Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

ikaika

31. 1. 2012 16:51
pokud

už aby se jí to povedloV

0 0
možnosti
J

ještěněco

31. 1. 2012 16:45
Až se paní Merkel probudí ze

To jí arciněmci nedovolí. Oni moc dobře vědí, co chtějí!

1 0
možnosti
RK

McCorner

31. 1. 2012 16:37
-

Víte co je zajímavé? Že podobně rozdělená na dva tábory (co se týká politiky) je i Austrálie a soudě podle voleb i USA.

A s tou demokracií v Evropě - když se uskuteční referendum a rozhodne se podle 1/3 lidí tak je to ještě dobré. Stále častěji se referendum raději ani nekoná (např. LS) a rozhoduje jen pár lidí. Mezinárodní smlouvy se projednávají tajně apod.

Jinak si nemyslím že je problém v tom, že je Evropa tak různorodá. V rámci jedné země jsou taky propastné rozdíly, a nikdo s tím problém nemá. A třeba při vzniku USA byly tamější státy možná různorodější než ty v evropě. Problém je že evropa je v současné době "kočkopes" a vlády byť se tváří jako demorkatické, kašlou na to co si myslí voliči. Úředníci/politici v EU jsou stejně zkorumpovaní jako u nás, a aby se vlk nažral a koza zůstala celá, se převáží ministři a všechny dokumenty z jednoho města do druhého apod.

Možná kdyby se utvořili SSE s jednoduchou/jasnou zakládací listinou (jak třeba USA) tak by to mohlo fungovat.

0 0
možnosti
VZ

panmistr

31. 1. 2012 16:48
Re: -

K tomu USA. Integrační proces v Americe se nedá s tím, co se děje v Evropě vůbec srovnat. Sešli se tam zástupy různých národností a od začátku začaly budovat stát. I tam ale nakonec došlo k rozdělení. Na průmyslový sever a zemědělský jih. Nakonec dokončení integrace bylo možné jen občanskou válkou. V Evropě dnes válka možná není a národové mají svojí tísiciletou kulturu. Dát rovnítko mezi integraci v Americe 19. století a v Evropě dnes nejde.

1 0
možnosti
BB

Blanka.Barmpagianni

31. 1. 2012 15:42
:-)

Pane autore, prosila bych o konkrétní zdroj, z kterého čerpáte informaci, že siesta (a ještě ke všemu od 12 do 17 hod.) je v Řecku národním zvykem. Já se totiž v Řecku narodila, prožila tam největší část života a mezi 12tou a 17tou hodinou jsem bývala v práci stejně jako většina ostatních lidí, které znám. Takže jste ve mě tímto článkem vzbudil naději, že by se mi mohlo poštěstit si tu siestu na zaměstnavateli vydupat, zvlášť pokud se mi podaří mu dokázat, že upíráním siesty vlastně ochuzuje řecké národní zvyky. Předem vřele děkuji. PS. Pokud by někoho zajímal objektivní (alespoň dle mého skromného názoru) popis situace: http://chmelar.blog.respekt.ihned.cz/c1-52122490-at-si-lini-rekove-pomuzou-sami

0 0
možnosti
VZ

panmistr

31. 1. 2012 16:08
Re: :-)

Článek zřejmě neměl v úmyslu Řeky  nějak pomluvit. Měl poukázat na to, že zvyklosti jiných národů je vždy potřeba respektovat. Siesta je typická pro všechny obyvatele Středozemního moře. Jak dlouho trvá a jestli si jí někdo neužije, protože má hodně práce to za diskuzi nestojí. Spíše jde o tlak Německa na Řecko a ten tlak Řeky nerespektuje. Proto je takový úzký svazek, jako stejná měna nemožný.

0 0
možnosti