Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Už jsem to napsal jinde: vydávání veřejné zprávy BIS má jednoznačně politický význam, ta neveřejná část bude asi (domněnka) vyváženější, protože v BIS určitě nesedí samí ÚB. Pokud prezident hodnotí jen tu veřejnou část, má pravdu.

Příklad: je však na pováženou, když stále mají na seznamu extrémistů ty, kteří již před lety upozorňovali na nebezpečí islámu a dnes se jejich slova naplňují; viz zpráva NCOZ.

M.j. to, že u nás hojně pracují rozvědky všech západních států může zpochybnit je totální negramot. A tato nevyváženost iniciuje názor, že zpráva je jen politický pamflet a slova prezidenta jsou z tohoto pohledu na místě.

1 2
možnosti
JK

J34i75ř70í 95K68a90l63o69u37s

10. 12. 2018 16:10

Zmatlat dohromady zprávu BIS a Den hanby USA, to je tedy výkon. Navíc ohledně Pearl Harboru máme k dispozici dostatek pramenů, zejména knihy M. Hubáčka, dokonce už z dřívější doby. Chtělo by to trochu probrat, pak by například bylo lépe vidět, že bitevní lodi USA byly zastaralé, protože jejich koncepci Amerika opustila - totéž chtěl směrem k letadlovým lodím udělat Jamamoto na japonské straně. Příběh adm. Kimmela je panem Hubáčkem zevrubně popsán - Pacifik v plamenech. Důkladně, na základě studia pramenů, ale bez tak "jasného" závěru, jaký si může dovolit nezávazný dokument.

5 2
možnosti
DR

A ani nemohla. Takový nic neříkající panflet s přímo úchvatnými zjištěními dokážu napsat i já.

A za tohle by snad šéf měl být povýšen? Naopak, já bych ho spíš vyměnil.

2 4
možnosti
LB

O tom, že byste dokázal napsat "panflet" snad nikdo ani nepochybuje. ;-D

1 2
možnosti
MM

BIS plní zadání od ústavních činitelů a je zřejmé, že od presidenta žádné zadání k odhalování ruských a čínských špionů nedostal,

Je jedno,, že vláda, premiér, ministr vnitra, parlamentní kontrolní orgány jsou s činností BIS jsou spokojeni a a oceňují ji, tohle zrovna president nechce a je to proti jeho zájmům.

5 0
možnosti
Foto

Jasně, v BIS jsou čučkaři. Už přes pět let nedokážou udělit bezpečnostní prověrku mému hradnímu kancléři Vratislavu Mynářovi. Takto se šéf BISky ode mne generálské hodnosti nikdy nedočká.

2 1
možnosti
MM

Tady bych Vás opravil. BIS neuděluje bezpečnostní prověrku, ale NBU.

5 0
možnosti
SN

:-).........Výborně napsáno, jako vždy. Jak je vidět z diskuse, moc Vám nepřejí, ale, když si spojíme ty tři vyjmenované případy, mají jedno společné. Všechny měly svůj cíl a toho bylo dosaženo. V těchto případech se na lidské oběti nehledí. To jsou jen čísla pro organizátory. V případě pádu dvojčat byli důležití lidé varováni....zrušit schůzky, nechodit tam. V druhém případě.....dvě nejlepší lodě odpluly, zbytek nechť se potopí. Postavíme nové, peníze budou ! R^R^R^

