Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Podle obhájců Babiše lze velmi dobře poznat, kdo je kdo. Kam na ty bláboly chodí je mně záhadou. Mě vžy zajímalo, jak dokázali totalitní vůdci zblbnout masy a je vidět jde to i u nás a v 21 století.

7 0
možnosti
PB

Tomuto zákonu populárně zvaném Lex Babiš, náš pan premiér vyhověl, svůj Agrofert dal do svěřeneckého fondu a na jeho hospodaření nemá nejmenší vliv.

Zdroj: https://vladimirzeman.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=737893

Kde vy všichni zastánci Babiše berete pořád ten nesmysl, že onen zákon nařizoval dát politikovi své podniky do svěřenských fondů? Tedy aspoň takto to na mě působí. O žádných fondech zákon nemluví. Mluví o tom, že jak zájmová osoba (politik), tak jemu osoba blízká a ani osoba ovládaná (právník A.Babiše), nesmí být svázáni s užitkem firem mající nějaký prospěch z rozhodování veřejného funkcionáře.

Babiš je ve svěřenských fondech osoba obmyšlená (příjemce), jeho manželka Monika dozorčí a jeho právník správce fondů. Babiš je potom nadřízený ministerstev, které dotace přidělují.

Tak nám vysvětlete, v čem a jak bylo zákonu vyhověno?

7 1
možnosti
Foto

To není tak složité. Zákon je obecný, samozřejmě. Babiš odstoupil z vedení své firmy aby nemohl ovlivňovat její hospodaření. Nikde v zákoně není psáno, že firmu musí prodat. Po skončení svého mandátu politika se ke svému majetku vrátí, proč ne.

Jinak řečeno - vláda rozhoduje ve sboru, Babiš má svůj jediný hlas. I toho se vzdal a dotace on vůbec neřeší. O tom, že by zákon nařizoval dát Babišovi podnik do svěřeneckých fondů jsem nic v článku nepsal. Vedení firmy se vzdal, ale majitelem zůstává. Měl kníže Schwarzenberg prodat své statky, když byl ministr zahraničí a měl tedy, podle výkladů kritiků Babiše, možnost z pozice ministra vlády ovlivnit dotace? Myslím, že se ani nenamáhal odevzdat svůj majetek do svěřeneckého fondu po dobu svého mandátu. Proč taky, Lex Babiš ještě nebyl na světě.

1 0
možnosti
RP

Agrofert má kolem 250 společností..tak si říkám jak je ten Babiš dobrý.. přiděluje si pro ně dotace, stihne na ně mít vliv, ovlivňuje fondy, řídí vládu vládu, jezdí po světě a jak to ten chlap všechno stihne no to tedy nevím.. a ještě doma pěknou mladou ženu;-).

4 3
možnosti
PB

no to tedy nevím..

Ano, na tomhle založilo ANO právě svou kampaň. Že lidé neví.

4 2
možnosti
Foto

Citát z Vašeho textu: "Tomuto zákonu populárně zvaném Lex Babiš, náš pan premiér vyhověl, svůj Agrofert dal do svěřeneckého fondu a na jeho hospodaření nemá nejmenší vliv."

Mám velkou představivost a tak úplně plasticky vidím, jak u večeře popisuje Monika Andrejovi, jak ten Agrofert pěkně běží, akorát Penam by asi potřeboval dotaci na novou linku.... "Co myslíš, mám o dotaci zažádat?" A Andrej odpovídá (jako už tolikrát v podobném případě): "Holka, já ti radit nemůžu, byl bych ve střetu zájmů, copak to pořád ještě nechápeš?"

8 0
možnosti
PB

"Andreji řekni," zaškemrá.

"Neřeknu," ještě víc se zatvrdí.

"Opravdu ne?" rozepne si dva knoflíčky županu.

"Možná."

"Co možná?"

"Možná ano...snad."

"Já nic neřekl, nic...," vykřikuje nahlas a probouzí se zpocený v parlamentu, "já jsem včera souložil," dodává omluvně. "To je mimo téma," vyštěkne Kalousek.

Pozdě, už mu to ostatní odsouhlasili.

0 3
možnosti
PK

Jsme příliš maličká zemička, než následovat hrdou ostrovní krajinu...

1 2
možnosti