Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FK

ataknevim

11. 9. 2012 21:40
Je proto důležité hledat trhy jinde.

No vždyť již léta o to dbá Václav Klaus!!!  A když si z radosti, jak se mu daří zajistit zemi zaměstnanost, vezme na památku pero, vzteklej televizák, že nepřijde o práci ,z toho udělá prasárnu do celýho světa. Že ale jsme blbí, co?

0 0
možnosti
G

Gašpo_3

11. 9. 2012 16:37
Viete čom je problém?

Že Nečasovi to zaplo zase príliš neskoro.

Jediný kto nahlas hovoril o orientácii na východné trhy včas, bol zase Klaus. A tak sme si nechali vyfúknuť to najlepšie Nemcami a severanmi. Takže Nečasov obrat nie je nič iné než obrat mamlasa v tieni Nemecka, pretože mu už nič iné nezostáva. Naša "orientácia" bude len otočenie subdodavateľa za hlavným dodavateľom.

Ach jo, keby naši politici neboli úplní trotli a neliezli "západnej demokracii" do zadku až tak moc, stačilo keby sme tak pravdoláskovsky nezrušili všetky vazby a kontakty a mohli sme hrať dnes úlohu dodavateľa a nie pricmrndávača. Zisk mohol plynúť do našej ekonomiky. Len pár firiem sa dokázalo pretlačiť tým smerom v úlohe priamych dodavateľov a štát im v tom nijak nepomohol. A teraz sa Nečas hrá na prezieravého politika. Nech ide do.....

0 0
možnosti
RH

Kruton

11. 9. 2012 16:10
Předně bych odlišil Dalajlámu a PR

Zatímco Rusky prvoplánově provokovaly a úmyslně zaútočily na symboly důležité pro značnou část Rusů, tak Dalajláma je symbolem porobeného a utlačovaného národa pod komunistickou knutou.

1 0
možnosti
LV

borek

11. 9. 2012 17:18
Re: Předně bych odlišil Dalajlámu a PR

Symbolický feudál za nějž to bylo nejchudší místo široko daleko, izolované a naprosto zaostalé.

Tibet byl stovky let součástí číny a doba jeho samostatnosti relativně krátká.

Číňané tam budují moderní infrastrukturu, vzdělanost, průmysl...

0 0
možnosti
PH

petrph

11. 9. 2012 16:06
no a to si jako snad myslíte

Že v USA či v Anglii se nesepisují občanské petice proti odsouzení Pussy  Riot,nebo proti obsazení Tibetu?Ale to se ví že sepisují a lidé občansky protestují.Jenže,to se do diplomatického světa nepřenáší-jestli jede  Merkelová jednat do Číny o dluhopisech, tak se tam nemluví ani o protestantech v Berlíně stejně jako se tam nemluví o popravených v Číně.To se prostě diplomaticky nedělá.To jen Nečas ve svém projevu "překvapil" podnikatele pozoruhodným  zjištěním že v diplomacii(ale ani v byznyse)se oponent neuráží.Jenže-i jen nad určitou úroveň-ní se ani ten oponent  neurazí kvůli tomu že v té druhé zemi jakýs aktivista spálil čínskou vlajku nebo vykřikoval že komunismus už je out

Mimochodem-je pozoruhodné, že horlitelé  dobrých mravů(autora nevyjíme)dobře znají slangovou angličtinu a bravurně překládají název skupiny sprostým významem.Že to lze lze přeložit poměrně slušně jako Kočky-výtržnice,to je právě ten rozdíl mezi americkým či britským diplomatem a českým otrapou,i když ve premiér

1 0
možnosti
VK

kral

11. 9. 2012 16:06
Opravdu zacinaji hranicit

s trapnosti pokusy o preklad nazvu kapely Pussy riot.

0 0
možnosti
MB

buxus

11. 9. 2012 16:05
Fischera nemusím, ale zákon

... o fotovoltaice odhlasovala Sněmovna svými poslanci ČSSD, KSČM a některými dalšími (ODS v tom výjimečně nejela). Poslední mordu tomu pak dala jedna poslankyně ČSSD, která tam vecpala pozměňovací návrh v tom smyslu, že stát smí snižovat výkupní ceny elektřiny z FVE jen o 5% ročně. Tím pak zahnala vlády do legislativní pasti, ze které není úniku. Pikantní na tom je, že pak ČSSD následně kritizovala další vlády, že s tím nic nedělají.

Takže - kritizovat nějakou levárnu je sice hezké, ale chtělo by to mít informace, které jsou - mimochodem - docela dobře dostupné.

1 0
možnosti
PK

bakules

11. 9. 2012 16:02
karma

1 0
možnosti
RH

Kruton

11. 9. 2012 16:05
Re: karma

Dalajlámova karma? ;-)

0 0
možnosti

troublemaker cz

11. 9. 2012 15:44
Blábol

RvRvRv.

3 0
možnosti
VH

vladys

11. 9. 2012 15:45
Re: Blábol

blábol na 2

0 0
možnosti
RH

Kruton

11. 9. 2012 15:42
Pokud by to byl dobrý projev

tak by jím neodpudil spoustu svých voličů.. I kdyby si to myslel, tak jako profesionální politik musí umět zhodnotit, co je vhodné a co není vhodné veřejně říkat. Zalíbil se Klausovi a hrstce "klausistů", ale středového voliče, o kterého by měl bojovat spíš  naštval..

1 0
možnosti
JV

georgino

11. 9. 2012 15:41
Co pijete???

1 0
možnosti
  • Počet článků 757
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1345x
Snílek, který si myslí, že by všechno mělo mít hlavu a patu.

Seznam rubrik