Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Poděkování autorovi a souhlas!

1 1
možnosti
JP

Hloupost a naivita bují v každém věku....Většinu důchodců si Babiš dokázal koupit, ale...není tak důležitá výše důchodu, ale co si za něj mohu koupit. Za toho nenáviděného Kalouska byla výše důchodů vůči mzdám procentuálně vyšší než dnes.Další otázkou je inflace, způsobená šíleným a produktivitou páce nepodloženým zvyšováním mezd především ve státní správě v posledních letech. Dochází tak nejen k znehodnocování důchodů, ale i úspor důchodců.

3 1
možnosti
PT

Jo, jo mistr Kalousek, ten prý dluhy nedělal, dluhy prý dělá strašlivý Babiš. Takže jak to bylo za Kalouska, zahájil neskutečným daňovým populismem (rovná daň, strop na sociální a zdravotní pojištění, zrušení minimálního základu daně OSVČ...................atd. atd.), a když se jím předpokládané příjmy nedostavili, tak nasekal stovky mld dluhů, což se vymlouval na cca jednoroční recesy, potom se naopak šíleně zděsil z dluhů, které nasekal, uškrtil všechno co se dalo, oškubal občany a spadli jsme do další dvouleté recese v době, kdy už všichni v regionu rostli, takže skončil na zadlužení 41% HDP, a navýšil naše zadlužení o šílených 18% HDP.

Babiš dělal opak, snížil do konce roku 2019 naše zadlužení až na 28% HDP a udělal si tak velkou rezervu na koronavirový celosvětový průšvih, kdy se musí zadlužovat všichni a na konci roku 2020 bylo naše zadlužení dokonce o 4% nižší, než tady zanechal mistr Kalousek, bylo jen 37% HDP. Ale prý nás strašlivě zadlužil Babiš, a kolik lidí na tyhle pohádky ČT a naší opozice věří jak na obrázek panenky Márie. :-)

6 2
možnosti
VR

A zase ten Kalousek! Jestli se nepletu tak za tohoto zlosyna byly důchody procentuelně (k průměrné mzdě) vyšší než dnes.

2 0
možnosti
Foto

zrušením Senátu by bylo možné přidat důchodcům každoročně 4 miliardy Kč

0 5
možnosti
Foto

byl by to dobrý začátek nezbytně nutné, životně důležité (atd. ...) důchodové reformy !!

0 1
možnosti
MK

Pane vy lžete. Není pravda, že Senát nepřeje důchodcům důchod. Ten oni mají ze zákona a stejně tak zákon nařizuje, jak ho valorizovat.

Senát protestuje proti navýšení nad zákonný rámec. Kdyby vláda hospodařila s rozpočtovým přebytkem, jistě by Senát nic nenamítal. Protože však tato vláda nasekala největší dluhy v historii země, Senát protestuje proti zbytným výdajům. A tím zvýšení důchodů nad zákonou valorizaci bezpochyby je.

A já s tím souhlasím navzdory tomu, že jsem v těsně předdůchodovém věku.

9 4
možnosti
Foto

J75i29r87i 84C60i29z

8. 8. 2021 15:53

Zamyslete se autore nad zakladni veci fungovani sveta, kterou je ekonomicky neuveritelny vzestup vyspelych zapadnich statu. Hodnoty nejsou jen tistene penize, ale predevsim investice do majetku statu. Pro ilustraci uvedu priklad dalnice, kterou nekde postavite za urcitou castku, kterou si i pujcite od bank. Dalnici zprovoznite a ta Vam nese obratem zpet penize formou tranzitu zbozi, poplatku, sluzeb v okoli dalnice atd. Zaroven se samozrejme zvedne hodnota statu, protoze opet rozsiril svoji infrastrukturu. Nasledne si muze dovolit zvysit i penze svym starsim obcanum, dale pro ne vytvorit nezbytne zazemi v domovech a dalsich socialnich sluzbach. Kdyz vidite, ze veskery svetovy pokrok (net, mobilni site, vedecke objevy, vyvoj technologii a logistiky) vznika v zapadni civilizaci, tak i svetove banky maji zaruku, ze penize se jim vrati. Vychodni staty vc. arabskych stoji na surovinach a to je problem, ktery se bude stale prohlubovat. USA plyn vyrabi z bridlice a tim zcela odrovnal Araby, protoze jiz od nich dodavky nebere. Ted prechazi na E-auta a nasledne bude potrebovat mnohem mene nafty. Energii vyrabi z obnovitelnych zdroju... Kam se toto vsechno posune nedovedu si ani predstavit. Jen pripomenu, ze CR ma velmi zastaralou infrastrukturu (komunikace, kanalizace, rozvody el.energie atd) ve srovnani se Zapadem. V nasem mestecku menili kanalizaci z dob cisare Franze Josefa, byla stara 120 let. Kolik hnusu se dostalo kazdy rok do pobliz tekouci reky si dovedete predstavit. Co se tady delo po r.89 nema smysl probirat, ale financni zdroje statu se pravidelne rozkradaly figurami jako Rebicek, Dalik ap., do infrastruktury jiz zbyvalo velmi malo. Penze to samozrejme odskakaly taky.

