Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zajímavé údaje, článek dobře napsaný.

Pokud se na vládce a politiky milulých let budeme dívat tímto pohledem, jako se díváme na Lenina, Stalina či Hitlera, určitě můžeme zařadit mezi panovníky, kteří páchali v minulosti genocidu belgického krále Leopolda II., který sice zanechal prosperující Belgii za cenu údajně až 10 milionů mrtvých obyvatel bývalého Belgického Konga.

Též můžeme zařadit mezi panovníky, kteří páchali genocidu určitě i britskou královnu Viktorii při jejich koloniálních válkách. To, co se dělo v Búrských válkách, kdy byli masově zabíjení a vysídlováni britskými vojsky Búrové včetně zakládání koncentračních táborů padá na hlavu této britské panovnice.

Z novodobých politiků, kterým se dá "přišít" genocida můžeme uvést G. Bushe jr. a Tonyho Blaira, protože jejich vinou je již v Iráku na půl milionu mrtvých a miliony uprchlíků. Navíc občanská válka rozpoutaná v Iráku vinou těchto politiků může mít na svědomí další statisíce, či miliony mrtvých.

Takže bude zajímavé do řady politiků pro objektivitu přidat i panovníky Belgie, Velké Británie a tzv. demokratické politiky z USA a VB.

1 0
možnosti
Foto

Věcnější článek k tomuto tématu jsem ještě asi na tomto blogu nečetl...

0 0
možnosti
Foto

Základní chybou tohoto článku je, že srovnává nesrovnatelné, jak vyplynulo z diskuze.

Udržení územní celistvosti Československa v r. 1919 zvýšilo úroveň bezpečnosti a spravedlnosti pro každého obyvatele tohoto státu.

Pouze rozdělení Ukrajiny by zvýšilo úroveň bezpečnosti a spravedlnosti pro každého obyvatele tohoto území.

1 0
možnosti
AP

Že to ti němci spolu s Henlienem viděli jinak :-P

0 0
možnosti
LN

..skvělý článek...díky pane Svobodo....

2 0
možnosti
MR

M35i22l51a73n 14R15a35d66e45k

25. 8. 2014 16:57

jinak vam R^  karma [>-]

1 0
možnosti
MR

M59i17l65a73n 45R97a16d94e13k

25. 8. 2014 16:55

Ukrajina to nema lehke, medialni valku prohrava, jak uz jsem to napsal take v mem clanku, ale doufam ze vyhraje tu opravdovou a ubrani se. Kdyby tenkrat Hitler nenapadl Zapad, a pote SSSR, a spokojil se s anslusem, s protektoratem, tak by nas take odsuzovali a rikali to same co o Ukrajincich, ze jsme vrahove a vrazdime nase vlastni lidi. Akorat Putin nema na vetsi valku, ta neco stoji, a tak budeme nadavat na ukrajinske fasisty.

1 1
možnosti

J23i70ř47í 37Ř44e37h68o73ř

25. 8. 2014 16:32

No pochybovat o tom, že Stalin či Lenin nebyly velké historické postavy to je trochu vaporizace faktů. Když se zeptáte kohokoliv na světě na historicky nejznámějšího rusa, asi řekne většina lidí Lenin, nebo Marx, nebo Stalin. Protože to jsou velké historické postavy. Je divné, že zrovna článek, který se snaží o odhalení pokrytectví, se dopouští takového popírání faktů. Někdy by jsme možná chtěli aby to bylo jinak. Ale fakta jsou jasná a jedna z největších historických postav německa byla chtě nechtě Hitler!

0 0
možnosti
Foto

Také by mě zajímalo, co by v anketě řekli Němci a Rakušané, kdyby se odvážili jmenovat. I tak tam byl v první pětce, tuším, Karel Marx.

2 0
možnosti
JZ

Sice se vším úplně nesouhlasím, ale je to výborný článek, který si zaslouží karmu. :-)R^  Vyslání českých jednotek do Sudet na konci roku 1918 a vyslání Ukrajinské armády v roce 2014 na východní Ukrajinu je srovnatelné. V obou případě chce vládní moc nastolit pořádek na svém území, které si nárokuje. Chápu, že mnozí čecháčci se neradi dívají pravdě do očí. Jenomže nelze v těchto shodných situacích zastávat dvojí stanovisko, Češi na to měli právo, kdežto Ukrajinci nemají.

0 0
možnosti
Foto

Ano, ale nesmí přitom zahubit ani živáčka, aby nebylo komu dávat kytičky na hrob.

0 0
možnosti
MB

Díky za článok, aj keď genocídou by som odsun Sudetských Nemcov (a Maďarov) po 2. svetovej vojne nenazýval. Bolo to vyhnanie, ak sa už chceme držať presnejších termínov. A takisto na súčasnej Ukrajine nejakú systematickú genocídu nevidím. Tak ako popisujete, genocídou by sme mohli nazvať to, čo sa dialo v 30. rokoch na Ukrajine.

1 0
možnosti
  • Počet článků 272
  • Celková karma 12,81
  • Průměrná čtenost 1440x
Důchodce, občas si přivydělávající v komparsu. Člen klubu Milady Horákové. Snažím se nemít stádní názory a řídit se heslem: Důvěřuj, ale prověřuj!

Seznam rubrik