Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ani jsem nečekal, že článek vzbudí takovou diskuzi. Napsal jsem ho na podporu toho mladíka, který si asi rozhodně nemyslel, že to takto dopadne. A jestli má dost síly k tomu aby případné neukázněné diváky vykázal? Kdo to tvrdí ať se někdy mezi ty neukázněné diváky vmísí. Lezou po střechách, do zahrad a všude tam, kde je líp vidět. Auto kolem nich zaburácí, což doprovodí hurónským řevem a čekají na další. Ne tak se to opravdu dělat nedá.

0 0
možnosti
Foto

pane Zemane, jak je možné , že v civilizovaných zemích i 18 pořadatel někoho vykáže a dotyčný poslechne? Vše totiž souvisí se vším. O obecné slušnosti, respektování druhých a hledání kompromisů. Podívejme se na na še města po fotbalových a hokejových utkáních. Už jste někdy na rally viděl těžkooděnce? Já ne. Jsou země, kdy při zjištění, že divák stál tam , kde neměl co dělat se to nijak neřeší.Prostě porušil pravidla. Podívejte se na dodržování pravidel v Německu, Rakousku, Chorvatsku a dalších zemích. Děje se tam to samé co u nás?

0 0
možnosti

Já bych všechny ty internety zakázala ;-D

Tímto blogem jste se zařadil pod velké stádo nesnášenlivých lidí, kteří by povolovali jen to, co je milé jim.

Ten kluk vzal peníze za práci a totálně to zbabral. A teď si to ponese do konce života. Může nám ho být líto, ale to je asi tak všechno. Dle práva i spravedlnosti bude odsouzen. On měl povinnost lidi upozornit, že stojí špatně a vykázat je. Pokud mu ukážou prostředníček a něco je přejede, je to jejich hloupost. Ale co vím, on to neudělal.

Co se rallye týče, mě osobně to vůbec nebere. Nicméně, je to zábava ostatních a jako takovou jí respektuji. Hledáte si jen důvody, proč to zákazat. Hloupé. Trať určitě nerozbili závodníci. Pár desítek aut nerozbije silnici. Ohozený, zaprášený dům? Nafotit, poslat pořadateli a pokud nezaplatí, k soudu. Nejlépe se domluvit na celé vesnici, abyste neplatili právníky samostatně. Při každé zábavě jsou problémy. Když se vrací deset tisíc lidí ze Sparty, tak také nastávají problémy. Když je na silnici pouť, také to lidi omezí. Chce to toleranci. Jednou omezím já Vás, jednou Vy mě.

1 1
možnosti
Foto

pane Pavle, myslím si , že jste to napsal zcela přesně. Jenže v mnohých nejspíše bolševických hlavách jen tak názory nezměníte.

0 0
možnosti
Foto

Se zájmem jsem si přečetl nejen samotný blog, ale zaujala mě řada komentářů i pod ním.K tomu, aby měl text nějakou váhu musel by mimo spekulací, naivních až díky mediálním masážím hloupým závěrům obsahovat fakta. A ty tam nenacházím, jen snahu o spekulace. Ale my si vůbec rádi lžeme a něco si nalháváme. Mohl bych tady řadu vět autora zpochybňovat, ale pokud se nepletu v celé záležitosti rozhoduje nezávislý soud. Navíc své jsem již napsal třeba zde: http://pavelvrba.blog.idnes.cz/c/400526/Mame-moznost-volby-Ano-ci-ne-Cast-prvni.html

 a zde http://pavelvrba.blog.idnes.cz/c/400532/Mame-moznost-volby-Ano-ci-ne-Cast-druha.html

Za mě osobně RvRvRvRvRvRvRvRv

0 1
možnosti
Foto

Blog neměl rozplétat fakta, na to opravdu nemám dost informací. Měl upozornit na skutečnost, že tady bude souzen kluk, který měl tyto soutěže asi rád (teď už je asi rád nemá) a proto se přihlásil k pořadatelské činnosti. To ovšem nestačí, pořadatel musí mít tak zpracované bezpečnostní směrnice, že jsou logicky nesplnitelné. Jak se říká, musí být blbuvzdorné. Proč je elektrické vedení vysoko, nebo naopak zakopáno do země? Proč nestačí jenom všem říct, že je elektřina nebezpečná. Prostě závody se musí jezdit na úplně uzavřených tratích. Jako motokrosy, autokrosy, okruhové silniční a automobilové závody. A i tyhle závody soutěžní rallye se dají uspořádat na uzavřených tratích. Jak jsem v blogu napsal v bývalých, rozsáhlých vojenských újezdech. Tam je možné tratě úplně uzavřít.

