Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KP

Nechci si tady stěžovat, nechci se pouštět do diskuze k čemu je a není policie dobrá apod. Co člověk, to názor a nebudu o svém nikoho přesvědčovat. Jen bych rád trošku upřesnil čísla, co jsou v textu a v diskuzi uvedena. U sboru jsem přibližně 5 let, na průměrný plat 24 455 Kč jsem ještě zdaleka ani nedosáhl. Neustálé zveřejňovaná čísla o průměrném platů policistů přes 30 tisíc Kč jsou pro nás řadové absolutní nesmysl. Nikdo z řadových (z ulice) na takovou částku v životě nedosáhne. Kolegové, sloužící 10 - 15 let se dostávají těsně nad zmiňovanou průměrnou mzdu ČR. Průměrnou mzdu u policie výrazně zvedají manažerské pozice. Druhá věc, kterou bych rád zmínil je, že média neustále předhazují, že policisté chtějí dostat přidáno. Ani toto není pravda. V roce 2010 došlo k plošnému snížení platů o cca 10%. Úroveň platů tak klesla přibližně na rok 2006, kde se drží dodnes. Bylo slibováno, že je to dočasné opatření na 4 roky. Bohužel ani dodnes nedošlo k navrácení (tedy dorovnání platu, ne zvýšení). Takže nikdo nechce přidávat, ale pouze vrátit slibované a vrátit tak úroveň platu alespoň do roku 2010. Jak říkám, nestěžuju si, toto zaměstnání jsem si vybral dobrovolně, dělám ho rád, ohodnocení beru takové, jaké je. Ale vadí mi, jak média neustále předhazují nesmysly.

1 1
možnosti
ZK

Z66d56e41n95a 61K57o78č43í

1. 6. 2014 10:42

V roce 2010 došlo k plošnému snížení, protože předchozí plošné navýšení sazeb, které se zdůvodnilo tím, že do zvýšení sazeb byly zahrnuty i přesčasy v rozsahu 12,5 hod/měsíc, po kterém dojde automaticky k zvýšení efektivity práce policistů, se ukázalo jako zcela neefektivní.;-)

0 0
možnosti
AF

Plně se ztotožňuji a autorem blogu.

Jestliže mají policisté likvidační platy, tak musí ministr Chovanec hledat jaké platy si dávají ve svých řadách, a udělá si v tom pořádek sám. Vidím to stejně jako autor. Policisté - ti venku - berou plat jen za to, že se procházejí venku a nic nedělají , protože nesmí . Smí se důrazně projevit pouze při demonstracích , proto si je platíme, že ? A ti lidí, kteří mají minimální mzdy, ti nežijí pod hrozbou insolvence ? Tohle páni policisti, ministře Chovanče, to vám lidé nezbaští ! 

Pohádky vykládejte někomu jinému.Většina lidí musí mít taky aspoň 20 tis., aby mohla přežít !

Protože se  musí o vlastní bezpečnost postarat sami ! Tedy pak nevím, za co by vám měly výt platy zvýšeny. Ten nářek v článku " Stovky policistů jsou kvůli snížení platů v insolvenci ...." je k smíchu.

2 1
možnosti
ZK

Z41d20e55n47a 38K43o53č11í

31. 5. 2014 6:58

Lidé musí bohužel vyžít s mnohem nižšími platy.;-(

0 0
možnosti
JC

Každý schopný člověk který něco umí a věří si , prostě v situaci kdy se mu plat u stávajícího zaměstnance nelíbí  prostě odejde a hledá se lépe placené místo na trhu práce .  Ti neschopní ovšem jen křičí , že mají malý plat. Bezpečnostní riziko u všech silových složek tady pochopitelně je, jsou to lidé ovládající zbraně a naučení svůj názor za pomoci zbraní a síly prosazovat. Proto diktatury policii přeplácejí aby se udržely u moci . Doufám že nás k těmto metodám sahat nemusíme.

5 1
možnosti
MT

O to zajímavější je malý rozdíl mezi průměrem a mediánem - výrazně menší než u celkových čísel pro všechny profese. Schválně, co to znamená?

1 0
možnosti
MT

Patří pod Františka Flintu...

0 0
možnosti
VK

T. Hudečkovi: "hlavním zadáním policie je otravovat lidem život ....." . Od r. 1989 dodnes jsem byl 1x kontrolován policisty na silnici, kontrola trvala cca 5 min.

