Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pane Zemane. sledovala jsem tu debatu na ČT24 a bylo mě z ní špatně - a hlavně smutno. Ženské ,Pekarová a Witovská, které žijí (i kvůli svému vzhledu, samozřejmě i vzdělání) na výsluní, urážejí staré penzisty, muže a ženy, kterým po celoživotní práci nízký důchod nestačí ani na zaplacení nájmu a energií, kvůli pár korunám navíc, aby si před Vánoci mohli trochu dopřát, si koupily něco pro rak dost, anebo nějaké dárky vnoučatům? Zejména Witovská, která mi připadá ako "zlatokpka". Já se osobně bez takových milodarů,, tzv. "rouškovného" obejdu, byť sama nedosahuji ani průměrného důchodu.. Jen ať se přidá těm potřebnějším, anebo "stotisícovým" poslancům, a redaktorkám v televizi, pro které je ta částka, těch ubohých 6 000 Kč, úplná drobnost, za kterou by si ony pořídily leda novou kabelku, nebo drahý kosmetický krém. Že vás hanba nefackuje, paní redaktorko Witovská, a paní předsedkyně TOP Pekarová-Adamová . Je mi z vás nevolno. Rv

0 0
možnosti
Foto

Opr.: ... aby si po celoživotní práci koupili před Vánoci něco pro radost, nebo nějaké dárky vnoučaům,,, ... D.

0 0
možnosti
JB

J34i72r65i 92B13o79r

27. 8. 2020 15:39

Zjistěte si kdo ten hloupý název "Rouškovné" začal první užívat.Pekarová-Adamová ani Witowská to nebyly. Nejste náhodou důchodce?:-)

4 2
možnosti
Foto

Tak proč to opakují, když je ten termín hloupý?

0 0
možnosti
Foto

I65v94a76n 62V24e95s72e29l29ý

27. 8. 2020 15:20

Za a) jsem důchodce a žádný propad příjmů (důchodu) se mi nepřihodil a proto nevím proč nějaké "rouškovné". Jestliže to má být reakce na zdražování a inflaci mají důchody přece nastaveny valorizaci. Chápu různé ty podpory, lepší by bylo napsat odškodnění, všem těm kterým stát znemožnil si vydělávat po dobu koronaviru, ale u důchodců ne.

b) nesdílím váš názor na roušky - nikdo nemůže určit jejich podíl na situaci když byly zavedeny rovnou spolu s těmi dalšími opatřeními, kterým se říká "vypnutí ekonomiky" ke kterému přidám vypnutí kultury, sportu, zábavy. K opětovnému zavádění v jiných zemích - zatím jsem nikde nezaznamenal zda po jejich opětovném zavedení čísla nakažených klesají, řekněme, po dvou třech týdnech nějak měřitelně..

0 0
možnosti
Foto

Pekarová -Adamová mě zklamala. Dokud nebyla předsedkyní, resp. kandidátkou na předsedkyni, zdála se být chytřejší a uvážlivější. :-(

2 0
možnosti
MB

Naprosto nechápu pojem "Rouškovné" ! To zřejmě vymyslel někdo podroušený ? Chápal bych, kdyby bylo sděleno : :

Čau důchodci. Jsem si vědom, že doplácíte na naši neumětelnou politiku. Stali jste se obětí neuvěřitelné drahoty a rostou vám životní náklady. Ceny se vymkly z kontroly. Brzdíme výstavbu - tedy bytů je málo, nájemné pak roste. Lijeme prachy, které nemáme - i tak podporujeme inflaci. Máme majoritní podíl v ČEZ, i tak ceny energie zvesela a permanentně rostou. Podporujeme vás tím, že dálnice nestavíme - Nejsou třeba. Od nás máte slevy na cestovné - cestujte tedy. Důchodovou reformu taky neřešíme - Už důchodci jste ! Taky jsme byli usvědčeni, že Reálné důchody - V poměru příjmů, byly za Míry Kalouska větší ! To mne dožralo, tedy vám pošlu nějaký bonus ...

Vůdce Adolf Hitler zařídil, že každý novomanželský pár obdržel velkolepé dílo - "Mein Kampf". Já taky bojuji - K důchodovému bonusu obdržíte ode mne - výtisk - "Po nás potopa" ! Přijďte k volbám, bude nás víc. Nebudeme se bát vlka - Po nás - Nic ... :-)

5 0
možnosti
JR

J84a43n 95R56á19ž

27. 8. 2020 12:08

Jakékoliv mimořádné dávky důchodcům, mimo invalidních, nejsou nic jiného než populistický pokus nakupování volebních hlasů. Je vidět, že Babišův našeptávač o názorech důchodců toho moc neví a uniká mu, že běžný důchodce, stejně jako většina jiných voličů ne-duchodců uvažuje o hlasu pro ANO spíše ze zoufalství z obsahově prázdné nabídky konkurence.

T.zv. "rouškovné" nepřinese pro ANO ani jeden nový hlas. Jsem o tom přesvědčen, jen to zbytečně zatíží už tak napjatý rozpočet.

2 1
možnosti
PK

....no není alternativy, to je hlavní důvod úspěchu ANO...a pod pojem POPULISMUS lze uschovat skoro vše co se mi právě nyní hodí a s trochou demagogie, žádný problém...

2 0
možnosti
Foto

Světové zdravotnické organizace varují před využíváním roušek z nevhodných materiálů (například bavlna, gáza), protože u lidí naopak mohou zvýšit riziko infekce (BMJ Open, Risk Analysis). V roušce se totiž hromadí značné množství mikroorganismů včetně virů. Problematické je i samotné nakládání s rouškou. Pokud na roušku po celodenním používání například sáhnete rukou, viry se vám okamžitě dostanou na ruce a následně můžete infikovat ostatní členy domácnosti. Roušky mají zabránit průniku choroboplodných organismů zevnitř ven – jejich hlavním účelem je tedy ochránit okolí, nikoliv člověka, který je nosí.

0 0
možnosti
PD

P60e67t41r 86D27r36a67p25a59l

27. 8. 2020 11:24

pokud mám virus, tak členy své domácnosti nakazím tisíci jinými zpusoby, než že si šáhnu na svou roušku

2 1
možnosti
AM

A88d84a17m 92M41a59l79ý

27. 8. 2020 11:12

Souhlas. :-)

Ale jistě, že si důchodci zaslouží malé odškodné za potíže způsobené čínským virem.

Stejně tak si malé odškodné zaslouží lékaři, sestry, hasiči, úředníci a většina dalších občanů.

Otázkou je zda na to tento stát má. Natiskneme 17 miliard Kč. A pak se budeme divit, že stouply i ceny. Říká se tomu inflace.

5 0
možnosti
RS

Nevím kde žijete, ale ceny stouply už na jaře a to v důsledku epidemie.

U potravin, to znamená zboží, které nemůžete na čas oželet, až o 30 procent.

4 0
možnosti
  • Počet článků 757
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1345x
Snílek, který si myslí, že by všechno mělo mít hlavu a patu.

Seznam rubrik