0 0
možnosti
Foto

Vinen je především ten, který nezvládl to řízení a usmrtil ty holky.  Zde je na místě zkoumat míru jeho zavinění.  V každém případě je dobré aby si ti, co tyhle závody organizují, pořádně prozkoumali důvody proč k té tragédii došlo a přijali taková organizační opatření, aby se podobná situace neopakovala. 

 Je tisíce možností, jak tohle řešit, tak aby byli všichni spokojení a dovedu si i představit, že lidé budou moct, pokud budou chtít, vstupovat do nebezpečných zón, které ale budou obrovsky zpoplatněné a na vlastní nebezpečí, což budou mít uvedené na svém lístku. (je to jen spekulace jedné možnosti)

2 6
možnosti
JFB

Tak řidič na rally opravdu není viníkem, smyslem rally není jezdit bezpečně, ale pokud možno co nejvíce na doraz.

2 3
možnosti
Foto

Vaše argumenty jsou pochopitelné. Přesto připojím pár svých poznámek. Organizátor by měl po závodě uvést komunikace do původního stavu. Jestliže tak neučiní, měly by to po něm obce vymáhat a případně jim nepovolit průjezd v následujícím roce. Každopádně plošný zákaz je podle mě hloupost. Tohle by si měli lidi vyřešit v komunálních volbách.

Druhá věc je zodpovědnost člověka za sebe sama, nějaký pud sebezáchovy. Organizátor by neměl lidi vyhánět. Pouze by měl upozornit na zakázanou zónu, upozornit na nebezpečí. Bohužel lidi stojí na svojem a přes to nejede vlak. Co ty mi to toho budeš kecat...

9 0
možnosti
OK

Přesně o tom  to je .... !!!

1 0
možnosti
MH

Organizátoři si jistě odbyli právní technikálie podpisem "proškolených" dobrovolníků, takže obětním beránkem se jistě stane jenom ten kluk. Ale opravdu by mne zajímalo, zda vám někdo může kvůli soukromé akci zakázat pohyb na vašem oploceném pozemku. Podle mne ne a ani se tak neděje a můžou max. letákem upozornit o co se bude jednat a jak se lépe chovat. Pokud vím, tak žena, která stála kousek od holek za plotem svého domu, byla zraněná na svém pozemku a ohrožená prakticky stejně. Kdo odpovídá za její zranění? (zranění bylo vážné - otevřená zlomenia). Kdo by odpovídal za její smrt? Stačí upozornnění majitelům nemovitostí, aby se organizátor zbavil odpovědnosti za svoji soukromou výdělečnou akci? Stačí destiminutové školení mladým brigádníkům k tomu, aby mohli ochránit zdraví a životy přiblížejících? Podle mne by se také tyto akce, kde závodníci často na hranici svých či technických schopností vozidel aut a na hranici rizika snaží o vítězství, vůbec neměly v obydlených oblastech konat.

6 1
možnosti
Foto

Souhlasím a dávám karmu. Mám podobnou zkušenost jako autor. Při jedné místní rallye mi auto vlétlo do předzahrádky domku a závodník se o sloupek plotu zabil. Já jsem měl poničenné 3 díly plotu a přes půl roku jsem se pak handrkoval o náhradu škody. Nechci ani pomyslet na to, kdyby tehdy někdo z rodiny v té předzahrádce byl.

Je smutné, pokud za tragedii v Lopeníku odsoudí místního kluka - pořadatele, který nejspíše možná ani nikdy předtím žádnou zkušenost s podobnými závody neměl. Prostě organizátoři za 500 Kč naverbují pár místních kluků, kteří před závodem absolvují krátké "školení", pak dostanou pořadatelskou pásku a šup hlídat trať.

7 3
možnosti
ED

Jednou jsem dělala takového traťového poskoka a už nikdy více. Lidi stojí v zakázaném prostoru a když jim řeknete, ať odtud zmizí, tak na vás koukají jak telata a nehnou se. 

Podle mého za to nesou plnou vinu oběti.

4 3
možnosti
Foto

Plnou vinu nesou organizátoři podobných závodů, jestliže nejsou schopni zabezpečit bezpečnost akce..

4 4
možnosti
  • Počet článků 757
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1347x
Snílek, který si myslí, že by všechno mělo mít hlavu a patu.

Seznam rubrik