Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
D

Dunja

13. 9. 2011 15:03
Informace

nejen českému běžnému občanovi chybí informace o tom, ja ve skutečnosti Arabský svět žije a myslí, na tož, aby získal odborný pohled přímo od zdroje tím, myslím místní politology, opoziční politiky atd. A už vůbec osobní kontakty s tímto světem, pokud nemyslíme turistiku.

Rozhodně největší roli na hnutí v arab. světě měla a má al-Jazeera a v patách jí je také al-Arabíja, která dokázala zdejším lidem otevřít oči.

0 0
možnosti
K

korzár

13. 9. 2011 10:04
To se dalo čekat

"Rebelové" nebyli a nejsou žádní mírumilovní a demokraciemilovní beránci. Jsou to hordy přistěhovalců a lůza, která si chtěla naloupit víc, než jim Kaddáfí dával. Dále je nesmysl spojovat právo Šaría s demokracií, to skutečně s demokracií nemá ani zbla společného 8-o[>-]

0 0
možnosti
MBI

nebolševik

13. 9. 2011 10:02
vskutku nerozumím

proč se ve všech těch povídáních (a ono to  opravdu není nic jiného než právě jen "povídání") o Lybii, Egyptě, Iráku atd pořád zmiňuje "demokracie". Jako by autoři neměli nejmenší ponětí o tom, co to vlastně demokracie je. Přitom, už od dob Periklových, je celkem jasné, že demokracie je především celý způsob života dané společnosti, a teprve až v poslední řadě že se jedná o formu vládnutí, nebo, lépe, o formu řízení společnosti. Jak si může někdo představovat, že právě v Lybii, s jejími vzájemně dost nepřátelskými kmeny a klany je něco podobného vůbec možné. Když se pak do toho přidá šaríja, musí být každému jasné, jak to dopadne. A hoši z EU, USA i NATO se zase budou držet za frňák a dumat, co že se kde udělalo špatně a co teď s tím.

0 0
možnosti
J

jendazmoravy

13. 9. 2011 9:35
Dvě drobnosti

Autore, dvě drobnosti:

Za prvé, AI je potřeba ocenit za to, že vůbec připustila tu možnost, že i ti "rebelové" dělají nepěkné věci. Přece si pamatujete, jak uboze jednostranně mluví posledního půl roku naše "oficiální" média. Ale co se dá dělat, novináři si pilně oprašují svoje zvyky z doby komunismu a pilně předstírají, že těm oficiálním verzím věří.

Za druhé - ten rozpad Jugoslávie - nesouhlasím, že všechny části jdou k Evropě. Například Kosovo má do Evropy dost daleko.

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

13. 9. 2011 9:41
Re: Dvě drobnosti

Kosovo byl hrubý přehmat "našich"......dodnes by mě zajímalo, jestli by se o Kosovu po 21. září rozhodovalo stejně;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 757
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1345x
Snílek, který si myslí, že by všechno mělo mít hlavu a patu.

Seznam rubrik