Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Děkuji za diskusi.Trochu postrádám pana Kindla, ale to neovlivním.

Co se týče množství vojenských základen - vyčetl jsem ten údaj z Wikipedie, jasně, že nemusí být správný. Přesto je jisté, že počet ruských základen mimo území Ruska je až hanbatě nízký proti počtu vojenských základen USA mimo území USA.

1 0
možnosti
DR

U jsem se lekl že na si na cvičení zlé ruské armády nikdo nevzpomene. Díky. R^

1 3
možnosti
MK

M25i80l41a86n 83K76e93s67l

13. 9. 2018 16:17

Proč Rusům vyčítáme,že cvičí na svém území.Na to mají právo.Ten kdo cvičí na svém,trénuje obranu a ne útok.Nebo snad vojenské ruské cvičení na Sibiři je přípravou útoku na Aljašku?

2 3
možnosti
JF

J37a79r95d20a 23F98i49š52e67r

13. 9. 2018 16:50

Proč kvičí Ruská horda, když pár stovek vojáků NATO cvičí na svém území?

8 0
možnosti
MS

Cituji: "Všechny státy mají právo na sebeurčení a tak je tu Vostok 2018."

Východní Ukrajina a Krym by mohly vyprávět. A jak je to s tím právem na sebeurčení Sýrie, kde se Rusko vydatně vojensky angažuje na straně Asáda? :-P

11 3
možnosti
Foto

Nevím, jak východní Ukrajina, ale na Krymu proběhlo referendum. A nebyl problém nabídnout na východní Ukrajině učinit totéž. A mohli jsme si ušetřit mnohé.

A pokud existují pochybnosti o regulérnosti krymského referenda, tak stačilo požadovat jeho opakování.

1 5
možnosti
MB

Záleží na tom, co chce člověk vidět. Třeba 300.000 vojáků vybavit Živnostenskými listy! Z vojenského štábu udělat metodickou poradnu, jak rozjet domácí malo a středo firmy. O pohybu 36.000 tanků natočit film! V Kurském oblouku jich bylo 7.000 a při přepadení 1968 ČSSSR 6.000! Pořád tedy zbývá 23.000 tanků! Kam se hrabe Most u Remagenu, nebo celá světová válka! Ovšem problém jako vždy! Není tu ani 1 ks ryze Ruské motorky - nevyrábí se! Jak by se Nočnímu vlku hodila, pak by u hřbitova i částečně mohl předvádět, že Rusko je na pokroku! Není, bezúčelně opět popojíždí tančíky sem a tam, pálí naftu a my doma nemáme žádný jejich výrobek!:-)

6 3
možnosti
MB

Pane Novák, kamaráde Stando! Už i Leonid Ilja Brežněv přišel na to, že středověkým způsobem boje - nic nezíská! Od napadení NDR, MLR a ČSSR, (kde dokonce váhal a pak PLR nechal na pokoji!), přes Afghanistan. Německo + Čína jasně ukazují, jak se nyní správně válčí! EKONOMIKOU ! Putin na to stále nehodlá přijít - Na Krymu asi objevil zlato-diamantové doly a na Ukrajině ropu! Tedy bojuje sám se sebou - Pokud se lid bouří za důchodovu reformu, pokud jim nemáš čím přispět k životní úrovni - Popojížděj tančíky sem a tam :-)

4 0
možnosti
OZ

Jestli je něco opravdový nesmysl, který dokola slýchám od podivných proruských figurek vašeho typu, je těch 800 vojenských základen mimo území USA, prostě a jednoduše lžete...

Předně, USA nemá rozhodně mimo své území 600, 800 nebo dokonce přes 1000 základen, jak se lze dočíst na různých proruských webech Tihle lháři rádi započítávají i různá vojenská zastoupení, kanceláře apod.

Ve skutečnosti je čistě vojenských asi 80, více zde https://militarybases.com

Co se týče Ruska, to určitě nepotřebuje další základny, pokud má ze svých na rozdíl od USA na dostřel polovinu světa, včetně hlavních dopravních a energetických tepen Západu (jako je Suez, Bospor. Perský záliv, Panamský průplav a Malacký průliv či kaspická a severomořská naftová pole - podívejte se na mapu, resp. ještě lépe na GLOBUS!

Další lež, jediná Ruská základna v Sýrii. Už dávno má RUSKO základny v Arménii, Ázerbájdžánu, Bělorusku, Sýrii, Vietnamu, Venezuele, Kyrgyzstánu a Tádžikistánu, jakož i na okupovaných územích v ukrajinském Sevastopolu, Abcházii a Jižní Osetii, v Moldávii (tzv. Podněsterské republice), v Kaliningradu, Karélii, Tuvě, na Sachalinu a na Kurilských ostrovech.

V říjnu 2014 odsouhlasila rozmístění ruských vojenských základen na svém území Argentina. V únoru 2015 podepsalo Rusko smlouvu o pronájmu letecké a námořní základny na Kypru.

3) Momentálně navíc Rusko jedná o pronájmu dalších základen v Alžírsku, Řecku a Nikaragui, na Kubě, v Singapuru, na Seychelách, atd. – jak potvrdil min.obrany, gen. Šojgu - viz oficiální zprávy RIA/TASSu.

Ostatně až do rozpadu Sovětského svazu měla Moskva svou námořní základnu na Kubě, v Somálsku, Jemenu, v Sýrii, Etiopii a Vietnamu, a opěrné body sovětského námořnictva byly ještě v dalších šesti státech, zejména v Africe. Nevím tedy, kdo koho obkličuje!? Onen dramatický popis „Ruska obklíčeného americkými základnami“ je stejně imbecilní jako situace, kdy 15 policajtů „obklíčí“ pevnost obsazenou 500 po zuby ozbrojenými gangstery.

17 1
možnosti
JK

Imbecilní - tím slovem jste to trefil přesně...R^R^. Nádherný výraz.

2 0
možnosti
VS

Jinými slovy - těšil jsem se, že Trump půjde Putinovi na ruku, ale nějak to tak úplně nedopadlo...

12 1
možnosti
SN

:-)......Samozřejmě, že máte pravdu i když první diskutéři to popírají. Buď je jim cizí matematika, nebo mají krátkou paměť! Je to přesně tak, jak jste to napsal! R^R^R^

3 8
možnosti
Foto

Krátká paměť? Proč to píšete zrovna Vy? Vzpomínáte si na Vaši podporu/nepodporu církevním restitucím?

9 0
možnosti
Foto

V teprve mladém 21. století stačily Spojené státy ..... zanechaly po sobě miliony mrtvých.

Toť číslo, které jistě ohromí. Je to úderné a to se počítá! A líbí se mi jak ruští přátelé moc pěkně podporovali Trumpa a ten jim pomalu začíná lézt žaludkem. Ale pardon, on za to nemůže, přeci Moskva se nemýlí, on je ovlivněn svým špatným okolím. Nebyl jsem náhodou takto přesvědčován v tom minulém století dnes a denně?

8 1
možnosti
Foto

Ty miliony mě také zaujaly ;-D

4 2
možnosti
  • Počet článků 757
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1347x
Snílek, který si myslí, že by všechno mělo mít hlavu a patu.

Seznam rubrik