Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Hustorii je nutno hodnotit objektivně a nezaujatě, jedině tak budete moci dojít k použitelným výsledkům, odrážejícím tehdejší realitu. Rozhodně si nelze stanovit nějaký výsledek a teprve následně pro něj hledat nějaká historická zdůvodnění - to vede vždy k deformacím a plození nesmyslů Rv

0 4
možnosti
Foto

K tomu stačí čas. osa, ovšem více se hodí ,,vyhodnocování" kde čeho ex post;-)

0 0
možnosti
Foto

Ve všem zásadním perfektně shrnuto R^R^R^ Karma

Sovětský svaz má jednoznačnou spoluvinu na vyzbrojení Německa v období po první světové válce a stejně tak vážnou spoluvinu na nástupu nacistů k moci. A tudíž vina Stalina a SSSR na druhé světové válce má mnohem hlubší kořeny a nelze ji jen tak nějak jednoduše datovat "až" od podepsání paktu Ribbentrop-Molotov. Jednání SSSR ze západoevropskými zeměmi byla jen zástěrkou a byla na Stalinův příkaz záměrně vedena tak, aby nedopadla

5 0
možnosti
Foto

podíl možná, ale spoluvinu ne. Ty západoevropské země měly dát Stalinovi nepřekonatelnou nabídku.

0 3
možnosti
JT

J96i73r58i 43T43i90c55h92y

15. 5. 2020 16:53

Jen bych pridal mensi poznamku, ze bolsevici by v Rusku nevyhrali, kdyby Nemci nerozpoutali prvni svetovou valku.

3 0
možnosti
VS

To by jsme se museli vrátit až k sedmi kulím v Sarajevu.

0 0
možnosti
MB

M29i83l14a92n 59B75í31l67e96k

15. 5. 2020 16:36

"Krátce poté, co Polsko opustila německá vojska, zaútočila na Polsko Rudá armáda.

13. srpna 1920 stála Rudá armáda 19 kilometrů od Varšavy."

Ono to bylo trochu složitější. Po odchodu Němců probíhaly různé boje po celý rok 1919. Ale protiofenziva Rudé armády, která došla před Varšavou v srpnu 1920, byla de facto až následkem polského útoku na Ukrajinu (Poláci v Kyjevě v květnu 1920).

3 0
možnosti
VH

Skvělý blog, smekám a dovoluji si jej dále šířit!!! R^

6 0
možnosti
Foto

,,Ještě bych dodal, že největší neštěstí pro svět ve 20. století bylo Německo a Rusko, a nacistická a komunistická ideologie. Ale zatímco Německo přiznalo své chyby a snaží se je až přemrštěně odčinit. Rusko si hraje na mrtvého brouka."R^ Jen malý ,,dodatek". Poražení své viny přiznávají, vítězové ne. A v celé té historic. ,,anabázi" ještě ,,maličkost". Poláci si v nacionalizmu příliš ,,nezavdávali" s Němci. A i jejich vzájemné konflikty s Pruskem, potažmo s Německem, stejně tak jako s Ruskem, byly až ,,standart", což také ovlivnilo i uspořádání jejich hranic dle dohod vítěz. mocností II.WW.

1 3
možnosti
Foto

Německo neuznalo své chyby, protože neuznalo, že jsme byli s ním ve válečném stavu od 17. zaří 1938, Na rozdíl od našeho ústavního soudu.

1 3
možnosti
Foto

Souhlasím s deklarací, kterou vydal Evropský parlament, v kterém se konstatuje, že II. světová válka vypukla v důsledku Sovětsko -německé smlouvy z 23. srpna 1939, a že Sovětský svaz zahájil II. světovou válku po bohu Německa.

Zdroj: https://vladislavsvoboda.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=751422

Jak můžete souhlasit s něčím takovým, když československá exilová vláda po svém ustavení ve svém prohlášení uvedla, že jsme ve válečném stavu s Německem od září 1938. Je to pravda, protože jsme tehdy se souhlasem GB a F mobilizovali.

5 8
možnosti
Foto

Toto je opravdu zajímavý článek z hlediska naších diskuzí o tom, kdy vypukla druhá světová válka

https://www.fronta.cz/dotaz/zacatek-valecneho-stavu-mezi-csr-a-nemeckem

1 2
možnosti
VF

A to je co? Slohové domácí cvičení grafomaniaka, který se předvádí, jak umí po svém vykládat historii tak, aby co nejvíce naflusal na zlé záškodnické Rusáky, kteří jsou hlavní příčinou všeho neštěstí, nejspíš však nejvíc osobní frustrace autora. Nicméně tisícům a tisícům zde dnes žijícím lidem jsou takové výporodky úplně, ale úplně šumafuk. A ještě by bylo namístě k celému elaborátu připsat - však vy ještě uvidíte, počkejte, až bude válka!

4 18
možnosti
PB

P47e52t71r 66B62u54r21i61a74n

15. 5. 2020 10:29

Tak četl jsem ty vaše grafomanské výtvory bez hlavy a paty plné póz, klišé a prázdného žvanění. A musím konstatovat, že panu Svobodovi nesaháte ani po rantl fuseklí.

16 1
možnosti
MB

Rusko je nepochybně zajímavé, píši - Zemí předurčenou k blahobytu. Lenin i moudře pravil, že v zemi s největší koncentrací dělnictva - Německo, se zahájí revoluce. Budou se odhazovat okovy ! Dostal kufr peněz a lístek na vlak, odjel. Po VŘSR se s Kremlem nikdo nechtěl bavit. V podobné situaci bylo Německo po 1 světové. Smlouva z Versailles prokázala zajímavost - Trest není výchovný, naopak radikalizuje ! A tak se nešťastníci prostě vzájemně našli - Rappalo 1922. Adolf to svým nástupem - 1933 utnul ...

I jsem fascinován, že dodnes vidíme důsledky revoluce. Byla zasazena do zcela jiné, neúrodné půdy. Car nastolil podmínky feudalismu. Ta přirozená etapa kapitalismu - demokracie - sociálně demokratických pokusů tam prostě chybí . Pokračovalo se v carských cestách výbojů - Petr a Kateřina = Sever a dobytý jih. K tomu tamní mentalita. V zásadě - Od r. 1917 se podstatného nezměnilo vůbec nic ! Lid samotný v podstatě žádá svého cara - Nerostné bohatství je jim k ničemu - Povstali novodobí oligarchové. Bůh je opět vysoko - Do Moskvy daleko a tak se tam opět gubernátoruje

Doktor robí za 12. 500 Kč, důchod do 4.000 Kč, Abramovič kupuje Chelsea, zbohatlíci výbavu proti koronaviru a další zase skáčí radostí z oken. Mazaný Filip s místními šílenci jsou zase ochotni volat - Sovětský slon = Náš vzor ! ... :-)

14 0
možnosti
Foto

V té době probíhala jednání mezi Sovětským svazem, Velkou Británií a Francií. Velká Británie a ani Francie nebyly moc vstřícní.

Myslíte, že je to gramaticky správně?

0 1
možnosti
JM

Neměli Stalinovi co nabídnout. Hitler ano. Jednání nemohlo být úspěšné.

Je ale fakt, že Stalin kopal za SSSR. Z jeho pohledu jednal logicky, Poláky nenáviděl.

2 0
možnosti
  • Počet článků 272
  • Celková karma 12,81
  • Průměrná čtenost 1440x
Důchodce, občas si přivydělávající v komparsu. Člen klubu Milady Horákové. Snažím se nemít stádní názory a řídit se heslem: Důvěřuj, ale prověřuj!

Seznam rubrik