Vzhledem k tomu jak bezohledně a nebezpečně řidiči jezdí (často i parkují) bych byl šťastný kdyby např. kontroly na silnicích byly alespoň 10x častější než dnes!!

0 1
možnosti
MM

možná to chce vyjet na silnici i v jiných dnech než na dušičky a velikonoce :-)

5 1
možnosti
TH

Kdybych si mohl vybrat, raději bych neměl "bezpečnost". Alespoň v současném smyslu slova, kdy je to pouze eufemismus pro buzeraci a prudu. Já vím, řadoví policisté za to nemůžou a jsou u toho za voly, ale bohužel je pravdou, že hlavním zadáním policie je otravovat lidem život při dopravních kontrolách, namátkových kontrolách a nebo sepisováním protokolů, které jsou pouze jako lejstro pro pojišťovnu (v lepším případě). Místo toho aby se řešila plynulá doprava, drobná kriminalita vůbec věci, které občanovi ztěžují běžný život, pokutuje se za marginální překročení povolené rychlosti, honičky na dálnici, kde se občané berou jako rukojmí a v rámci politické korektnosti si nikdo netroufne na cikány. To teda díky, raději nic a postarám se o sebe sám :-(.

1 2
možnosti
LN

Sorry. Nemluvíme o překračování rychlosti, ale o kriminalitě. Nehledě na to, že spasení světa není o tom, že si někdo pořídí bouchačku.

0 0
možnosti
BK

Vážený pane, pokud jste u policie nepracoval, tak to, prosím, nehodnoťte. Nic o té práci nevíte. Ten, kdo to zažil, může o tom i psát, ale jinak ne, prosím. Vy nemáte ani hrubou představu, co to obnáší a jaké peníze tomu odpovídají. Kým jste, že si to troufáte hodnotit?! Myslíte, že ty částky berou ti v uniformách, co se nad nimi většina národa ušklíbá? Opravdu o tom nic nevíte!

4 8
možnosti
RH

R89a90d42e28k 97H86o67d60a40ň

29. 5. 2014 21:38

No víte, ale tak to u průměru chodí. Část lidí - ta větší ho prostě nemá. Ona například zdravotní sestra taky nemá průměrnou mzdu.

5 0
možnosti
Foto

Nesouhlasím....

samosebou, že policie koná, ovšem když státní zástupce zastaví vyšetřování, tak přes to nejede vlak

1 0
možnosti
JK

Tak nevím...když nám nepřidáte hrozí úplatky/soudci/ rozpustit v žádném případě máme půjčky,hypotéky atd./poslanci/,když nám nepřidáte odejdeme do ciziny/doktoři/...a policie asi od koho to odkoukala....tak nevím,co bych doporučil důchodcům:-P!!

6 0
možnosti
JS

Jen některé požadavky uchazeče u Policie ČR - min. středoškolák, perfektní zdravotní psychický a fyzický stav /dělají se testy/, zákaz podnikání a jiné činnosti, služby v noci, ve svátek i o víkendech bez příplatků, 150 hodin přesčas zdarma, dovolenou nařizuje velitel, rok policejní škola po nástupu ... nástupní plat 15.000,- hrubého. Je to hodně nebo málo ???

7 1
možnosti
ZK

Z43d11e41n96a 98K83o58č97í

29. 5. 2014 19:19

Začátky byly a jsou všude těžké. Také jsem nastupovala za plat, který byl na poloviční výši nekvalifikovaného dělníka. 

150 hod. zdarma, byla kdysi podmínka, aby byly podstatně zvýšeny platy policistů. Proč také nemluvíte o dodatkových dovolených, výsluhách a 100 % nemocenské a vyšší výpočtové základně pro výpočet penze, který ostatní smrtelníci v tomto státě nemají.!!

Kdyby se policisté zasadili o sjednocení jednotných mzdových principů, bez skrytých zvýhodnění, přestali by se na ně dívat ostatní obyvatelé přes prsty. ;-)

12 1
možnosti
  • Počet článků 273
  • Celková karma 13,03
  • Průměrná čtenost 1435x
Důchodce, občas si přivydělávající v komparsu. Člen klubu Milady Horákové. Snažím se nemít stádní názory a řídit se heslem: Důvěřuj, ale prověřuj!

Seznam rubrik