Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Kdo? Vážený pane, v Ukrajině jsou poctiví a čestní lidé, kteří by rádi pracovali v České republice. Od dělníků, přes špičkové dělické profese až po zdravotní sestry a lékaře. Znám ty lidi dobře. Úplně stejní jako Češi a dokonce se domluví a dokonce nevyznávají islám, který cítíme jako nebezpečí. Ale naši politici jsou tak opatrní, že opravdu čekají až nám tady dovezou imigranty a my je budeme roky učit jazyk, roky učit určitý kulturní standard a stejně se to nepovede. Tady je potřeba tolik kvalitních lidí, v Ukrajině tolik kvalitních lidí čeká. A ti, kteří by měli firmám a podnikatelům pomoci, tak přešlapují na místě a slavnostně povolili 5000 pracovníků z ciziny. Zřejmě poslouchají názory komika Středuly o tom, že pracovníci z Ukrajiny budou levnou pracovní silou a budou zhoršovat pozici českých zaměstnanců. Blbost! Zaměstnavatel sám pozná, jestli je Ukrajinec dobrý anebo nedobrý. S nedobrým se rozloučí a dobrého zaplatí stejně jako Čecha. Jak prosté.

Starat se co bude za 15 let s důchody? Vždyť nikdo neví, kolik peněz na důchody bude. Tohle je čistě populistické téma před volbami. Rozumní lidé - tedy voliči - tohle vědí a určitě je to neoklame. Doufám tedy...

0 0
možnosti
Foto

Velmi s Vámi souhlasím. Má otázka kdo nám zajistí důchody, byla provokativní, já to přece vím. Když vázne populace u nás, nabírejme pracovní sílu z Východu. Ukrajina, Rusko, Slovensko.

0 0
možnosti
JL

Kdo nám ty důchody zajistí? Tohle se ptají různí masochisti, kteří by rádi pracovali do smrti. Nechte to budoucnosti, mudrcové, uvidíte, že se to nějak vyřeší (ti starší nic neuvidí, bude to trvat tak 50 let). Lidi v 19.století si taky neuměli představit počítače, leteckou dopravu nebo atomovou bombu. Dnes si zase některé mozky neumí představit, jak to bude s důchody, když Evropani stárnou a nechtějí děti. Nicméně život je bohatý a kreativní: tak třeba světové války, nebojte se, zase nějaké budou a lidí ubude. Lidi jsou dnes sice přemnožení, tu a tam, to ale neznamená, že je to rozmnožování nepřejde, až budou mít kolosální potíže s potravinami. Mimochodem planeta se otepluje a pouště se šíří, podzemní voda v Africe mizí. Teoreticky by se vše dalo snadno vyřešit: posílejte prostě ty miliony lidí bez vody z horka na Sibiř nebo do Kanady - tam je místa dost /i v USA by se vlezlo ještě tak 100 milionů lidí z Afriky a Asie, kdo je ale chce?/. To ale Rusové, kanaďani momentálně určitě nepřipustí - takže miliony migrantů z jihu Německo a Brusel chtějí cpát do přelidněné Evropy. Je to směšné! Mimo úvah sociálních inženýrů je tu taky pud sebezáchovy, který můžeme pozorovat například u Maďarů a brzy se rozšíří i jinde v EU. Podle mého názoru by Evropani mohli pracovat i déle, kdyby jim to stát zajistil - ale to on jaksi "neumí", máme přece volný trh a volní podnikatelé ovšem nebudou zaměstnávat starce a stařeny, proč by to dělali? Pak tu máme cizí dělníky, pracovníky. V Praze na stavbě slyšet češtinu je téměř unikát, mluví se jazyky slovanskými, jejich mluvčí jsou levní. Takže práce by byla, ale nemusel by se zrušit volný trh a zavést zpátky nějakou diktaturu, a to většinou nechceme.

0 0
možnosti
Foto

Rychlý ekonomický růst Ruska ;-D;-D;-D;-D;-D. Jste adept na vtipálka roku :-)

2 0
možnosti
Foto

Zkuste se taky informovat jinde než od ČT 24.

0 0
možnosti
Foto

Musím se usmívat, když slyším, že běženci jsou potřebným zdrojem pracovní síly. Kolik z nich, co loni do Německa přišli, už tam letos pracuje? Maximálně několik procent. Tihle lidé jsem nepřišli za prací, ale za sociálními dávkami!

3 0
možnosti
MD

Mate tam par veci ktere nejsou nepravdive a mate tam par veci, ktere stoji na pozastaveni se. I kdyz tu a tam .. ale pravda, zalezi na tom, kdo smeje posledni.

1 0
možnosti

Nějakým omylem se vám dostalo mezi rychle rostoucí ekonomiky Rusko, opravte si to....

2 0
možnosti
MD

To vedle sebe 'kracely' dva batohy. Jeden nacpany dluhy a spinavym pradlem posity zlatavymi nasivkami a druhy poloprazdny osuntely, naplneny ruznymi surovinami na vyrobu kde ceho.

1 0
možnosti
  • Počet článků 757
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1345x
Snílek, který si myslí, že by všechno mělo mít hlavu a patu.

Seznam rubrik