Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

korzár

7. 9. 2011 17:12
No jo, ale

1) Zkuste si založit stavební firmu a přijmout Cikány do zaměstnání. Zkuste si to, nebudu to rozvádět.

2) Vycházíte z mylného předpokladu, že Cikán si bude vážit práce jiného Cikána, kterou platí stát. To nefunguje ani u bílých, natož u Cikánů.

Takže nebuďte naivní. Vaše představy jsou sice hezké a humánní, ale nerealistické ;-)[>-]

1 0
možnosti
PA

Pepan A2

7. 9. 2011 17:05
Vaše představa je zcestná z více důvodů.

Jednak by firma složená ze samých Romů mohla dělat pouze kopáčské a úklidové práce, protože převážná většina z nich nemá ani řádně dokončené základní vzdělání, natož výuční list. Dále by byl problém se ztrácením materiálu a nářadí, protože kdo by to u nich asi hlídal. A i kdyby se podařilo nějakou stavbu dokončit, při jejich mentalitě by ji sami za relativně krátkou dobu zase zruinovali a mohlo by se opravovat znova. Vždyť co můžete chtít po lidech, kteří v létě ze svého bytu odcizí radiátory a v zimě si jdou stěžovat na obec, že se jim v bytech netopí.

2 0
možnosti
VZ

panmistr

7. 9. 2011 17:20
Re: Vaše představa je zcestná z více důvodů.

Firma vedená a spravovaná jako normální podnikatelský subjekt (píše se myslím v článku). Jasně, že by to muselo mít vedení složené ze vzdělaných lidí (zřejmě bílých). Po opravách (podle projektu) by se jim ten dům prodal za 1,- Kč samozřejmě. V čem je rozdíl, strkaj se do nich peníze, barák se stejně opravuje aby nespadl. Takto se jim to opraví, daruje a pak teprve může stát přijít se zákonem, když to budou ničit. Ničit nesmíte ani svůj majetek. O to by nejspíše šlo.

0 0
možnosti
W1

Woren 1

7. 9. 2011 17:01
Projekty a dotační programy

Kdo tyhle projekty vymýšlí ? Nějakej zhrzenej pseudo-vědec, nebo je to jen sprostý vyřírka ? Kamarád někoho z radnice s krachující stavební firmou ? Podobné nesmysly se tu v uplynulých letech periodicky opakují. (Vždy, když se už zapomene, jak to dopadlo posledně). To, že budou konečně pracovat, je UTOPIE, to spíše naučíte hada jezdit na kole !!!

0 0
možnosti
PA

Pepan A2

7. 9. 2011 17:08
Re: Projekty a dotační programy

Pokud vím, tak už před asi deseti lety romští předáci usilovali o to, aby jejich firmy dostávaly státní zakázky na výstavbu bytů pro Romy, aby jejich soukmenovci měli kde bydlet. Naštěstí se to neujalo, protože to by byl takový tunel že Blanka je proti tomu krtčí díra.

1 0
možnosti
VN

Amoniak II

7. 9. 2011 16:46
Perfektní

Ale to bych taky bral! Doteďka jsem si vlastní bydlení opravoval zadarmo, materiál za své ...

A teď by tu byla možnost, že stát nakoupí materiál a ještě mne zaplatí, když budu po večerech a o víkendech rekonstruovat! Hurá!!!

Jo tak, že to není pro Čechy, pro bílé? Že bych se musel hodně moc opálit, aby to fungovalo takhle? :-P

0 0
možnosti
JD

pedr64

7. 9. 2011 16:38
no, nevím

stavební firma sestávající z uklízeček a kopáčů toho asi moc nepostaví

1 0
možnosti

Danny boy

7. 9. 2011 16:28
To už tady bylo

cca před 18ti lety  a zrovna v Chánově a jak sám píšete - nutnost nových oprav - tak to nějak nedopadlo. Nemají k majetku vztah, žijí ze dne na den, udržovat nic nebudou. Jakýs takýs zájem končí u vchodových dveří do bytu.

0 0
možnosti
ZK

SID09

7. 9. 2011 16:40
Re: To už tady bylo

O to se pokouší všude na světě už víc jak 300 let a pořád bez úspěchu. Jediný co se osvědčilo, byl jednotný přístup ke všem, vč. tvrdý represe, při jakémkoliv porušení zákona. Jakmile jedné skupině slevíte a dáte jí nějaké výhody, okamžitě toho začnou zneužívat a druzí vám to omlátí o hlavu.  Myslím, že rakousko by nám pro začátek mohlo ukázat, jak vzorně začlenit alespoň 100 tis nepřizpůsobivých. Rádi zaplatíme stěhovací výlohy !!;-D

1 0
možnosti
VZ

panmistr

7. 9. 2011 16:18
Taky si nemyslím,

že by bylo o mnoho víc možností. Dejme jim plně jejich komunitu pod jejich správu. To ale bude něco stát. Pak ovšem je můžeme hnát k soudní odpovědnosti. Teď to moc nejde, za krádež "kousku drátu"? Proti tomu co uvádí TI Pavel Ondračka je to opravdu neproveditelné. Článek karmaR^.

0 0
možnosti
PH

petrph

7. 9. 2011 16:10
když by to mělo fungovat pro Romy

tak proč ne pro gádžy? Pro bíle nyní bude platit, nesehnal sis práci, dostaneš podporu v nezaměstnanosti  a vedle toho budeš zadarmo pracovat na veřejných pracech. pro Romy bude platit, nesehnal sis práci, stát uvolní nějaké miliardy navíc,  aby ti  aby ti zajistil práci a tu taky dostaneš z těch státních peněz plnohodnotně zaplacenou. Ja pak to,pročpak taky nemůže pracovat zadarmo, jen "za sociální dávky" na veřejných pracech jako ten bílý? Stejně jako nekvalifikovaná pracovní síla víc neodvede..Že by  tohle byla součást výchovy?Stát je povinen se o tebe postarat a ty ani nemusíš nic?

0 0
možnosti
T

tyramysu

7. 9. 2011 16:06
...

Nesouhlasím, pokud bych nedostala stejnou možnost (opravit si za státní prachy bydlení) i já. Jakože nedostanu.

Já u sebe už pozoruju absolutní hluchotu na jakékoliv nápady. Nevím, jaké je moje vysněný řešení "romské otázky" a docela se bojím o tom přemýšlet. Nejsem už ale ochotná ani vyslechnout nápady typu koncepce, programy či projekty. Tak daleko to naši multikulti bojovníci se svým zvracením těchhle slov dotáhli. Vím, že se k tomu stavím iracionálně a snad i nenávistně, ale já už moudré sociál-konstruktivistické nápady ignoruju. ;-€

0 0
možnosti
VN

Amoniak II

7. 9. 2011 16:48
Re: ...

Co třeba začít bohatě platit za sterilizaci?

1 0
možnosti
PSI

Pavel Skeptik IV

7. 9. 2011 16:04
A potom

bych jim ty byty za korunu prodal! ;-)

0 0
možnosti
PH

petrph

7. 9. 2011 16:14
Re: A potom

Proč jim? Určitě to koupí rád nějaký podnikatel, který jim bude pak ty byty pronajímat a chodit si na sociálku pro nájemné :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 757
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1345x
Snílek, který si myslí, že by všechno mělo mít hlavu a patu.

Seznam rubrik