Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

drtivá většina soudců vystudovala coby protekční děcka komunistické právo za totality, jak tedy chcete po nich nějakou morálku?;-D

0 0
možnosti
LR

Aha, takže kdo si půjčuje víc než může kdy vrátit je morální ačkoliv vlastně podvádí a ten co mu půjčuje je nemorální, přestože tuší, že své peníze už zpět nedostane.

Chápu.

0 0
možnosti
Foto

Kdyby to bylo tak jednoduché. Banka vydělá, i když své peníze zpět nedostane. To byl případ Lehman Brothers. Bankéři na tuto banku převedli špatné nedobytné úvěry a nechali ji padnout. Zmizela velká část ztrát, odstartovalo to finanční krizi. Kancléřka Merkelová zachránila Deutsche Bank částkou 570 miliard eur, ačkoliv roční rozpočet Německa byl v r. 2008 283 miliard eur. Navíc prohlásila, že vklady střadatelů jsou pojištěny. Čím asi. Americká FED a evropská ECB tisknou peníze. Bez ohledu na to, jestli je to kryté výkonností ekonomiky. Když bankéři usoudí, že banku nechají padnout, nemáte pojištěné nic. Pád Lehman Brothers přivedl na mizinu 200000 střadatelů. Bankéři zpět své peníze dostanou. Natisknou si je.

0 0
možnosti
JC

Velmi mne bolí, že s Vámi musím souhlasit.

1 0
možnosti
  • Počet článků 757
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1345x
Snílek, který si myslí, že by všechno mělo mít hlavu a patu.

Seznam rubrik