Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Myslím si, že situace se dá řešit rozumně a lidsky. Svolat co nejrychleji celé zastupitelstvo, aby odsouhlasilo smlouvu. Jen šílenec by byl v tomto stadiu proti. Takže by se sepsal dodatek či nová smlouva, Metrostav nemá jediný důvod, proč by byl proti dodatku či nové smlouvě. Situace by byla vyřešena v zájmu všech Pražanů, v zájmu radnice, i v zájmu Metrostavu. Jestliže Hudeček nebyl schopen, když přišel na tento nedostatek, svolat co nejrychleji celé zastupitelstvo, kdy by stačilo vysvětlit situaci, pak v tomto stadiu by všichni odsouhlasili, sepsal by se dodatek či smlouva a stavba by se nemusela vůbec zastavovat. Bylo by to ve prospěch všech.  Neschopnost Hudečka je neuvěřitelná.!!

1 1
možnosti
ZK

Z55d21e45n28a 35K71o94č83í

3. 12. 2013 13:37

Tady se jedná zejména o ty v minulosti proplacené a neprojednané dodatky. 

Hudeček na tom určitě pracuje, ale to nejde tak rychle jak si myslíte. 

SKANSKA např. tak dlouho projednávala smlouvy subdodavatelů, že dodávky byly dávno hotové, zabudované ........ a smlouvy byly ze strany Skansky podepsané až před samotnou úhradou.;-)

0 0
možnosti
PL

P20e57t83r 19L23u44k66e34š

2. 12. 2013 14:38

Tučně píšete: Ten někdo, ten jeden musí rozhodnout, ten buď podepíše, anebo ne. A je celkem lhostejno, jestli a kým byla věc projednána a odsouhlasena."

Tak snad věcnou reakci:

1)"Ten někdo, ten jeden" rozhodnout nemůže. Brání mu v tom Zákon o hl. městě Praze.

2) Není lhostejno, jestli a kým byla věc projednána a odsouhlasena. Opět stojí v cestě zákon.

3) Smlouvy v řádu desítek miliard schvaluje zastupitelstvo. Opět ze zákona.

4) Pokud dojde k porušení výše uvedeného je smlouva neplatná. 5) V Bémově funkčním období byla uzavřena smlouva. Zastupitelstvo o ni nejednalo. 6) Bémovo tvrzení, že zastupitelstvo projednávalo Blanku se netýká smlouvy, ale každoročního rozpočtu. Tam investice samozřejmě figuruje. S projednáním smlouvy v zastupitelstvu to nemá naprosto nic společného. Klasický úhybný manévr. 7) K neplatné smlouvě můžete těžko připojovat dodatky. Jestli Vám to teď celé připadá jako kapitola z Hellerovy Hlavy 22, tak jste blízko pravdy. 8) Netrpělivě vyhlížím primátora Šalamouna, nebo královnu ze Sáby. Určitě to vyřeši levou zadní.

0 0
možnosti
Foto

Musel jsem se podívat, ale je to tak. Napsal jsem: "Ten jeden se musí rozhodnout", jasně, že sám nemůže nic rozhodnout, jenom ten podpis je na jeho vlastním rozhodnutí. Jestli a kým byla věc projednána byla nadsázka. Na domovní schůzi se o tom asi nejednalo. Absurdnost toho měla být zmínka o kauze Vlasty Parkanové. Jestli se stavěla Blanka od r. 2007 (zahájení průzkumové štoly) bez smlouvy s investorem, pak je na místě se ptát, kde jsou ty záchranné brzdy dané zákonem. Jak s toho ven? Překroutit zákon přece snad nejde?

0 0
možnosti
MP

Hudeček měl dávno kvůli své neschopnosti odejít z funkce. Jakoby nestačily škody, které zavinil při záplavách svou neuvěřitelnou neschopností! Už tehdy měl jít sedět. Vůbec nechápe, že ovládá milionové velkoměsta s miliardami investic! Bohužel, není to rodilý Pražák, tak nemůže těmto problémům vůbec rozumět.

3 3
možnosti
PK

P16a84v73e56l 39K28r75á97l

2. 12. 2013 13:45

Njvětší nepochopení u pana Hudečka je asi to, že smlouva je nepletná, tunel chceme dostavět. Jak to je asi proveditelné, pokračovat ve stavbě která není ???? a kdo bude pokračovat a na zákládě čeho. To má řící rozhodčí soud ?? Ale ten řekne jen. to na co byl tázán - a to je-li smlouva platná , případně že Praha má včetně penále platit Metrostavu. Kdo pak bude odpovědný za škodu ?? Pravní poradci pana Hudečka ?? Už se těším.

3 1
možnosti

Bravo

a pokud nejste z branže tak bravo a hluboká poklona, protože jste zřejmě jeden z prvních zástupců "laické veřejnosti", kdo konečně uvažuje hlavou R^R^

6 1
možnosti
  • Počet článků 757
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1345x
Snílek, který si myslí, že by všechno mělo mít hlavu a patu.

Seznam rubrik