Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PC

Nezkoumám, KDO napíše nebo vysloví názor. Zkoumám pouze OBSAH jeho projevu (zaujme-li mě), nad kterým se pak event. zamýšlím, případně se k němu v mezích slušnosti vyjádřím. Stejně to tak mám i s diskusními příspěvky.

Kdyby to tak dělal každý (vím, že řada z Vás to tak dělá), nemohl by nejen tady, ale ani v celé společnosti vzniknout prostor pro bezostyšné napadání, urážky, a dokonce cílené zesměšňování autora. Už i inteligentnější pubescenti si dávají pozor, aby se podobným způsobem (nejen) před svými vrstevníky neztrapnili.

Je tedy naprosto nedůstojné jakkoli napadat člověka, který zrovna nepatří do spektra našeho vnímání, a ještě ubožejší, vytvoří-li se klika takových oponentů, kteří snad už obsah ani nečtou (nebo na něj možná nemají potřebnou duševní a osobnostní kapacitu), a proti dotyčnému se semknou v kliku za účelem dehonestace jeho osoby. Nějaksi přitom neuvědomují podstatné - že už nedehonestují napadeného, ale jen a pouze sami sebe. A to výrazně vypovídá o jejich charakteru.

Nikoho zde v zájmu zachování slušnosti nejmenuji, ale je otřesné, čeho jsou někteří diskutéři schopni. A to se přitom nazývají "demokraty", a považují se dokonce za inteligenty!

P.S. Na případnou snahu o útok na mou osobu rozhodně nebudu reagovat, což každý inteligentní člověk jistě pochopí.

4 0
možnosti
AM

Myslíte, že když budete lhát o atosféře Marsu a podobně, že tím zachráníte vlast?

0 0
možnosti
VH

Správně. Ukázat na násilníka, na pedofilii, na zneužití postavení má jediný cíl: člověka dehonestovat, znechutit, znemožnit. Proto nechme násilníky násilnit, pedofily zneužívat děti a mladistvé. Abychom jim chudákům neublížili. Nebo snad to platí, pane Zemane, jen pro klér? Tak to myslel pan kardinál?

Opravdu pan kardinál předpokládá, že pokud by odstoupil pan Babiš, ujme se vlády pan Kalousek? Či obdobně někdo z opozice? Opravdu to pan Duka řekl? Pokud jste to slyšel, pak řekl větší hloupost, než bych od něj čekal. Otázkou je, zda to nebyl záměr: lživými předpověďmi bránit komplice Zemana a s ním i Babiše.

O svobodě slova, a tedy i divadelního představení, rozhodl pro demokratický svět už dávno americký federální soud v kauze Lid vs. Larry Flint. V katolické církevní hierarchii arci není nic demokratického.

7 0
možnosti
VF

Pan Horner to vidí úplně naopak než vy. Rozhovor s KD nemůže vydýchat.

Mně osobně je blížší Váš pohled, přestože s KD ve všem nesouzním.

Přeji prima den.

8 1
možnosti
Foto

Je třeba používat rozum, jak nám zas připomněl kardinál Duka:))

Kardinál ve službách organizace, která svou existenci staví téměř dva tisíce let na silné emoci:)) ...nad lidským rozumem:))

Pojďme k tomu blíž. Tak jak je to s těmi osobami Ježíše...? Vážně se staly ty všechny věci, kdy já si chleba doma nerozmnožim a nerozmnožim atakdále? Početí je početí...bylo by toho víc. Ten hezký příběh nesnižuju, z podstaty profese a oboru mám k němu úctu. Církev má svůj nedotknutelný příběh a jemu je navzdory všemu vskutku dobrému obětováno mnoho v historii. Rozum je být poněkud mladým. A hledat v Bibli spojnice...hledat spojovadla a místo pro každého. Má pan Duka rozum, když se z něj před televizními kamerami stane zapšklý nervní pán...má kredit přitahovat mladé? Anebo se vracíme k moralizování svíčkových bab, což nepřitáhne ani omylem? A těšilo by mne, kdy se tu pochlubíte články o nepravostech totality, rušení klášterů a obětech kněží v koncentrácích padesàtych let na našem území. Díky komunistům. Je strašně divné a možné, že jsem si Vás jako takového nevšimla ? Hmmm?

5 7
možnosti
Foto

Podle fotografie mi připadá, že jste mladší ročník. Hned vysvětlím.

Pan kardinál nemluvil ani tak o zásluhách (nebo vinách) církve na vývoj lidské společnosti. My jsme národem málo věřícím (i zřejmě vinou komunistického režimu), přesto ctícím některé církevní hodnoty, hlavně tedy krásu a velebnost kostelů, chrámů a katedrál. Samozřejmě i desatero, pokud možno.

Pan kardinál mluvil o nesmyslnostech dnešní doby, klimahysterii, nedemokratické nátlaky aktivistů, hysterické útoky na lidi známé v kultuře, církvi, politice.

V pořadu o herečce Elišce Balcarové vzpomenul herec Topfer na začátky jejich společné kariéry v 60-tých letech slovy ...."to byla krásná doba". V Praze je výstava fotografií ke 30 letům svobody. Autor vybral fotografie černobílé z důrazem na to, že se na nich nikdo neusmívá ...."nebylo totiž na co se usmívat". To je blbost, ne? A o tom to je. Projevovat se normálně, to zřejmě chtěl říct kardinál Duka.

3 2
možnosti
AL

Velmi rozumný názor tohoto pána...

3 1
možnosti
Foto

Klasická ukázka netolerance. Vše co se Vám líbí je v pořádku. Všechno co se Vám nelíbí je špatně. To co je správně dělají dobří lidé a to co je špatné (podle Vás)dělají špatní lidé. Napadlo Vás, že byste se mohl mýlit?

12 0
možnosti
SN

:-) ...........Pane autore, napsáno a hlavně ......zdokumentováno dokonale! Náš "Nový světový řád" předčil i komunisty: Ti také poroučeli větru, deští !

Pokud se týká těch vysokoškoláků stávkujících "za klima" , jak rozumově a intelektově vybaveni lidé vlastně tohle to mohou udělat? Nad tím se zastavuje rozum! A to jednou bude špička společnosti! Nooooo, já už tu v žádném případě nebudu, ale Vám mladším nezávidím ! R^R^R^

5 3
možnosti
  • Počet článků 757
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1345x
Snílek, který si myslí, že by všechno mělo mít hlavu a patu.

Seznam rubrik