Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

I12v55o 61C64i62l70i39c16h

31. 1. 2015 18:47

Čím vyšší zdanění, tím silnější šedá ekonomika. A je to dobře, protože čím víc stát lidem ukradne, tím víc zcela zbytečně rozfofruje. Z cizího krev totiž neteče a nikdo o svých penězích nerozhodne lépe, než ten, kdo si je sám vydělal.

1 0
možnosti
Foto

Ano, važme si lidí, kteří jsou přínosem pro národ a tuto republiku. R^

Smůla je, že Zeman ani Klaus k nim nepatří.

1 0
možnosti
Foto

A podle čeho se pozná tento přínos?

0 0
možnosti
Foto

Těch 600 mld bude výkonnost šedé zóny, státní kasa by z ní tak trhnula maximálně třetinu. Zhruba stejně co ročně odteče přes offshorové firmy do rájů. Ale i tak 400 mld + 40 mld co nás ročně stojí fotovoltaika a jsme za pět let za vodou.

0 0
možnosti
Foto

To je zcela logický důsledek předanění veškerého obyvatelstva. Těch 600 mld. pokládám za velmi skromný odhad. Lékem samozřejmě není restrikce a tvrdší vymáhací metody, ale přesně naopak: zásadní snížení daňové zátěže.

Laferrova křivka tyto příčiny a důsledky popisuje naprosto přesně.

Jiným problémem je však to, že stát dovede rozfofrovat JAKOUKOLIV částku; přesněji, vždy a za všech okolností utratí více, než má k dispozici.

4 0
možnosti
Foto

Protože šedá ekonomika funguje lépe, než ta ( jaká? Modro - červeno - oranžová?) naše "posvěcená",  bylo by lepší tu nešedou zrušit.

1 0
možnosti
MV

Drobný problém je, že ta šedá ekonomika nezaplatí důchody, zdravotnictví, školství, ... Zato šedá ekonomika je například také metanolová mafie - i s jejími otrávenými a slepými obětmi.

0 0
možnosti
Foto

Šedá a černá ekonomika je to co lidem prospívá, protože z těchto vazeb a směn nemusí platit výpalné mafii lidí,  co si říká stát.

7 0
možnosti
MV

Vychvalovat černé pasažéry mi připadá trochu úchylné.

0 0
možnosti
NM

...po revoluci bylo našlápnuto jakž-takž ale začali to řídit diletanti a poslední hřebík byla EU...a to byla voda na mlýn nefakačenkům kteří vás odpálkují se slovy "ze zákona a EU to nařídila " a tato výmluva je již tak zažraná a jsem zvědav kdo ji odstraní...

0 0
možnosti
RJ

Problém šedé ekonomiky by vy řešil volný obchod, nižší sociální pojištění, zrušení dotací a sociálních dávek. Sociální pojištění musí být pouze pojištěním a ne okrádáním těch co pracují.

6 0
možnosti
RJ

Ondračka se musí zviditelňovat, aby byl připraven vstoupit do politiky. Co kdyby ty cizí mocnosti co jej platí ho už nechtěly?

2 1
možnosti
Foto

Pardon, David Ondračka, omlouvám se.

0 0
možnosti
  • Počet článků 757
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1345x
Snílek, který si myslí, že by všechno mělo mít hlavu a patu.

Seznam rubrik