Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Není to sice podstatné, ale nechápu, proč tam máte Fierlingera. Ten byl vždy prosovětským levičákem, což bylo o něm díky jeho publikační činnosti veřejně známo. Po celou dobu jeho působení v politice byl názorově naprosto konzistentní, jak členové socdem, tak voliči, dobře tedy mohli vědět a věděli, o koho jde a co od něj mohou čekat.

1 0
možnosti
VS

A koho jiného, než toho největšího lumpa?

0 0
možnosti
KB

Celé je nesmysl. Sociální demokracie přece přestala po roce 1948 existovat, byla násilně sloučena s KSČ. Kolaborovala jen část sociální demokracie (Fierlinger). Předsedu sociální demokracie unesla STB z exilu z Rakouska a mučila. Tak jakápak kolaborace? Spousta sociálních demokratů emigrovala (Kohák, Horák...)

Ten poslanec řekl o katolické církvi pravdu. A podle mně nemají církve žádný nárok ani na většinu toho majetku. Tím se třeba zabývala spisovatelka Procházková.

1 5
možnosti
VS

Samozřejmě, že tím že se sloučila s KSČ přestala existovat. A podle vás ČSSD má nárok na majetek a církev ne? Trochu zvláštní uvažování. Když unesli Laušmana, tak předsedou nebyl!

6 0
možnosti
MP

Podivný věřící katolík, který špiní své chlebodárce. Tak tohle je ta křesťanská láska?

0 0
možnosti
MP

Po revoluci chtěla ČSSD svůj Lidový dům zpět. Právník, který jim tuto budovu u soudu doslova vybojoval, měl přímo od Zemana slíbeno, že mu ČSSD dá za tuto službu nějaká procenta. Tento slib nedodrželi a tomuto právníkovi, který se zasloužil o to, aby mohli být v Lidovém domě, nedali nic. Když tyto peníze vyžadoval, ještě ho dali k soudu a dělali mu nějaké podrazy. Tak čestná je tato strana!!!!!!

7 1
možnosti
Foto

..to máte pravdu, ta kauza mě tenkrát taky zvedla ze židle. A výroky Zemana a spol., že požadavky JUDr. Altmana jsou proti dobrým mravům.

Sociální demokraté mají zřejmě jinou představu o dobrých mravech...

2 0
možnosti
JH

J18a93n 82H10l47e59d93í22k

20. 6. 2014 16:35

upozorňuji bolševíky, že jejich zloba a nenávist se nejen dědí, ale i zpětně působí na autory lží, podvodů a klamání. Byl jsem u více umírajících komunistů a komunistek a většina -- ""pro sicher""--  se obrátila k Bohu a prosila o odpuštění. Zlost a zuřivá nenávist, navíc na nulových základech, úplně zkazí povahu a většinou i smutný osud.

3 1
možnosti
MD

Nemyslim, ze by nenavist na nektere ze stran vuci druhe nejak prevazovala.

0 1
možnosti
JS

Papež Pius XII. získal nelichotivé přízvisko "Hitlerův papež". A tohle přízvisko mu už jen tak někdo neodpáře. Někteří lidé tohoto papeže omlouvají tím, že musel dělat politické kompromisy a že vykonal i mnoho dobrého. Jenže kdyby Kristus dělal politické kompromisy a v "rámci dobra schvaloval i nějaké to zlo", nebyl by Kristem.

Mnozí katolíci namítnou, že i papež je jenom člověk. Proč tedy papež užívá titul "Kristův zástupce na zemi"? Sám Kristus v Bibli říká, že nikdo není dobrý, jenom Bůh. Pokud papež, zástupce Boží na zemi, není ochoten křičet proti zlu i za cenu ztráty vlastního života, nemá právo nazývat se zástupcem Božím na zemi, natož člověkem, který je ve věcech nauky a víry (ex-cathedra) neomylný.

Když se Kristus čtyřicet dní a nocí postil na poušti, satan ho pokoušel a mimo jiné mu nabízel všechna království světa i jejich slávu, a to za pouhou poklonu. Kristus nekompromisně odmítl. Všichni papežové a jeho hierarchičtí spolupracovníci se nějakým způsobem kompromitují se světskou mocí. Neodmítají nabídku od satana po vzoru Krista – naopak – vládnou ohromnou světskou mocí, kterou nabízí politika. Proto vždycky budou vzbuzovat kontroverze a dokonce odpor, protože někdy prostě není poznat, kdy nám nabízejí Boha a kdy satana.

Ti praví svatí totiž nejsou vidět – jsou to "neviditelní" dobrovolníci všude tam, kde je třeba pomáhat. Nenosí zlaté kříže, prsteny a drahá roucha, neklaní se zlatým pohárům a diamantovým monstrancím, spíše chodí v nějakém pracovním oblečení a pijí z hrnku. Oslavují Boha způsobem, který sice nemá žádné "svaté rituály", oslavují Boha bez oltáře i svěcené vody, ale zato opravdově a účinně.

Katolická církev se jako celek bohužel s nacismem kompromitovala. Pojem klerofašismus je bohužel spojen téměř výhradně s katolickou církví a formou kolaborace se projevoval v nejvyšších patrech politiky v celé okupované Evropě.

5 4
možnosti
MK

Zajímavé je, že představení katolické církve v Německu proti nacistické rasové politice protestovali, zatímco protestanté až na dvě vyjimky (Dietrich Bonhoeffer a  Friedrich Justus Perels) se ochotně sdružovali v Německé říšské církvi. Stejně jako je pravdou to, že v Dachau byli internováni katoličtí kněží, ale nikoli protestantští.

4 0
možnosti
JT

A jak souvisi to, ze CSSD schvalovala vrazdy komunistu s tim, ze katolici schvalovali vrazdy zidu ?

2 3
možnosti

J26a31n 21Š13u70r52c

20. 6. 2014 16:03

Má být u J. T mínus.

0 0
možnosti
MD

Tak je pravdou, ze zbranim Lidovych milic nezehnala. Tak na tom zas tak zle prece neni.

1 0
možnosti
VS

A jste skutečně přesvědčen, že Fierlinger, Erban, Jankovcová a další nežehn zbraním Lidových milicí. Já ne.[>-]

1 0
možnosti