poněkud jednostranné, ale rozhodně pravdivé a zajímavé okénko do tehdejšího dění. Musíte si ale uvědomit, že levicová a pravicová vyhraněnost vznikla na základě tehdy tristních sociálních a poválečných podmínkách. Deziluze mas je úrodnou půdou pro jakýkoli extremismus, to platí v každé době.

0 0
možnosti
VBS

Zaujalo mě Vaše hodnocení míru Brest-litevského. Z tohoto pohledu:"Jak hodnotíte Mnichovskou dohodu podepsanou demokraciemi UK a FR"? Obecně pak připomínám, že Vámi uváděné zločinné ideologie mohly vzniknout pouze jako reakce na tehdejší KAPITALSMUS /ani Rusko - byť carské a zaostalé - nelze v době bolševické revoluce /a předchozích pokusů/ zařadit jinak než agrární stát s aktivně se rozvíjejícím průmyslem ekonomicky podnikajících v kapitalistickém prostředí.

1 2
možnosti
Foto

Děkuji zdvořile za rozšíření historických obzorů. Karma a těším se na pokračování

3 0
možnosti
MK

Ještě mi to nedá a v souvislosti ze Slovenskem bych asi našel přirovnání v dnešní Ukrajině.To území NIKDY(do té doby) nebylo Slovensko,ale Horní Uhry alias Maďarsko,stejně jako celá oblast doňěcka a luhanska do té doby NIKDY nebyla součást Ukrajiny.

2 0
možnosti
Foto

Dovolte abych opravil diletantský nadpis - samotná ideologie nemůže být zločinná, zločinní jsou lidé, kteří tyto zločiny páchají. Z tohoto hlediska nutno na věci nazírat, nelze se opírat o hledisko třídního boje, které tak často používá soudobá propaganda v médiích.

2 8
možnosti
RS

Ideologie muze byt zlocinna, jestlize navadi k zlocinum. To lze rici o komunismu i nacizmu. Doporucil bych Vam se zahloubit do problematiky pricina -nasledek. Potom teprve muzete psat o diletantizmu.

6 1
možnosti
Foto

Ačkoliv pokládám Váš článek za záslužný, šlo to shrnout do jediné věty: Komunismus = účelový teror.

4 1
možnosti
PK

Hm ... ani by som nepovedal. Zoberte ako fakt, že prvé kibuce (a vlastne väčšina založených v tej dobe) fungovala na komunistických ideách. Ide prosto o to, že žiadna ideológia, PRESADZOVANÁ NÁSILÍM, nie je o.k. Ak sa tou ideológiou riadia ľudia dobrovoľne a nenútia ju ostatným, prečo nie? Je to ich vec ...

0 1
možnosti
IS
  • Počet článků 272
  • Celková karma 12,81
  • Průměrná čtenost 1440x
Důchodce, občas si přivydělávající v komparsu. Člen klubu Milady Horákové. Snažím se nemít stádní názory a řídit se heslem: Důvěřuj, ale prověřuj!

Seznam rubrik