Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Povolební chaos.

Přečetl jsem si pozorně komentář Václava Klause ml. k právě proběhlým volbám. Vážně bych si přál koalici ANO a ODS už kvůli možné nominaci Václava Klause ml. na ministra školství. To je rezort, který potřebuje odborníka.

Vždy jsem byl volič ODS. Až teď poprvé jsem volil ANO. Důvod je prostý. Politika ODS se mě zprotivila. Je to politika samé negace. Neuvěřitelně nenávistný postoj k Rusku. Nevšiml jsem si jediného Putinova prohlášení, které by nás, nebo nějaký jiný stát, nějak ohrožoval. Jestli má takovou politiku Brusel, je to proto, že Rusko brání hegemonistické snaze Bruselu o ovládnutí dalších území. A ODS na to naskakuje, bez jakéhokoliv smyslu. Myslím, že i otec zakladatel Václav Klaus st. má jiný názor. Asi by se ODS měla vrátit k pragmatickému myšlení, totiž vidět věci, tak jak jsou, ne tak jak to diktuje bruselská a americká byrokracie. Výrazný úspěch Václava Klause ml. ve volbách dává určitou naději, že se ODS vzpamatuje.

Jejich vášnivému odporu k EET taky moc nerozumím. Volby ukázaly, že to lidem až tak moc nevadí. Taky není důvod. Digitalizace je osudem lidstva. Ekonomika 4.0., kam to všechno směřuje, je o tom, že tyto nové technologie prostě být musí. Předvádět nějaké chudáky hostinské, kteří musely investovat nějakých 10.000,- a to je likviduje, je silně ubohé. EET je samozřejmě  správně, není o ničem jiném, než o tom, že každý příjem s podnikání je potřeba přiznat. To je první zákon podnikání. Ani EET samozřejmě podvodům nezabrání, prostě se ten příjem do té krabičky nezanese, ale to už je  mnohem lépe kontrolovatelné. Takže poctivý živnostník to dělat nebude, protože mu to nestojí za to. 

Přál bych si koalici ANO a ODS. Pýchou nadmutá prsa pana Gazdíka, který obhájil na další 4 roky velmi dobré bydlo, nemá sebemenší opodstatnění. A těch pár starostů si bude muset vyřešit zásadní problém. Na které židli sedět. Jenom liberecký starosta pan Půta se už jasně vyjádřil. Zůstane na židli starostenské. Ostatní starostové jsou zřejmě připraveni sedět na dvou židlích. Všechny strany pod 10% jsou logicky vyřazeny ze hry. Jediný kdo to naplno přiznal je KDU ČSL. Trochu možná i ČSSD, která zřejmě svůj volební výsledek vyhodnotí jako totální propadák a určitá sebereflexe, jestli jsou něčeho takového schopni, je přiměje k odchodu do opozice.

Ze stran nad 10% je mi sympatický postoj Pirátů. Zřejmě jsou sami nejvíc překvapeni svým volebním úspěchem, ale nejsou připraveni nést vládní odpovědnost. Vyhodnotili zřejmě svoje vládní šance jako slabé a nechtějí dopadnout jako před lety Věci veřejné, které opojeny svým volebním výsledkem vpadly do vysoké politiky jako uragán, což jim vyneslo totální krach a označení strany na jedno použití. 

Takže ANO, ODS a SPD. Jiná možnost není. Ani široká protibabišovská koalice nemá šanci, i když početně by to vyšlo. 122 proti 78. Ale to bych si troufal odhadnout, že jakékoliv další i senátní a komunální volby by byly 100% pro ANO.

A ještě maličkost pro ty zástupy politologů, které na nás své vývody chrlí z televize. Tyto volby byly o srozumitelnosti, o pojmenování věcí, tak jak jsou, o tom, že snaha o ovlivňování ze strany mainstreamových médií politikou zatíženými informacemi, není už slepě akceptována. Lidi volili podle svého vidění moudře, nenechali se ovlivnit. Tedy ne to, co nám někteří politologové chtějí sdělit, že jenom Praha, která tam nakonec protlačila TOP 09 volila správně, protože tam je víc vzdělanosti. Ale i tak v Praze naplno vyhrálo ANO.

