Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

Vyborne jste to napsal....souhlas

2 0
možnosti
Foto

O manipulátorech z Wall Streetu nám vymývali mozek už od první třídy a je vidět, že to některé jedince neopustiloRvRv

5 3
možnosti
Foto

Tak to máte pravdu. Ten Wall Street v některých hlavách zůstal.

2 0
možnosti
Foto

Studenou válku ve východní Evropě začalo Rusko tím, že nedodrželo dohody z Jalty a státům východní Evropy vnutilo své komunistické vlády. Nikde na žádné konfereci spojenců nebylo rozhodnuto o rozdělení sfér vlivu. Na Jaltě bylo dohodnuto, že v osvobozených státech budou umožnněné svobodné volby a že nebude zasahováno do jejich vnitřních záležitostí. Rok 1948 v ČR vedl k tomu, že Francie a V. Británie iniciovala vznik NATO, jako obavu před rozpínavostí SSSR. Nejdéle odolávalo SSSR Polsko, kde poslední protisovětský partyzán padl v roce 1963.

5 4
možnosti
Foto

Jaké dohody s Jalty Rusko nedodrželo. A co se týče rozdělení sfér vlivu, tak vám asi opět a znovu uniká Deklerace čtyř států o obecné bezpečnosti z 30. října 1943, v níž se tyto státy zavázaly, že po skončení nepřátelství nepoužijí svých ozbrojených sil na území jiných států, leda k účelům, jež má na zřeteli tato deklarace, a po společné poradě.

A abyste - jako už mnohokrát dříve - nebyl na pochybách o interpretaci tohoto ustanovení, doporučují Vám - jako už mnohokrát přečíst si práci Waltera Lippmanna o zahraniční politice USA, vydanou dokonce v češtině v r. 1947. Ignorovat fakta dokonce dlouhodobě není záhodno.

Ta nesvoboda voleb v Polsku spočívala pouze v tom, že je Británie a snad i USA uznaly za nesvobodné. Asi jenom proto, že Mikolajczyk nevyhrál, a neuznal vítězství Demokratického bloku. Stěžovaly si snad ostatní politické strany? Ani Rada bezpečnosti tak neučinila.

A stejně tak nelze pominout, že prostřednictvím zasahování do vnitřních zaležitostí vnutily USA nekomunistické vlády v Italii a Polsku. Pokud miliony amerických Italů píší organizovaně dopisy svým příbuzným v Itálii, tak to lze označit jak?

5 3
možnosti
Foto

Rusko se dalo dotlačit k tomu, že bylo nuceno opustit východní Evropu, kterou ekonomiky zruinovalo.

4 4
možnosti
Foto

Takže už snad chápete, proč nás Zeman tak intenizivně po dvaceti letech soužití ze Západem, které nás stojí miminimálně 300 miliard korun ročně, kormidluje na Východ?

3 0
možnosti

Jestli se Rusko někam nedá za žádnou cenu dotlačit, tak do pozice spolehlivého a rovnocenného partnera, Rusko potřebuje Severoatlantickou alianci jako nepřítele, a ne jako spojence, ostatně členství jim bylo několikrát nabízeno.

NATO vyžaduje od všech členů civilní a demokratickou kontrolu nad ozbrojenými silami. Tento základní princip umožňuje vojenskou integraci, přestože země NATO mají rozdílné politické systémy, všechny mají transparentní vojenské rozpočty a kontrolu veřejnosti a zákonodárců nad vojenskými záležitostmi, včetně nezávislého vyšetřování armádních selhání a přehmatů, parlamentní kontrolu nad vynakládáním prostředků a ústavní záruky při vysílání vojsk do zahraničí.

V Rusku by však civilní kontrola nad armádou popřela základní principy vertikální mocenské struktury premiéra Vladimira Putina, která sloučila všechny tři větve moci do jednoho velkého proudu exekutivy

Každý autoritářský režim ze své podstaty odmítá veřejné skládání účtů z vládnutí, zejména pak ohledně ozbrojených sil.

10 2
možnosti
Foto

Tomu se říká "logika obráceného luku". Tak bývalý SSSR a spol. rozpustily nepřítele NATO VS, RF se stáhlo do svých hranic a my potřebujeme Rusko někam dotlačit a k tomu použijeme vojenský pakt, který byl vytvořený jako protiváha VS, která neexistuje, jakože neexistuje ani sovětské impérium, ale za to se značně rozšířilo to "demokratické" impérium a klidně by šlo ve svých "demokratizačních" snahách klidně až na Ural. Ale asi se RF bát nemusí. Pokud by vydrželo týden, v armádách se spotřebují přesčasy a jde se domů.

6 4
možnosti
Foto

Kdyby všechny státy dodržovaly už jednou přijatou zásadu, že mohou se svými armádami s výjimkou operací RB operovat pouze a jenom na vlastním území, bylo by na světě lépe.

3 0
možnosti
ZH

Musel by jste přidat, zákaz dovolených v Ruské armádě. ;-D

2 0
možnosti
MP

Kdyby někdo viděl ve Vašem článku agitku, tak by si měl znovu přečíst závěrečné věty. Rusko nemá podle mě v současné době zájem ohrožovat státy NATO, má dost práce se zajištěním vlastní bezpečnosti. Ukrajinský scénář by se na Rusko asi aplikovat nedal.

NATO by se mělo starat o bezpečnost členských států a ruskou kartu nechat v rukávě pro případ, že by se hodili jako spojenci. To by mi dávalo větší pocit bezpečí, než tohle válečnické štvaní. Ale nejsem expert, to uznávám.

5 0
možnosti
VK

Přečtěte si ruský tisk. Rusko potřebuje pro plebs definovat nepřítele a to taky dělá. Horší je, že to žerou někteří jedinci i mimo RF

2 1
možnosti
Foto

Stoltenberg patří mezi ty špičky evropských politiků, Merkel nevyjímaje, které šlapou podle příkazů amerických hegemonů: zavilý levičácký marxista, který chtěl likvidovat NATO a to ještě počátkem 90. let. Před r. 89 se scházel se sovětskými diplomaty a o čem si povídali, se můžeme jen dohadovat. Pohádky z mechu a kapradí to nebyly.

3 1
možnosti
JS

J45a73n 58S82o80u88č78e93k

22. 4. 2016 8:02

Souhlas. Byť zarytí rusofobové, kteří dnes při slově Rus propadají hysterii stejně, jako zarytí komunisté kdysi při slově Američan, Vás jistě setřou.

4 1
možnosti
SN

:-)....Přesně popsáno ! Ale uvidíte tu smršť ! Ti zamrzlí v době Stalinova panování, nepochopili pořád, že čas jde dopředu, vztahy se mění a lidé také ! Pro Vás: R^R^R^

2 2
možnosti
  • Počet článků 757
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1345x
Snílek, který si myslí, že by všechno mělo mít hlavu a patu.

Seznam rubrik