Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VK

Nelíbí se ti demokracie?

1 1
možnosti
ZU

Tak demokracie by se mně líbila. ....

0 1
možnosti
SN

:-)  Autore, jste jeden z mála, který v té záplavě nenávistných článků, neztratil soudnost a reálný pohled na současnou situaci !  Těm ideologicky ukotveným s jednodušším pohledem na svět to ale nevysvětlíte., V diskusi už je vidět, jak po Vás plivají! Dobrá známka pro Váš článek. Ještě tu postrádám tapetáře z Kanady, možná, že se večer slétnou, jak supi ke zdechlině!  Pro Vás :  R^R^R^

5 3
možnosti
Foto

Vždyť o nic nejde.  Naivní etatisté si trochu zakřičí, sepíší pár petic, někomu je předají, řeknou něco do  televize a  nic se nezmění.  Nezmění se nic ani po volbách i když náčelníkovat bude  jiný parazit s jinými názory a jinými postoji.    Ať žije stát ;-D.

0 1
možnosti
AM

"Od ucha k uchu se zubící premiér Sobotka, pod dojmem svého silného mandátu ze sjezdu ČSSD, se už naplno přihlásil k politice řinčení zbraněmi a natřásání rameny proti Rusku."

Pokud jde o premiéra Sobotku, za 1/ před pár měsíci napsal velký článek do zahraničního tisku o ČR a NATO. Potvrdil v něm návaznost na postoj předchozích českých vlád - jsme pevnou součástí Aliance, kterou chápeme jako nástroj kolektivní obrany, tj. plně se hlásíme a zavazujeme k článku 5 smlouvy. Dokonce za 2/ přišlo navýšení dosti zkrouhnutého armádního rozpočtu (přidáno dostanou rozvědky, zase se trochu naplnily muniční sklady atd.) - ale to není jen problém ČR.

Zatímco to druhé s děním na Ukrajině a v Rusku jistě souvisí (ale nejen na Ukrajině, i na Blízkém východě a v severní Africe), to první je na tom v podstatě nezávislé -- výhody kolektivní obrany NATO tady byly i když tam byl klid a mír. To, že Sobotka dává najevo, že výrazně preferuje diplomatické řešení ukrajinské krize, neznamená, že se odklání od spojeneckých pozic.

A jak to souvisí s konvojem?

Já jsem třeba nikdy nesouhlasil, aby byla někdy Ukrajině dávána jakákoliv naděje na vstup do NATO, z důvodů, které nejdou popsat v jednom odstavci, z důvodů, které zastávaly Německo a Francie až někdy do roku 2007, než se nechaly přesvědčit američany a jejich ahistorickým a místně neznalým pohledem na věc.

Nuž ale stalo se, co se stalo, Ukrajina se roozkládá v přímém přenosu a Rusko se chová dost agresivně, i když by si všichni přáli, aby to tak nebylo. Jen ukrajinské síly na frontě čítaly 50.000 vojáků.

A z tohohle pohledu se 500 cestujících amerických (čili spojeneckých) vojáků dá asi těžko nazvat demonstrací síly, jak všichni do zblbnutí papouškují. Každý trochu informovaný ví, jaká je síla NATO, konvoj nekonvoj. Je to mnohem spíš demonstrace soudržnosti, spojenectví.

Nic špatného na tom nevidím.

2 2
možnosti
PV

Já taky ne. Vítání „bratrských“ vojsk už mají Češi vyzkoušené, tak co se divit...

0 1
možnosti
BK
MZ

M96i25r39e31k 84Z12i27k90a

18. 3. 2015 13:39

Checht:

1. Ivo Hlavůněk: "Dokázal by mi někdo z místní páté kolony vysvětlit....."

2. Bohumír Malý: "Pokusím se"

Není nad to, rovnou přiznat barvu..... ;-D

4 0
možnosti
IH

Dokázal by mi někdo z místní páté kolony vysvětlit, proč má za vzor Rusko (CCCP), kde se kromě zázračného zbohatnutí prezidenta, vlády a několika oligarchů nic nezměnilo?

Za chvíli budou slavit století VŘSR ve stejných  vesnicích a rozblácených cestách jak za cara.

8 5
možnosti
BM

Pokusím se. Já za vzor jen tak někoho nemám Rusko teprve ne, Ameriku zrovna tak. Ale štve mě když se někomu nasazuje "psí hlava" jenom proto že se to někomu hodí. Amerika vrazila do Ukrajiny 5 miliard dolarů na změnu politiky. A Rusům vyčítá že jí pomáhají. Proč? Má snad Amerika blíže k Ukrajině? Proč je nenechá ať si sami rozhodnou. Amerika má podstatně větší podíl na vraždění Ukrajinců než Rusko. A to mi vadí. K zázračnému zbohatnutí prezidenta a několika oligarchů jen toto, u nás nikdo zázračně nezbohatl všichni si vydělali rukama někdy i cizíma že. Jakou cenu měl dolar před sankcemi a jakou teď? Americké obchodování s Ruskem od vyhlášení sankcí podstatně stouplo a o kolik stouplo s EU?

Koho mám mít raději poradíte?

9 4
možnosti
JK

Bratři jsou Brothers ne Broders. :-) A odkud jako mají organizátoři odstoupit? Ze zaměstnání? Nebo chcete, aby za svoje svobodné vyjádření názoru byly zbaveni zaměstnání, majetku i svobody? A vy jako můžete a oni ne? Nikdo vám vaše plky nebere, máte svoje "příznivce", tak si užijte chvilku slávy a nechte ostatní být, ať si dělají sami co uznají za vhodné.

8 2
možnosti
Foto

Odkud? Odnikud, je to jenom řečnický obrat. Ostatně jako ani prezident nikam odcházet nebude. Proč se tím má ale zabývat senát, má snad málo jiné práce? Jejich výzva má asi takový význam, jako moje aby odešli organizátoři petice.

1 2
možnosti
  • Počet článků 757
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1345x
Snílek, který si myslí, že by všechno mělo mít hlavu a patu.

Seznam rubrik