Autor: Vladimír Zeman | úterý 24.10.2017 10:04 | karma článku: 38,65 | přečteno: 2603x
  • Další články autora

Vladimír Zeman

Co nám to chtěl vlastně sdělit, pan premiér?

Měřte všem stejně, připomněl kauzu Andreje Babiše. Probírala se kauza hnutí STAN, která víří vody začínající okurkové sezóny. Babiš se ke své kauze nepostavil a neodstoupil. To politici STANu jsou jiná třída.

20.6.2022 v 7:57 | Karma: 39,78 | Přečteno: 1548x | Diskuse| Politika

Vladimír Zeman

Když máš hlad, tak ho hlaď a říkej mu malej.

Rada ve stylu Haliny. Tak snad tak daleko, abychom trpěli hladem, to nedojde. I když i na to mám radu. Naučme se spásat trávu a dělat si seno na zimu. Když to uživí slona. Nadrobno nasekat seno, vajíčko, strouhanku, usmažit.

18.6.2022 v 10:37 | Karma: 29,33 | Přečteno: 609x | Diskuse| Ekonomika

Vladimír Zeman

Pan prezident Zelenskyj promluvil k našemu parlamentu.

Poděkoval za příkladnou pomoc ukrajinským uprchlíkům i za nezištnou pomoc zbrojního materiálu. Připomněl, že Ukrajina bojuje za celou Evropu a Evropa by se podle toho měla zachovat. To jest zvýšit dodávky zbraní.

16.6.2022 v 10:23 | Karma: 16,84 | Přečteno: 391x | Diskuse| Politika

Vladimír Zeman

Vláda s tím fakt nic neudělá?

Energie se dál zdražují, pohonné hmoty čeká další cenový boom i kvůli zahájení turistické sezóny. Lidi si své Chorvatsko jenom kvůli neschopnosti vlády, nenechají ujít. A žít a bydlet se taky chce, vlastně musí.

7.6.2022 v 11:15 | Karma: 32,92 | Přečteno: 837x | Diskuse| Politika

Vladimír Zeman

Je těžké ve vládě být.

Sledovat půtky mezi vládními úředníky a opozicí by mohlo zábavné, kdyby to nebylo zároveň tragické. Kdo zavinil dnešní drahotu, výraznou krizi, která se projevuje tak vysokou inflací? Babiš, covid, válka na Ukrajině?

30.5.2022 v 11:24 | Karma: 34,33 | Přečteno: 708x | Diskuse| Ekonomika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Záplavy na jihu Brazílie si vyžádaly desítky obětí, přehradám hrozí kolaps

3. května 2024  6:23

Rozsáhlé záplavy, které v těchto dnech sužují jih Brazílie, mají nejméně 29 obětí. Dalších 60 lidí...

Soud poslal na čtyři roky do vězení kapitána lodi, na které uhořelo 34 lidí

3. května 2024  6:14

Americký soud poslal na čtyři roky do vězení kapitána lodi, při jejímž požáru zahynulo v roce 2019...

iDNES Premium jen za 49 Kč na 3 měsíce. Získejte i vstupenky na MS v hokeji

3. května 2024

Před blížícím se mistrovstvím světa v hokeji přichází iDNES Premium s mimořádnou akční nabídkou....

Poslanci omezí prodej půdy cizincům, změní zákon po havárii na Bečvě

3. května 2024  5:16

Sněmovna má v pátek na programu vyšší ochranu nejlepší zemědělské půdy, novelu vodního zákona...

  • Počet článků 757
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1347x
Snílek, který si myslí, že by všechno mělo mít hlavu a patu.

Seznam rubrik