5 0
možnosti
PB

Důchodová reforma se fakt nerovná prudce přidat důchodcům, ale přepracovat systém tak, aby byl udržitelný a dlouhodobě použitelný.

Jedinou funkční důchodovou reformu tady zavedla ODS a to II. důchodový pilíř.

8 2
možnosti
OU
MB

S autorem souhlasím pouze v jednom, priorita Vlády - Důchodová reforma! Již měla být! Neuvěřitelné, kdy Bureš pošlapal vlastní závazek.To je přece pohrdání voliči? Jistě, mladí jej nevolí. Jeho populismus, pud sebezáchovy je neuvěřitelný .

Neufinancovatelné Rozpočty, ještě podpílil o 100 mld Kč. Superhrubá mzda, určitě ke zrušení, nicméně v době konjuktury! Jsme 2 v rychlosti zadlužování. Prostá obsluha Dluhu, nás bude stát dalších 100 mld. Kč ! To je již 200 !

Bureš do Covidu s Dluhem nic neudělal - Nezvýšil, ani reálně nesnížil. Jinými slovy řečeno, on žil z hospodaření pravicových vlád a Kalouška zejména. Pak je snadné být 4 v Evropě + vydrancovat veškeré rezervy k tomu ...!

Jistě, je třeba se proinvestovat z dluhů. Vy ty účelné investice někde vidíte? Infrastrukturou jsme byli a nadále zaostalí! O hale M. Sáblíkové nemá smysl mluvit, podobně o zabezpečovacím zařízení na železnicích. Není vše špatné! Jízdné je zase zdarma, Šimáněho letadla zachráněna. Ano fert byl vydotován dobře a daří se mu. Tato vláda je šílená. Jenom proto, aby někdo nemusel jít do basy ! ... :-)

6 5
možnosti
PT

Vy jste kabaretní komik, prolhaný jak Rudé právo za Husáka, Kalousek převzal zadlužení ve výši 23% HDP, zahájil neskutečným daňovým populismem a když se jím předpokládané příjmy nedostavili tak nasekal stovky mld dluhů, což se vymlouval na cca jednoroční recesy, potom se naopak šíleně zděsil z dluhů které nasekal, uškrtil všechno co se dalo, oškubal občany a spadli jsme do další dvouleté recese v době když už všichni v regionu rostli, takže skončil na zadlužení 41% HDP, a navýšil naše zadlužení o šílených 18% HDP, a vy tady chcete vykládat pohádky, že z tohohle šíleného zadlužení někdo potom žil. ;-D

Babiš dělal opak, snížil do konce roku 2019 naše zadlužení až na 28% HDP a udělal si tak velkou rezervu na koronavirový celosvětový průšvih, kdy se musí zadlužovat všichni a na konci roku 2020 bylo naše zadlužení dokonce o 4% nižší, než tady zanechal mistr Kalousek, bylo jen 37% HDP.

2 1
možnosti
PK

Nechci tady polemizovat o pravdivosti moudrosti - dědeček a babička ujídají z chlebíčka. Jinak jsem už pradědek a nepřeji potomkům nic zlého - to co mohu ovlivnit - třeba moc nezatěžovat rozpočet. Stejně je čekají průšvihy - klima, migrace atd.

Jen přemýšlím nakolik oficiální zdražování o 2-3, výhled už je na 4% sedí se skutečností u naší skupiny. Jinak nevydáváme na důchody zas nějaký enormní podíl HDP. Spíš jsme níže od průměru. Ale uznávám - budoucnost při stávajícím systému by byl obrovský průšvih. Možná ani 100% zdanění Googlu, Facebooku by nepomohlo ...

0 0
možnosti
  • Počet článků 757
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1347x
Snílek, který si myslí, že by všechno mělo mít hlavu a patu.

Seznam rubrik