Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Kdysi přišel Bůh v lidském těle mezi nás. Když jedl, říkali o něm, že je žrout. Když pil, tak o něm říkali, že je pijan vína. Když laskavě hovořil s lidmi, říkali o něm, že je přítelem hříšníků. Když uzdravoval nemoci, tak říkali, že s pomocí démonů vyhání démony. Když jim snadno dokázal, jaký je to protimluv, tak ho obviňovali z toho, že uzdravuje v sobotu.

Přišel, kázal víru, naději a lásku, sytil zástupy, uzdravoval nemocné a dokonce křísil mrtvé. A my, lidé, jsme ho za to předali soudu, zbičovali, poplivali, okradli o jeho šaty a nakonec zavěsili na dřevo jako sprostého vraha. Ten Nejlaskavější a zároveň Nejmocnější se se stal jedním z nás a vydal se nám do rukou, aby ukázal, že největší lásku má ten, kdo položí život za své přátele.

Všichni víme, že krást, lhát a zabíjet se nemá. Přesto jsou dějiny lidstva plné loupeží, podvodů a zabíjení. Zázračné je právě to, že ačkoli Boha denně urážíme, mučíme a posíláme na popraviště, On nás má pořád ještě rád.

0 0
možnosti
Foto

.......Bůh je náš stvořitel a stvořil nás k obrazu svému. Boha nikdo neviděl a ani ho neuvidí. Bůh není nic hmatatelného. Přesto je to zločinec. Proč? Protože mi lidé jím stvoření, činíme to co chce, aby jsme činili.......

Slovy apoštola Pavla: "Kdo jsi člověče, že odmlouváš Bohu?"

Prostě, když se Bůh rozhodné z někoho udělat dobráka a z jiného lumpa a pak toho lumpa za to, že je lumpem potrestat, můžeme jen namítnout, že je to nespravedlivé. To je ale tak vše. Vyjádřil jste povzdech "No, potěš nám pánbůh." Já jej vyjadřuji také - potěš nás pánbůh jestli nějaký takový je.

Římanům 9,15

Mojžíšovi říká: ‚ Smiluji se, nad kým se smiluji, a slituji se, nad kým se slituji. ‘  Nezáleží tedy na tom, kdo chce, ani na tom, kdo běží, ale na Bohu, který se smilovává.  Písmo praví faraonovi: ‚Právě proto jsem tě vzbudil, abych na tobě ukázal svou moc a aby mé jméno bylo rozhlášeno po celé zemi.‘  A tak se slitovává nad kým chce, a koho chce, toho zatvrzuje. Řekneš mi tedy: ‚Proč si ještě stěžuje? Vždyť kdo odolal jeho vůli?‘ Člověče, kdo vlastně jsi, že odmlouváš Bohu? Což výtvor řekne svému tvůrci: ‚Proč jsi mě udělal takto?‘ Což nemá hrnčíř ve své moci hlínu, aby z téže hroudy učinil jednu nádobu ke cti a druhou k hanbě? Což nechtěl Bůh ukázat svůj hněv a uvést ve známost svou moc, a proto s velikou trpělivostí snášel nádoby hněvu připravené k záhubě?

0 0
možnosti
MK

Boha může soudit jen Kníže světa, protože Jej nejlépe zná :)

0 0
možnosti
Foto

.....Ale přesto mi tam jeden chybí - Bůh.....

Nejprve jej budou muset najít. ;-)

......Podle Bible řídi naše kroky Bůh......

Pokud řídí naše kroky, bude nás muset vést k tomu abychom jej do toho Haagu poslali, jinak se tam nedostane. Proto Vám doporučuji obrátit se tedy přímo na něj a poprosit jej, aby se skrze nás, které řídí, do toho Haagu poslal. ;-D

0 0
možnosti
Foto

Osvoboďte Vilíka! (free will)

0 0
možnosti
Foto

Ano, budeme Ho soudit za všechny ty blbosti, co jsme si iniciativně navařili, dnes navíc ještě za tenhle váš stupidní článek.

2 2
možnosti
JS

To přece nemyslíte vážně. Soud v Haagu nesmí soudit USA a jejich občany a Vy chcete, aby soudil Boha. To si myslíte nebo už dokonce víte, že občan USA je víc než Bůh?

2 0
možnosti
VS

Bůh je přece přítomen všude. To znamená, že je i občan USA!

0 0
možnosti
Foto

J74a84k21u62b 78R86o86t57h

2. 3. 2014 16:05

Vaše osobní teologie je pěkná hašekaše.:-/

2 0
možnosti
  • Počet článků 278
  • Celková karma 13,74
  • Průměrná čtenost 1400x
Důchodce, občas si přivydělávající v komparsu. Člen klubu Milady Horákové. Snažím se nemít stádní názory a řídit se heslem: Důvěřuj, ale prověřuj!

Seznam rubrik