Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PD

P37a78v47e56l 94D90e78n79k

5. 9. 2014 22:46

Spravne za vsechno muzou komunisti, napr. poslednich 25 let se tempo rozvratu jeste urychlilo ...zmena je v barevnem rozliseni techto soudruhu, drive to bylo jasne, byli rudi. Dnes name modre, oranzove, cerne, zelene a dokonce i topkomunisty ...a ti co prohrali dve svetove valky nas tu koucujou ...toz asi tak

1 0
možnosti
JL

Správná konkluze. Excelentní příspěvek! R^

4 1
možnosti
RM

Vypadá to tak, že se komunisté (bývalí členové KSČ) nalezlí v ČSSD dopouštějí v současnosti minimálně stejných zločinů: ztráta suverenity České republiky, zavádění socialismu a státní šikany pod hlavičkou EU a účast na válečných konfliktech pod hlavičkou EU. Jistě uznáte, že to všechno mají an svědomí komunisté a socialisté.

Když si to dáme do tabulky, už nám chybí jenom to vraždění na vlastním území a na vlastních lidech. Osobně mám pocit, že pracují už také na tom.

0 3
možnosti
Foto

Je otázkou, zda se nejedná ve skutečnosti o největší zločin polistopadové garnitury. Je jasné, že nám CIA asi nijak zvlášť nefandila, ale přesto její tehdy publikované materiály nás řadily mezi středně rozvinuté státy, tedy třeba Italii a Španělsko.

Ročenka CIA z r. 1987 uvádí,že  v r. 1985 HNP NDR na obyvatele činil 10 400 dolarů a HNP NSR naobyvatele činil 10 300 dolarů. Věk dožití byl  v NDR vyšší než v NSR jak umužů, tak i u žen.((69,6,75,4) oproti  (67,2,73,4)

To že ekonomiky NDR aČSSR byly na tom přibližně stejně, tak to snad uzná každý. Pro Československo  to činilo 8700 dolarů HNP na hlavu, což násstavělo na roveň Itálii a dalším vyspělým státům. Věk dožití činilv r. 1985 71 let.

¨Pro Británii to dělalo7 860 dolarů, věk dožití činil 71 let. Pro Dánsko 7 533, 71,5, 77. ProUSA odpovídající čísla činila 16 710 dolarů, pro muže 71,6 let, pro ženy 76,1let. Jugoslávie 5 600,  muži 68,ženy 73.

Autorství mýtu o vyspělosti první republiky patří komunistům Goldmannovi a Flekovi, kteří tím chtěli zdůvodnit totální znárodnění. Prvorepubikoví ekonomové viděli postavení československé ekonomiky daleko střízlivěji.

1 7
možnosti
VS

Jste jako kolovrátek,  tT už jste je psal a bude to psát do omrzení. Takže podle vás jsme na tom byli lépe jak Dánsko a Velká Británii? To tam asi neměli nejenom toaletní papír a vložky, a na auto stáli déle než tři dny?.;-D

6 1
možnosti
Foto

Největší... v souhrnu devastace hodnot, myšlení a uvažování po několik generací, založená na diktátu, strachu, deformaci dějin, ,,dvojím suknu" ve smyslu co se kde může, nesmí nebo musí.,,Ovoce" z toho NESENÉ DODNES. Nakonec již...PO OVOCI POZNÁTE JE...

2 1
možnosti
Foto

...A vymívání mozků. Ale to se až dodnes až tak nezměnilo;-(

5 0
možnosti
JS

Jsem pesimista.Již nikdy se nevrátíme na pozice,kde jsme byli.Za 25 let zůstáváme v žebříčkách tam,kde jsme byli před 25 lety.My si holt myslíme,že jsme pupkem světa,ale nikdy jsme nebyli.Dopředu jdou dravé asijské státy,my zůstáváme opelichaným "středoevropským tygrem".

2 0
možnosti
Foto

Při vší úctě, tygři již vychcípávají. Zatím snad Čína a Rusko odolávají, resp. dnes až diktují, + ještě pár velmocí. EU ovšem ne, nakonec ani velmocí není, ač je za cosi takového vydávána. Jinak- ,,kdeže sou"8-o:-/

0 0
možnosti
JC

Vážený pane, národní výbory si nevymysleli komunisti, ale Beneš. Komunisti z toho byli v Košicích na jednání o "košickém vládním programu" velmi překvapeni. Dekret o národních výborech vyšel už prosinci 1944 a Beneš v něm stanovil, že obecní zastupitelstva nebudou obnovována, ale obce budou řízeny národními výbory, které nebudou volené, ale jmenované shora a budou podřízeny národním výborům zemským.

Důvod, proč to Beneš tak chtěl? Odsun Němců za tím byl, pane. Ono totiž kdyby se v obcích obnovila zastupitelstva, nebyl by odsun z většiny obcí možný.

To, že národní výbory jako orgány státní správy pro řízení obcí místo obecní samosprávy jsou nevolené a jmenované shora zrušili až komunisti v roce 1954, deset let po té.

2 0
možnosti
VS

O tom jak byli ustanoveny NV politicky, nepíšu. Píšu o skutečnosti, jak je dosazovali komunisti.

9 0
možnosti
  • Počet článků 273
  • Celková karma 13,03
  • Průměrná čtenost 1435x
Důchodce, občas si přivydělávající v komparsu. Člen klubu Milady Horákové. Snažím se nemít stádní názory a řídit se heslem: Důvěřuj, ale prověřuj!

Seznam rubrik