Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tak ona je otázka proč vlastně potřebuje vláda nouzový stav.

Prakticky všechny opatření mohou nařídit i bez něj (jen to musí řádně odůvodnit) na nákupy se dávno mohli připravit (v nouzovém stavu to jde bez výběrka).

Takže snad jednině, že bez něj asi nebude možné povolat armádu, která stejně povolána nebyla.

Jde prostě o to, že vláda je neschopná a chce to schovat za nouzový stav, který jim zjednoduší pozici.

Pokud řádně vyargumentují důvody proč je nouzový stav nutný tak jim to odhlasuje i opozice, to v minulosti jsně řekli, že jim chybí argumentace, proč je nutný.

2 1
možnosti
Foto

"Sám jsem důchodce, noviny nečtu (všechny jsou bulvár), přesto jsem informován dost.

Zdroj: https://vladimirzeman.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=765242";

A kde ty informace tedy berete, pane doktore Cvachu?

8 0
možnosti
PB

Objektivních informací má dost, páč mu to politicky myslí a čte stranický tisk.

7 0
možnosti
Foto

Samozřejmě, že víte vše naprosto přesně, aniž sledujete média. Akorát že ta skutečnost je poněkud jiná. Rv

8 0
možnosti
MM

Hlavně nepropadejme panice - Covid-19 je především "mediální vir"!

0 2
možnosti
Foto

Covid19 je nemoc způsobená virem Sars-Cov-2. Máte pravdu v tom, že tato epidemie, nebo spíše její nebezpečnost pro společnost je více politická, než skutečná.

Na vztah mezi současnou epidemií korony a vládnutím lze rovněž nahlížet optikou konceptu výjimečného nebo nouzového stavu, jehož kritický rozbor předkládá italský filozof Giorgio Agamben .

Tento koncept definuje stav, ve kterém je právní řád ve skutečnosti pozastaven z důvodu údajně vážné krize ohrožující stát. V takové situaci výkonná moc není omezovaná právním řadem nebo právy jedinců a vládnutí se realizuje pomocí dekretů a nařízení. Ve své knize Agamben upozorňuje, že výjimečný stav se stává dominantním paradigmatem vládnutí. Jeho politická užitečnost spočívá v konstrukci stavu ohrožení, který mimo jiné zvyšuje ochotu obyvatel souhlasit s omezováním vlastních (nebo něčí) svobod.

0 0
možnosti
Foto

Nebudu nikoho jmenovat, ale myslím si, že soutěž o nejblbějšího politika by měla jasného vítěze. Pro méně chápavé je z demo opozice.

3 4
možnosti
RK

A vy jste chápavě dotáčivý nebo nedotáčivý?

2 0
možnosti
Foto

Já, na rozdíl od vás, patřím mezi ty nevzdělané, nechápavé, neumějící naslouchat, neumím číst (protože nechápu PES), nechápu, proč tady postupovat jako Rusku ani proč by prostý občan měl pokutu platit, ale VK sr. nechápu, jak mohou běžní občané za přetíženost Karlovarského kraje a další text už není ani pro blba, protože ho rovněž nechápu. Z toho všeho logicky vyplývá, že nutně mám málo informací a strašně moc toho nechápu. Mohl byste, prosím, toto prostředí pojmout jako osvětové a pomoci mi objasnit některé nepochopitelnosti v návaznosti na to, že máte informací dost? A protože jich je moc, tak jen namátkou:

- jakým způsobem zavinili občané to, že už při první vlně nebylo k dispozici dost ochranných prostředků ani pro pracovníky v první linii? (podle vás je ve všem vláda nevinná)

- k první vlně budu tolerantní, až bych měl také mnoho otázek, ale kdo zavinil, že nás zaskočila druhá vlna? Která skupina občanů či lokalita?

- kde jste četl nebo slyšel rozbor a vyhodnocení jednotlivých občanských aktivit podle afinity k přenosu SAR-CoV-2 a odůvodnění nouzového/výjimečného stavu a zdůvodnění, proč jiné prostředky nejde využít (s jejich jednotlivým popisem)

- kde jste se dočetl nebo vyslechl hodnocení služeb podle míry virulence?

