Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

nekdo na vitezstvi v senatnich volbach radeji zapomene a poplive ho

jinym takove vitezstvi doda nadeje

3 2
možnosti
JD

Zvoleného senátora nezajímá, kolik hlasů dostal. Byl přece zvolen a to stačí.

2 0
možnosti
JF

J48a16r82d40a 43F18i29š97e72r

13. 10. 2020 13:02

Klasické bolševické lži, kterými rudoši tak rádi a vytrvale zaplňují mediální prostor.....Sládka v únoru 1997 vydala Poslanecká sněmovna k trestnímu stíhání kvůli jeho veřejnému vystoupení při příležitosti podpisu česko-německé deklarace, která měla narovnat poválečné vztahy obou zemí. Sládek na lednové demonstraci své strany mimo jiné prohlásil, že „Dějiny ukázaly, že mrtvých Němců bylo ve válce málo,“ či „Němce je nutné podrobit převýchově.“

V červenci 1997 ho státní zastupitelství obžalovalo z podněcování k národnostní a rasové nenávisti. V září mělo odstartovat hlavní líčení, jenže na něj nedošlo. Nedorazil Sládkův právní zástupce. Podobný scénář se opakoval ještě několikrát, další dva pokusy o začátek procesu zhatily údajné zdravotní problémy Sládkova advokáta. V listopadu se pro změnu nedostavil k soudu sám šéf republikánů.

Sládka se pak nepodařilo zastihnout ani 18. prosince, soudkyně tak odročila jednání na neurčito. To už byl na něj vydaný zatykač, který policie uskutečnila večer 6. ledna 1998 před budovou Poslanecké sněmovny. Sládek strávil noc v cele předběžného zadržení a vzhledem k předchozí zkušenosti soud rozhodl logickým způsobem: posadil Sládka do vazby do doby, než případ projedná. Předseda republikánů tak zůstal v cele do 23. ledna.

Odmítal převzít soudní obsílky, nedostavoval se k soudu, nezdržoval se v místě trvalého bydliště, a policie ho proto nemohla k líčení předvést. Jinými slovy kdyby se nevyhýbal řízení před soudem, volby prezidenta se mohl bez problémů účastnit. Takhle jen z cely v televizi sledoval, jak se Havel stal 20. ledna počtvrté prezidentem.

I podle nálezu Ústavního soudu u kterého si Sládek později ztěžoval , si způsobil vazbu jednoznačně sám svou nekázní a ignorací zákonů, jen svou vlastní vinou se volby nezúčastnil...ty vaše bláznivé konspirace si strčte za svůj rudej klobouk

7 1
možnosti
Foto

No čirou náhodou - podle mých znalostí - měl Havel velmi dobré vazby na některé policisty, kteří mu měli co oplácet.

0 0
možnosti
MK

Vítězství opozičních stran ve volbách do senátu je jasným důkazem zbytečnosti senátu? To myslíte vážně?

Za normálních okolností oponuji předkládáním argumentů, avšak v případě vašeho pohledu na svět je to zcela zbytečné. Takže si pouze dovoluji vyslovit obavu, zda-li vás nepostihlo šílenství.

9 0
možnosti
JZ

J18a10n 77Z14i77e59g44l53e66r

13. 10. 2020 12:14

Každý má právo si o Senátu myslet, co chce. Faktem však je, že je ústavně zakotvenou součástí Parlamentu České republiky. Zrušit by šel pouze ústavním zákonem (změnou Ústavy), který by museli schválit i senátoři. Čili jakékoliv úvahy na toto téma jsou bezpředmětné.

10 0
možnosti
PK

Co je vlastně senát ..... pojistkou demokracie a nebo odkladiště vysloužilých politiků, pro sněmovní politiku už ne úplně použitelných osobností a nebo seskupení výrazných solitérů, kterým se podařilo prosadit v jednom volebním obvodu?

Spíše se zdá, že tento útvar a jeho osazenstvo bez ohledu na stranickou afilaci jen vytváří překážku, která zdržuje a komplikuje schvalování ústavních změn, než že by opravdu šli do Senátu s cílem ochraňovat a hájit naši demokracii a ústavu.

Ostatně bratři východně ho nemají a Bavoři ho zrušili.

A co si myslel pan Šimek o senátu: Senát je nejdražší rekreační zařízení v zemi ve kterém se každé dva roky mění třetina rekreantů

2 6
možnosti
JK

Čtenost podobných příspěvků je tak mizerná, že nemá cenu je ani psát.

4 0
možnosti
  • Počet článků 757
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1345x
Snílek, který si myslí, že by všechno mělo mít hlavu a patu.

Seznam rubrik