Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FK

Ze se tak ptam, pane duchodce: "Pocital jste kolik jste do socialniho fondu odvedl?" Je to daleko mene, nez ted chcete, vidte? A nezda se vam to sobecke az drze? A to jsem jeste neuvedl, ze i vy mate zasluhu na tom, ze tu byl 40 let komunismus. Btw vase nazory na 2. pilir jsou bud ironie nebo naprosto zcestne. 2. pilir je tu pro to, aby se duchody dale mohli snizovat.

0 8
možnosti
Foto

Kolik jsem do sociálního fondu odvedl? Za 48 let práce? Nevím jak jste stár pane Kroluppere, ale racionální vnímání vám zřejmě úplně schází. A zásluhu na tom, že tu byl 40 let komunismus máme všichni. Paradoxně i vy, i kdybyste se narodil už po r. 1990. Někomu jste se narodil, vaši rodiče vás chtěli a tak tu pracovali a žili. Kdyby vás nechtěli, mohli zdrhnout a zapojit se do odboje a nebudovat komunismus. Já vím, že je to blbost, ostatně o nic menší než celý váš příspěvek.

7 0
možnosti
VK

To jste dostal ještě poměrně dost.V prvé řadě musí stát poctivě zaplatit ty co dřou, jako koně ( nevím v jaké milostné poloze ) a dále uhradit výdaje na občerstvení návštěv našeho nejvyššího....

3 0
možnosti
Foto

A48l72e57s 64M26u54l51l27e76r

12. 12. 2013 7:47

Jemu přidali 10 korun, mně daně zvýšili o 3000 Kč. To je nějaké divné.

0 0
možnosti
JK

To je logické. Aby mohlo být přerozděleno důchodcům 10 korun na důchody, musí být dalších 290 koeun přerozděleno státním úředníkům, kteří celé to socialistické blaho zařizují.

4 0
možnosti
DH

A koho myslíte tím oni? To Vám přece přidal nejlepší ministr financí všehomíra  Kalousek, tedy on přidal asi 20 Kč a Rusnokova vláda to zvýšila na 45 Kč.

2 2
možnosti

Berte to tak, že je to taková první vlaštovka.

A jestli se vám to nelíbí, namalujte si transparent a vyraze s kolegy důchodci ke Strakovce. Doporučuju nápis:

Jestli vy nám nepřidáte, tak my vám neumřeme !

5 0
možnosti
AT

Předpokládám, že kdybyste nedostal přidáno nic, žádný blog nenapíšete

Třeba se tím strážce státní pokladny inspiruje ;-)

1 0
možnosti
MK

p.Zeman..jste šťastný důchodce.....já pracuji a zaměstnavatel nám ubral cca 2000kč...moc Vám to přeji..

2 0
možnosti
MT

No tak urcite vam to zamestnavatel nevzal z 7000Kc hrubeho mesicne, ze ?  Skoda, moc vám tech 5000 mesicne  přeji...

1 0
možnosti
AF

Pane M. Jirásku, vaše babička se má. Já s vámi souhlasím. 

Je hodně dost důchodců s důchodem pod 7000 kč. Jenže jsou naprosto bez šance. 

Žádné chráněné dílny na ně nepamatují, jsou vydáni na pospas chudobě a mocipánům.

Politici hodně mluví o průměrné výši důchodu, tam je i valorizace lepší.

Ale co s těmi lidmi co mají  důchod podprůměrný ??? Co jejich šance na přežití  ???

Jak bude toto nová vláda řešit ? Velké finanční prostředky jsou směrovány k lidem ( mladým lidem ), kteří nikdy ani nepracovali ....

4 1
možnosti
MJ

Hezký večer pane autore.

No...to moje babička dostane přidáno 72 Kč k současným 7200 Kč . Musím si s ní vážně promluvit. Není tak uvědomělá jako Vy. Spíše by těch pár korun hodila panu Kalouskovi mezi oči. Více uvědomělých důchodců.

Co se týče druhého pilíře. Je mi 24 let. Ale do druhého pilíře by jste mne nedostal ani párem volů. Víme, jak ti pilíře skončily v Polsku a Maďarsku. Český pilíř by skončil stejně. V těch zemích totiž hrozilo, že by zcela zanikl průběžný systém. A to by znamenalo plno hlady trpících důchodců. 

Ušetřené peníze, pokud nějaké budou, budu cpát jinam.

5 1
možnosti
Foto

Aby nedošlo k omylu. Těch 10,- Kč je přídavek k tomu základnímu důchodu. Ještě je tkzv. procentní důchod. Ten má každý jiný podle toho kolik vydělával. To je samozřejmě víc než těch 10,- Kč. Ale 0,4%. Jestli vaše babička dostane 72,- Kč pak je to celé 1%. Úžasné, asi to bylo nějaké zaokrouhlení, to nevím. Druhý pilíř je pro vás mladé dobré řešení. Je ale nutné, abyste do toho šli, ovšem pod pravicovou vládou. Levicové vlády to nezvládnou.

3 5
možnosti
ZB

"Plných 0,4%, nebo nic, vyjde nastejno." To prosim neni pravda. Protoze jsem mel maly duchod, byl jsem osvobozen od poplatku TV+R. Ted mi pridali cca 30.- Kc /uz jsem to nekam zahodil/, osvobozeni mi timto konci a budu mit celkem o cca 150.- mene, nez jsem mel. Nebo nebudu mit TV+R. Preji hezke Vanoce.

4 0
možnosti
  • Počet článků 757
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1345x
Snílek, který si myslí, že by všechno mělo mít hlavu a patu.

Seznam rubrik