Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A89l83e37š 67M83e34r89t29a

3. 10. 2017 19:47

U nás jsou povoleny nedemokratické strany? No to jsou věci:-).

2 0
možnosti
PK

S nadsázkou se nyní někdy říká, že komunismus, tak jak si ho představoval Marx (mimochodem velmi mlhavě), vybuduje kapitalismus. Nikoliv nějaký předvoj a la Komunistická strana. Zaručený základní příjem, dostatek volného času, svoboda, zlidštění práce apod. Většinou lidem na komunismu resp. socialismu či lidové demokracii pod taktovkou SSSR vadí minulost. Mně vadí možná více, že se partaj stále nazývá KS ale žádnou revizi zastaralého Marxe neprovedla. Teoretik Ransdorf zklamal a věnoval se spíše jiným činnostem.

0 0
možnosti
IN

Zajímavé - komunismus způsobil snad kapitalismus ? Egyptolog p. Bárta (domnívám se, že je v předvolebním týmu p. Drahoše, kandidáta na prezidenta)

napsal, že současný systém je v krizi, čeká nás kolaps. Každá civilizace prý měla vzestup a pád, pak přišla obroda. Vždy byl skok k většímu blahobytu získáním nových energií - uhlí, ropa, atom, ale není možný stálý vzestup, je přebujelá byrokracie a " selhávání elit". Až se současný systém zhroutí, co bude dál ? Jiný prognostik tvrdil, že současný stav vydrží snad ještě 50 let, je to jak z románů od Vernea. Každopádně lidé hledají nové osobnosti, proto prý Trumpova volba v USA. A my jsme, zdá se, také už našli, že ? Alespoň podle preferencí to tak vypadá a dopadá.:-(

0 0
možnosti
PB

P35e25t92r 74B38u39r17i36a58n

3. 10. 2017 15:32

Obecný souhlas, karma.

1 0
možnosti

J43a77k35u86b 59Š64o32l93c

3. 10. 2017 12:29

Směšné. Ale budu se řídit vaší radou a nebudu volit zelené nacisty, ani rudé sociální demokraty, ani melouny z ANO. Takže Realisté.

1 1
možnosti
JD
IM

I25v61a71n 33M36i23n95á10ř

3. 10. 2017 11:36

Z hlediska nebezpečnosti obou ideologií, lze neonacionalisty s komunisty skutečně srovnávat. Jenom by se neměla mladší generace nechat zmást tím - že se rudí v demokratické společnosti .. naučili chovat zdánlivě "uhlazeněji" !

2 0
možnosti
JN

To je snadné vykřiknout, koho ne.

Troufnete si taky poradit koho ano?

0 0
možnosti
VS

To musí zvážit každý sám. Já to za nikoho nemůžu rozhodnout. Pouze před některými stranami varuji. Vím, je to těžké, ale jde to.[>-]

4 0
možnosti
SB

Otázka je, kdo je to ve vašich očích neonacista.

Bohužel některé pojmy jsou používány natolik nadbytečně, že to působí až kontraproduktivně.

A v posledních letech tím, kdo má v Evropě na svědomí nejvíce násilných smrtí z důvodů politických nebo ideologických, nejsou rozhodně ani komunisté, které volit nebudu, ale u nich není tak velký problém s tím, koho lze za ně označit, ani neonacisté, u kterých však už názory, kdo jím je a kdo jím není, se nejvíce různí.

Já budu volit na základě postoje stran k migraci do Evropy. Kdo tento postoj považuje za neonacistický, ať si volí někoho jiného, ale o mém hlasu rozhoduje Slavomír Beneš a ten bude volit právě podle tohoto kritéria.

8 4
možnosti
JN

A stačí vám toto jediné kritérium?

To já jsem kdysi prohlásil, že pokud některá strana bude mít v programu zrušení Svazu zahrádkářů, má můj hlas jistý. Ale je to marné. To si žádná strana netroufne.

4 1
možnosti
JM

Vím, co jste chtěl říct, ale - tím, že bych volil estábáka Bureše, socany, kmotrovskou ODS, Kalouse ušatého či lidovce nevolím ještě komunisty či nacisty ( heslo kdo nevolí - volí zlo, bylo možná moderní před 25 lety, ale ne dnes ). Kromě toho - komunisté jsou na odpis, jen se chtějí dědci držet v parlamentu v opozici. A nácky tady moc nemáme. Já nevím, zda si vyberu, možné svobodné. Uvažoval bych i přes ty všechny zlodějiny o ODS, ale nemají lídra a já šišlajícího Fialu prostě nesnáším. Byl mě sympatičtější třeba Topol - sice drsné vyjadřování, ale chlap....

3 1
možnosti
Foto

Topol nebyl chlap !

Když se měl postavit proti Lisabonu a zorganizovat referendum, tak sklopil uši a na svůj předvolební slib rychle zapomněl.

1 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma. :-)R^

3 0
možnosti
  • Počet článků 272
  • Celková karma 12,81
  • Průměrná čtenost 1440x
Důchodce, občas si přivydělávající v komparsu. Člen klubu Milady Horákové. Snažím se nemít stádní názory a řídit se heslem: Důvěřuj, ale prověřuj!

Seznam rubrik