Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

20 roků jsem za reálného socialismu pracoval v oblasti řízení jakosti výrobků. V těch dobách, a ještě krátce po převratu v 90. létech, celý svět obdivoval japonský systém totální kvality - Total Quality Management - a snažil se jej aplikovat, včetně komunistického Východu (Saratovské a Lvovské hnutí). Všude se zaváděl systém kvality ISO 9000 a vlády vyhlašovaly státní programy jakosti. Významnými ukazateli jakosti byly: dlouhá životnost, snadná a minimální udržovatelnost, opravitelnost. Všichni výrobci sháněli, často podvodně a formálně, certifikáty jakosti podle ISO.

Dnes se o jakosti nikde nemluví. Kdyby výrobky byly kvalitní podle zásad ISO 9000, nebylo by je třeba pro nefunkčnost rychle obměňovat a výrobci by neměli odbyt. Proto je třeba vyrábět výrobky s krátkou životností, zásadně nic neopravovat, ale nahrazovat části s drobnými vadami celými drahými komponentami. A když to nestačí, vyhlásí vlády dotace na předčasné sešrotování ještě zcela funkčních výrobků. A tak mizí opravny a pracovní místa opravářů, hrozivě narůstá množství odpadů, strmě se rabují ztenčující se surovinové zdroje. Vše ku škodě lidstva.

A to vše jen proto, aby si všežravý a nenasytný kapitál udržel maximální zisky!

Jestli Vám všem někdo tvrdí něco jiného, je to sprostý a bezcharakterní lhář!

3 0
možnosti

Přesně tak. A co na to slavní ekologové ? Nic protože ekology vůbec nezajímá ekologie pokud z toho nic nemají. Jejich mlčení k tomuto trendu, dělat věci na chvíli, je důkazem jejich charakteru.

2 0
možnosti
JK

Teda s Váma ten rozvinulý kapitálismus nevybudujeme;-D;-D;-D

1 0
možnosti
JF

J68a66n 98F69r33o17l22í83k

26. 11. 2013 15:22

Bývaly doby, kdy Alza převzala zmetek a dostal jsem úplně jiný nový výrobek. Ty doby jsou pryč. Po uplynutí 30 dnů od podání reklamace jsem obdržel mail, že si mám vyzvednout reklamovaný telefon. Na výdejním místě mě však nic nedali s tím, že mě vrátí peníze, ale musím dodat příslušenství (sluchátka-špunty). Technik mě sdělil, že zprávu zasílá automat a proto není možné napsat to co mě ústně sdělil až na místě. Takže jsem si zbytečně zaplatil čtyři cesty abych dostal zpět své peníze za zmetek a tím pro mne Alza skončila.

3 0
možnosti
MP

Těch stížností na jejich reklamační systém byste jistě našel přesmíru. Sám jsem u nich před mnoha lety koupil bazarovou grafickou kartu – nefungovala. Reklamaci mi neuznali, že prý je mechanicky poškozená; mnou tedy opravdu ne.

Když jsem stál frontu na reklamačním, byl přede mnou chlap, který reklamoval flashku; měl ji na firmu, takže mu (prý) nemohli vrátit peníze, ale že mu ji vymění za podobnou (tu samou už neměli) – jenže on chtěl opět celokovovou, protože odolnost považoval za důvod, proč si ji koupil, za klíčovou vlastnost; to mu neuznali, že prý jde jen o otázku designu. Tož tak.

U Alzy jsem nakupoval rád v době, když to byl malý obchůdek (sídlili šikmo přes ulici co jsou teď). Od jisté doby u nich kupuju leda cédéčka nebo kabely. Nic, co by se mohlo porouchat.

2 0
možnosti