Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LN

Lesem Nelesem

8. 8. 2011 18:33
Uvažujme na základě ověřených informací

Milý pane, máte pocit, že zastánci blokády diskuzi nevedli? Všiml jste si, kdo přestal diskutovat? Všiml jste si, kdo otevřeně a veřejně porušuje zákon o Ochraně přírody a nejen ten?

Demokracie tedy podle vás znamená, že si zvolím své zástupce na základě jejich předvolebních slibů - doufám, že budete souhlasit, jak malou váhu mají - a pak do dalšího volebního období držím hubu a krok, přesto, že zvolení zástupci obrátí o 180°? Není tohle postoj spíš lhostejný?

Šumava společně s Bavorským lesem je největším lesním kompexem ve střední Evropě. Prales z ní přirozeně ne"uděláme", ten vznikne jedině sám od sebe! A že k tomu mají šumavské lesy výborné predispozice prosím ponechte na rozhodnutí odborníkům. Nezapomínejme, že se celou dobu bavíme o území národního parku, jehož cílem je "...obnova SAMOřídících funkcí přírodních ekosystémů...".

Srovnání s Jizerskými horami není příliš vhodné, jelikož je rozdíl mezi lýkožroutem - přirozenou součástí smrkového lesa - a kyselým deštěm.

0 0
možnosti
VZ

panmistr

1. 8. 2011 18:39
Tihleti aktivisté

mají velkou oporu v našem bývalém prezidentovi Havlovi. On je veliký omyl naší mladé demokracie. I v době vykonávání svého prezidentského úřadu byl disidentem, to jest člověkem proti všemu. Nějak mu tehdy nedošlo, že se změnila doba, máme demokracii, byl tedy tehdy i proti sobě. Pokračuje dál, je opět proti všemu. Jen tak dál. Článek karmaR^.

0 0
možnosti
JP

Chytrakz hospody

1. 8. 2011 15:59
Demokracie je jen způsob vládnutí nikoliv dodržování norem

Já nevím, co všichni máte s demokracií. Demokracie je pouhý terminus technicus, které popisuje jakým způsobem se přijímají pravidla hry a jakým technickým způsobem se vládne. Demokracie rozhodně není termín pro dodržovaní pravidel hry - zákonů. Pokud někdo např. krade (ale může dělati mít i nepovolené chování), tj. provádí činnost, která je z hlediska práva zakázana, tak má být potrestán dle předem stanovené normy a je zcela jedno, zda tyto normy byly schváleny v parlamentu (tj. demokratickou cestou) nebo zda tyto normy stanovil třeba nezvolený vůdce (diktátor).

0 0
možnosti
PH

petrph

1. 8. 2011 16:44
Re: Demokracie je jen způsob vládnutí nikoliv dodržování norem

Já bych ještě dodal- ale i naopak.Nikolvěk pouze člověk provádějící činnost, která je zakázána. Jeden z základních principů  demokratického státu by měla být : "Občané mohou dělat všechno to co zákonem není přímo zakázáno, stát pouze to co je mu zákonem povoleno...." Možná že tuto zásadu by si měli občané vštípit ještě předtím než je rodiče,škola a všechny instituce začno indoktrinovat v tom co všechno nesmí a že musí stát ve všem poslouchat...

Výhoda toho postupu je v tom, že člověk napřed zjistí, že může všechno,a teprve potom je mu sděleno že jsou věci, které prostě dělat nesmí. Takže, místo nich najde náhradní řešení,ale pořád spoléhá sám na sebe. Když se mu jako u nás, od začátku vtlouká do hlavy co všechno nesmí, a že musí hlavně poslouchat (rodiče, školu, stát..) tak to pak dopadne, že člověk výjde ze školy a řekne "tak státe, postarej se o mne"...

0 0
možnosti
  • Počet článků 757
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1347x
Snílek, který si myslí, že by všechno mělo mít hlavu a patu.

Seznam rubrik