- kde jste pochopil, proč se mohou prodávat jen dětské boty a které to jsou a ne dospělé?

- proč si nemůžete koupit boty a oblečení, ale zbraně a střelivo ano?

- proč vláda zadává externistům vypracovat SW pro evidenci a pořadník k očkování, ačkoliv bylo jasné už po T. kvartálu, že k tomu dojde? zde by mne opravdu zajímalo, který potměšilý až protistátně zaměřený nevládní občan to způsobil.

Není zde velký prostor, prosím o vstřícnost a přidejte podle svého uvážení další zdroje informací pro takového blba, jako jsem já, protože to nechápu. Stejně jako nechápu vaší představu, že premiér podá demisi.

Předem děkuji za vzdělání tupého občanstva, které nechápe proč vláda něco nepatřičného dělá a naopak nechápe proč vláda nedělá něco, co by dělat měla.

11 1
možnosti
Foto

Co je přetížení ???? Karlovarská nemocnice je malá a jako malou si ji pamatuji, když jsem sloužil ve Vojenské nemocnici v Karlových Varech. Covidových pacinetů je v této nemocnici 78 hospitalizovaných s covidem, z toho 15 na intenzivním lůžku. To je pro tuto nemocnici

plno. Tak se pacienti převezou do jiných nemocnici, kde je volno. Chebská nemocnic je také malá a 41 pacientů s covidem, z toho 11 na intenzivní péči je pro tuto nemocnici plno. Takže se to vozí stejně jako ve Varech do jiných nemocnic, kde je volno. Není to nic nového a překvapivého. Děje se to i v případě chřipky.

3 2
možnosti
Foto

Teď se řeší problém přetížených nemocnic v Karlovarském kraji, to je kraj pendlerů. Těch je na 60000, diví se někdo, že to je nezatíženější kraj? Pendlery zakázat, přes hranice pouštět jenom kamiony se zbožím, s tím, že šoféři budou perfektně trasováni.

/Pendleři ať zůstanou v Německu.

0 1
možnosti
Foto

Máte pravdu, co ale čekat pd předsedy Ústavního soudu, který se v minulosti silně politicky angažoval a dokonce podílel na politickém převratu. To by měl dělat člověk apolitický !

3 4
možnosti
Foto

;-D;-D;-D

To je směšné, achacha, tuze směšné, achacha, odpusťte mi, achacha, že se směji vám. ;-D

2 2
možnosti
PB

To je právě ten problém zarytých příznivců vlády, ANO a pana Babiše. Domnívají se, že informací ke všemu mají už dost, že jsou všechny tak nějak po kupě a správné. Z toho pak logicky vyvozují, že ostatní informace a názory jsou nepotřebné, chybné, anebo dokonce lživé za účelem uškodit těm se správnými názory, svést je z cesty, pomýlit a ideově zotročit. A antibabiš, to v každém případě.

Vůbec jim nepřipadne divné, že většina lidí říká něco jiného, argumentuje a dokonce své kacířské myšlenky umí i doložit důkazy. Prostě si to omluví berličkou, že ti ostatní jsou hloupí a nedosahují takových myšlenkových kvalit jako ti, co už všechno vědí a používají vlastní rozum po shlédnutí informační bomby Čau lidi.

Takové lidi lze nejlépe vystihnout přirovnáním k oné řidičce na dálnici, která z rádia slyší varování: všichni řidiči na dálnici D1 za Humpolcem ve směru na Brno pozor! Nějaký šílenec se v tomto úseku řítí v protisměru. Řidička blahosklonně pokýve hlavou: kdyby jen jeden. Ale všichni!

10 3
možnosti
ND

Předložil jste nám prakticky výcuc ze zpráv a z médií vůbec. Inu hrajte si s nimi jedny housle, jak vás to baví.

Já třeba používám vlastní mozek, takže si udělám svůj názor sama. Přeju hodně zdraví.

4 2
možnosti
Foto

To je pravda, nic nového jsem nevymyslel, jen jsem chtěl upozornit.

Jo a zdraví vám také přeji, tedy všem nám ho přeji.

1 0
možnosti
  • Počet článků 757
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1347x
Snílek, který si myslí, že by všechno mělo mít hlavu a patu.

Seznam rubrik