1 1
možnosti
Foto

J49i26ř87í 17K38i49n34d11l

10. 12. 2018 11:21

Česká republika funguje jako důležitý přístav pro aktivity tajných služeb Kremlu nejen ve střední Evropě, ale i v Evropské unii, ruská ambasáda v Praze je mnohem větší než v okolních zemích. To bylo i za první republiky. Je větší než v daleko větších zemích, jako je Velká Británie a podobně na ruské ambasádě působí asi 140 lidí, z nichž údajně 30 procent spadá pod tajné služby. Další jsou takzvaní nelegálové, kteří působí ve větším utajení, mají dokonce i civilní zaměstnání. „Ti v České republice také působí, podle všeho ne v malém počtu. Jejich cílem je získávání informací kompromitujícího charakteru, na základě nichž se pak ruské tajné služby můžou dále snažit získávat spolupracovníky mezi důležitými lidmi v České republice. Vedle toho se snaží získávat byznysové informace, informace o technologiích a dalších věcech, tak je jejich cílem také šířit chaos, rozdělit Českou republiku. Vedle zpravodajů využívá Kreml další nástroje pro prosazování svého vlivu v Česku. Například skrz dezinformační zpravodajské weby, podporou radikálních sil, jako je Národní domobrana napojená na Národní demokracii, nebo využíváním „relevantních politických spojenců“. Těmi jsou podle BIS i prezident Zeman, představitelé KSČM a někteří představitelé ČSSD. To, že tehdejší ČSSR byla důležitou zemí pro KGB a byla nástupnickou zemí, odkud agenti KGB pronikali na západ napsal ve svých pamětech generálporučík Ion Mihai Pacepa nejbližší poradce Ceauseska, šéf rumunské výzvědné služby Securiate.

5 1
možnosti
Foto

J50i34ř51í 82K18i95n20d16l

10. 12. 2018 11:15

Napsat a věřit tomu, že USA obětovalo 2200 námořníků, vojáků námořní pěchoty i civilistů aby mohlo vstoupit do války, a to se podařilo utajit může jenom jednoduchý člověkRvRvRv

5 1
možnosti
Foto

Jednoduchý člověk (podle Vás asi já), pane Kindle, popsal jen to, co viděl a slyšel na obrazovce ČT 2, reportáž k výročí útoku na PH (možná byste si to mohl najít na webu ČT jestli jste to neviděl), tedy žádný Barrandov, ani Parlamentní listy, ale veřejnoprávní ČT. Možná k Vašemu překvapení, všechny mé blogy čerpají z informací z České televize. Noviny nekupuju, pouze páteční Blesk, kvůli televiznímu programu kupuje moje paní. O tom, že existuje web Parlamentní listy sice vím, ale už dlouho jsem na něm nebyl. Stejně jako nečtu weby fórum 24 a pod.

2 2
možnosti
JS

BIS vidí všude ruské špiony. Jenže podstatný je fakt, že z České republiky každý rok odteče půl bilionu korun (!) do zahraničí. A do Ruska to rozhodně není. Pokud se tento stav nezmění a podstatná část u nás vyprodukovaného bohatství bude mizet v zemích na západ od nás, tak tady může být třeba deset tisíc ruských špionů a my budeme pořád jen ekonomickou vazalskou zemí Německa s pětkrát nižší kupní sílou obyvatel.

Podíváme-li se na stránky Českého statistického úřadu, tak tam zcela otevřeně píšou, že "Odliv peněz z ČR je jeden z nejsilnějších v Unii". Právě tohle je pro nás největší zátěž, a pokud bychom tento stav posuzovali z hlediska suverenity, pak je to i extrémní bezpečnostní riziko. A to jsou jen oficiální statistiky. Když do toho započítáme různé "účetní triky", které právádějí zahraniční vlastníci zdejšího průmyslu, tak ten odliv bohatství z naší země je ještě větší. Důsledky pociťujeme všichni – ekonomika sice jede na plné obrátky, ale díry na silnici máme pořád.

V roce 2017 BIS tvrdila, že "migrační krize byla v roce 2016 překonána". Tomu snad nemohli věřit ani oni sami. Viz například tento článek na iDNES:

https://zpravy.idnes.cz/bis-islamsky-stat-migrace-eu-vyrocni-zprava-bezpecnost-pix-/domaci.aspx?c=A171024_131020_domaci_fka

Takže Zemanovi se vůbec nedivím, že o kompetentnosti BIS pochybuje. BIS by měla být zcela apolitická a nezávislá a neměla by si hrát na Zemanovu opozici.

3 1
možnosti
SN

:-)......a hlavně, jak jsem četl článek Andora Šándora, proč vlastně tajné služby zveřejňují? Vždyť je to nelogické! To by mělo být určeno jen pro určitou skupinu lidí, které z toho mohou odvodit nějaké závěry a ne se s tím chlubit na veřejnosti! R^

0 0
možnosti
Foto

Že neoslnila ani vás zřejmě nikoho nepřekvapuje a nikdo to ani nečekal.

BTW: Můžete dát link, já bych si jí také docela rád přečetl celou, jako vy. Četl jste jí přece, že?

5 0
možnosti