Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

..... netřeba komentovatR^

0 0
možnosti
MK

Stačí malé nepřesnosti (účelově) a z toho závěr a vše vypadá jinak. Předně, Ukrajina není žádné předpolí Ruska; do takové pozice ji postavil Janukovič. EU "nenatáhla chapadla" , jako suverénnímu státu nabídla jednání o přístupových podmínkách. Ukrajina na jednání přistoupila a tady jsme už na tenkém ledě. Buď byl prezident již od počátku spřažen s Putinem a jen se čekalo na poslední nabídku od EU a nebo šlo vyjednávání mimo "konzultace" s Ruskem a na poslední chvíli (plánovaně) dal Janukovič data Putinovi a ten nabídku EU velkoryse navýšil. Nikdo mně nevymluví ( a většina ukrajinců je ve shodě), že Janukovič od počátku jednání věděl, že nakonec ucukne ( den před podpisem). Ty občany, kteří si dělali naděje, hlavně pro budoucí volný pohyb v EU, byla licoměrnost presidenta důvodem, proč se na protest ocitli v ulicích. Postupně další vývoj a informace o zlodějské hlavě státu vyústili v jeho útěk. Samozřejmě, není to ústavní, kdyby byl přítomen a souzen za zlodějiny, o funkci by přišel legálně. Především Putin měl zájem situaci destabilizovat, protože jedině tak si vytvořil "operační prostor". A jestli chce nebo nechce východ Ukrajiny ví jenom on sám, ale každopádně je to silná karta ve hře.

1 0
možnosti
MM

Zmínil jste Jugoslávii a velice jste se spletl. V Jugoslávii Miloševič chtěl velké Srbsko a rozdmýchal srbský nacionalismus a skončilo to vyvražďováním se mezi sebou. Kdo jednou spustí nacionalismus, už ho nikdo nezastaví. Takže to nebylo EU nebo USA, ale psychopat Miloševič.  Putin v Rusku před sedmi léty rozjel vizi o velkém Rusku a velkém duchu ruského člověka - ruský nacionalismus. Své oponenty mezitím všechny pozavíral a zrušil svobodná media. Na Ukrajině Janukovyč podvedl své občany, kteří chtěji do Evropy, když se sbratřil s Putinem. Nakonec Putina požádal o pomoc, což Janukovyč zradil i svou vlast, když zjistil, že Putin ukradl z Ukrajiny kus země, což jak Janukovyč řekl, že Ukrajinu chtěl zachovat celistvou. A neváhajíci Putin ve svém rozjezdu poslal do jižních rusky mluvících měst Ukrajiny svou zakuklenou družinu, vytrénovanou zdolávat policejní a statní budovy a navazovat spojení s takzvanou domobranou. Z Putina se vyklubal zloděj a terorista, prostě slizký skřet, tak proč ho nechat být.

3 0
možnosti
MS

To snad nemyslíte vážně. "Nechme to Putina dělat". Uvědomujete si, že některé bývalé republiky SSSR jsou dnes už členy EU a NATO ? S vaší logikou bychom měli nechat dělat Putina pořádky i tam, protože i v těchto státech je poměrně početná ruská menšina. :-/

3 0
možnosti
MK

Většinou s Vámi souhlasím, teď ne. Viz. můj příspěvek výše.

0 0
možnosti
SM

Hm, myslím, že tohle by se geniálnímu lovci tygrů, hlubinnému mořskému archeologovi, nejlepšímu hokejistovi světa hodilo... nechat ho být..

5 1
možnosti
JH

J39i98ř86í 67H61o11l96ý

13. 5. 2014 15:04

Takže vy asi souhlasíte s tímto?

Někam přijít, znásilnit pár ženušek, něco ukrást, zabavit co se dá a sem tam i někoho zabít. 

A pak si počkat pár let a prohlásit, se co jsem ukradl to to je moje a ještě si to posvětím vlastní republikou-diktaturou?

Pane vy jste horší darebák než Stalin!!!

5 4
možnosti
Foto

mel jste nekdy ve skole dejepis? Tohle coo popisujete se delo, deje a dit bude, at se Vam to libi nebo ne, protoze takhle proste veci chodi. nemecko i Italie byli sjednoceny silou, Svedi nam tu nakradli co mohli, Rakusaci nas okupovali vic jak 2 stoleti. Budete sabotovat vse svedske a rakouske? prestanete kupovat IKEA a Mozartovi koule? zahnivani v minulosti nikdy nikam nevede, pouze ke stagnaci. Cimz je jasny odraz dnesnich dni, kvuli '68 Rus = Nepritel, ale podle tohodle matrixu byste stejne musel nenavidet Polaky, Bulhary, Nemce a Madary, coz jsem nikde nikdy nezaznamenal, odnaseji to jen Rusove. Autor jen chtel rict, abychom tyhle malicherne bebicka nechali historikum a soustredili na to, co je ted, bez historickych predsudku. V CR ale nemozne

4 4
možnosti
PH

Je to problém, zatímco Němci mají prsty v obou světových válkách a dlouho jim to trvalo, než se toho zbavili a ještě po tolika letech mají mindráky, tak Rusové po svržení režimu tento nárok na rehabilitaci nemají.:-(

2 0
možnosti
PT

P36e46t25r 28T97o93m91e90k

13. 5. 2014 15:06

A oni se chtějí rehabilitovat ? Nevšiml jsem si.

1 0
možnosti
SN

:-)  Dobře napsáno, má to logiku, ale uvidíte, jak Vás někteří poplivají ! R^R^R^

8 2
možnosti
JL

"Nechme Putina a nebojme se ho". Dobrý nápad. Nechme taky čínské soudruhy a Obamu - jim je to stejně jedno, budou dělat, co chtějí. Jinak můj názor: do Ukrajiny se nevměšovat, ti pořád žijí v konceptu 2.světové války a Sovětského svazu, a protože tohle většina Čechů nezná (díky Bohu), všechno, co uděláme, bude špatně. Prostě řečeno: Ukrajinci a Rusové jsou prosáklí svou historií a vzájemnými křivdami. Mají tak na 200 let, co řešit. Nechme je, ať na to mají klid.

3 0
možnosti
Foto

Jenze bohuzel pro ne i pro nas ma dnesni euro-atlanticka spolecnost tendenci resit vsechno, i veci, do kterych jim nic neni a tim delaji veci horsi..

2 2
možnosti
  • Počet článků 757
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1345x
Snílek, který si myslí, že by všechno mělo mít hlavu a patu.

Seznam rubrik