Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IS

..."doping je věc výlučně individuální"... Tak tohle může napsat pouze ryzí idealista. Ostatní příměry radši neuvádím. V mnoha případech tomu tak opravdu je. V dalších případech tomu tak evidentně není. Případy, ve kterých tomu tak není, nebudu uvádět. Jsou snadno dohledatelná. Jedním z nich je aktuální dopingový problém Ruska. Ne ruských atletů, Ruska. A politiku z toho všeho soutěžení vynechat milý autore nemůžete. Špičkový sport sám je politikou. V některých zemích politikou těžkého kalibru.

1 0
možnosti
LJ

Mohu autora potěšit: Na této adrese je http://www.patriarchia.ru/db/text/4575216.html moskevský patriarcha žehnající ruským sportovcům odlétajícím na olympiádu. To v žádném případě není nepovolený doping.

2 0
možnosti
TN

Docela se těším na diskuzní příspěvky Marie Chmelařové.

0 0
možnosti
VK

Já jsem strašlivě rád, že administrace, patrně omylem, nebo kouzlem nechtěného, zařadila tuto slátaninu do výběru. Zkomolená popletená jména, záměna národností, neschopnost rozeznat rozdíl mezi individuálním, případně týmovým dopingem a státem řízenou organizovanou činností, popletená místa.... (OH byly v roce 1984 v Los Angeles a nikoliv v Atlantě...) No prostě snůška blábolů a přesto je karma kolem třiceti zaručena. Krásně to odhaluje jednoduchost kremlinského uvažovaní.

4 3
možnosti
TN

Protože doping je věc výlučně individuální, nemůže mě nikdo donutit abych jako sportovec na sobě zkoušel nějaké nápady šílených doktorů, trenérů a podobných nepoctivců.

Zdroj: http://vladimirzeman.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=540991

Rusové potvrdili další „meldoniovou“ kauzu. Hokejoví reprezentanti do 18 let se den před odletem dozvěděli, že na mistrovství světa do Grand Forks pojede úplně jiný tým. Národní federace vyměnila hráče z obavy, že neprojdou dopingovou kontrolou.

Podle prohlášení národní hokejové federace hráči užívali meldonium do loňského podzimu, kdy ještě nebyla na seznamu zakázaných látek.

Lékaři jim údajně látku předepsali kvůli ochraně srdečního svalu při vysoké zátěži. Když ho Světová antidopingová agentura (WADA) zařadila od začátku roku na seznam zakázaných prostředků, s jeho užíváním přestali.

Zdroj: http://hokej.idnes.cz/rusti-hokejiste-do-18-let-uzivali-meldonium-a-nejedou-na-ms-pmh-/reprezentace.aspx?c=A160408_190101_reprezentace_tp

4 1
možnosti
TN

Než mi tady někdo napíše, že meldonium loni nebylo na seznamu.

Samozřejmě, ale jde o tu větu, kterou napsal autor blogu. Zkrátka přijde lékař, řekne: "Jako doplněk stravy budeš užívat toto. Strašně to pomáhá regeneraci, je to v podstatě nezbytné, abys to užíval. A je to úplně čisté, ničeho se neboj, žádná svinstva bychom přece do tebe necpali." Kolik sportovců to neužívá do té doby, než si zaplatí rozbor?

4 0
možnosti
JL
JN

Se základní myšlenkou článku souhlas, ale (jak už Vás někteří upozornili níže) opravte si chyby ve jménech amerických atletů:

- ta americká sprinterka, manželka koulaře Huntera, se nejmenovala Fraserová, ale Jonesová

- jméno držitele 9 zlatých olympijských medailí se píše Carl Lewis, nikoliv Carl Louis

2 0
možnosti
VK

To byl Anton Karlovič Lujzovič

0 2
možnosti
Foto

Já bych šel jinou cestou, já bych povolil naprosto všechen doping....

1 0
možnosti
Foto

Vaše - doufám - naivita je bezbřehá. O "dobrovolnosti" se u dopingu dá mluvit jen v demokratických zemích a ne v polodiktátorském Rusku, kde se úspěch na olympiádě vyhlásí jako národní program a množství získaných medailí je otázkou národní (Putinovy) cti. O té dobrovolnosti byste si mohl popovídat třeba s Jarmilou Kratochvílovou nebo Marikou Kochovou. :-)

3 3
možnosti
Foto

Maritou, když už chcete "zasvěceně" srovnávat doping před 30 lety s dnešním;-D

2 0
možnosti
OU